Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Lijst met Vaak gestelde vragen

Meld dit zo spoedig mogelijk aan het ziekenhuis! Een nieuwe zender wordt besteld en moet worden gekoppeld aan je smartphone. Het is daarom ook belangrijk om de data automatisch te laten synchroniseren. Wanneer deze instelling standaard aan staat, ben je jouw data in dat geval niet kwijt.

 

Je kunt tot maximaal 3000 meter hoog de bergen in met je sensor en zender.

Na 16 uur worden, na het laatste geaccepteerde kalibratieresultaat, geen extra CGM metingen meer weergegeven. Als je binnen 24 uur na de laatste geaccepteerde kalibratie geen kalibratietestresultaat invoert, gaat het systeem opnieuw de initialisatiefase in. Je krijgt dan een visuele waarschuwing op je smartphone en 1 korte trilling op je zender.

Installeer de app op je nieuwe mobiele apparaat en koppel deze aan je zender. De afgelopen 3 dagen aan historische gegevens worden gesynchroniseerd met de app op het nieuwe mobiele apparaat.

Alle door de zender verzamelde gegevens worden opgeslagen en verzonden naar het mobiele apparaat zodra deze weer in de buurt is van de zender.

Maximaal 7,6 meter.

Neem contact op met onze Roche Diabetes Service. Indien blijkt dat de sensor niet meer werkt, moet deze verwijderd worden in het ziekenhuis. Je kunt met je zorgverlener bespreken wat het beste voor je is met betrekking tot het inbrengen van een nieuwe Eversense sensor. Je zorgverlener bepaalt of je in aanmerking komt voor een nieuwe sensor en zal hierbij de garantiebepalingen raadplegen. Er kan sprake zijn van garantie, maar het beleid van je arts is hierin bepalend.

De garantie wordt afgegeven voor een jaar. Hoe lang de Eversense zender na 1 jaar blijft doorwerken, is afhankelijk van de oplaadbare batterij.

Als je je vooraf zorgen maakt over een allergische reactie op silicone, neem dan voor gebruik contact op met je zorgverlener.

Bij gebruik van het Eversense XL CGM systeem:

Allereerst is het belangrijk dat je dagelijks de pleister verwisselt. Wanneer blijkt dat je echt overgevoelig bent voor de pleister, dan adviseren wij je dit zo spoedig mogelijk te bespreken met je zorgverlener voor aanvullende bevestigingsopties.

Ja, tot 30 minuten en maximaal 1 meter onder water.

Dit is mogelijk maar hangt af van je jaarinkomen en dat van je eventuele partner. Voor meer informatie hierover verwijzen we je naar de website van de belastingdienst / tegemoetkoming specifieke zorgkosten. Je kunt ook bellen met de belastingdienst op 0800-0543.

Ja dat kan. Het is mogelijk om de Eversense XL zelf aan te schaffen. Deze wordt dan door een gecertificeerde arts ingebracht. Momenteel is dit een huisarts in Breda. De kosten hiervoor zijn als volgt:

 

Eversense XL Startpakket 

2411,50 incl. BTW

Eversense XL Herhaalpakket 

€ 1722,50 incl. BTW

 • Eversense XL zender
 • Eversense XL sensor
 • Pleisters
 • De Eversense app
 • Eversense XL sensor
 • Pleisters

 

 

 

 

 

 

 

 

Als u interesse heeft in het zelf aanschaffen van de Eversense XL dan kunt u kijken op de website. De procedure rondom het zelf aanschaffen van de Eversense XL is als volgt:

 1. U vult het aanvraagformulier in op de website: https://www.accu-chek.nl/intakeformulier-eversense-xl
 2. Er wordt contact opgenomen via telefoon of mail. De voorkeur heeft telefoon omdat er dan eventuele vragen en/of onduidelijkheden besproken kunnen worden
 3. U neemt contact op met de arts om een intakegesprek af te spreken.
 4. De arts bepaalt of u in aanmerking komt voor de Eversense XL of niet.
 5. Na goedkeuring van de arts wordt er meteen een afspraak ingepland voor het inbrengen van de Eversense.
 6. Hierna zal er door een adviseur van Roche contact met u opgenomen worden om een afspraak in te plannen voor instructies aan huis. Er wordt dan uitgebreid uitgelegd wat er gaat gebeuren en tips & tricks uitgewisseld worden over het gebruik van de Eversense XL
 7. Tegelijkertijd zult u een factuur ontvangen van de Eversense XL.
 8. Nadat u de factuur betaalt heeft, wordt de Eversense XL naar de arts gestuurd. De Eversense XL sensor moet gekoeld bewaard worden onder bepaalde condities, daarom wordt deze meteen naar de arts gestuurd die hiervan op de hoogte is.
 9. LET OP: als de factuur niet tijdig voor de inbrengafspraak betaald is, wordt de Eversense niet naar de arts opgestuurd en kan deze dus niet ingebracht worden.
 10. Na afloop zal er weer contact opgenomen worden om te vragen hoe het is gegaan en of er nog vragen zijn.

Voor het zelf aanschaffen van de Eversense XL gelden algemene voorwaarden van Roche Diabetes Care. Deze kunt u via de volgende link vinden: https://www.accu-chek.nl/download/file/fid/18986