Accu-Chek Insight

Dit is de ondersteuningspagina van de Accu-Chek Insight insulinepomp. Hier vind je veelgestelde vragen, gebruikershandleidingen en meer.

FAQs

Raadpleeg onze FAQ voor veelgestelde vragen

Om een insulinevoorziening zoals in de natuur te bereiken wordt de insulinepomp dag en nacht gedragen. Het is echter niet zo dat je de insulinepomp altijd moet dragen. Je kunt de insulinepomp voor het douchen, sporten of vrijen tijdelijk afkoppelen. Als je de insulinepomp lange tijd niet wilt gebruiken, bijvoorbeeld voor een strandvakantie, kun je tijdelijk overschakelen op insulinetherapie met een prikpen. Dat kun je het beste met je arts of diabetesverpleegkundige overleggen.

Ja, je moet altijd de bloedglucose controleren. Er bestaat geen systeem, dat de bloedsuiker zelf meet en op basis van deze gegevens de insulinepomp aanstuurt. De ontwikkeling van een zogenaamd “closed loop” systeem is in volle gang maar voorlopig niet toepasbaar. Voor een goede diabetesinstelling controleer je de bloedglucose op dezelfde manier als bij de intensieve insulinetherapie met een insulinepen.

De moderne insulinepompen zijn heel klein en plat. Je kunt de insulinepomp onopvallend bedienen, iets wat niet opgaat voor de prikpen. Je kunt bijvoorbeeld een bolus afgeven zonder dat iemand daar wat van merkt. Als de pomp eenmaal is geprogrammeerd, geeft hij de basale hoeveelheid insuline automatisch af. Er bestaan bovendien allerlei accessoires, waarmee je de pomp op diverse plaatsen kunt dragen, bijvoorbeeld onder je hemd, op je beha, op het been of de arm, enzovoort. Het Accu-Chek Combo systeem bestaat uit een pomp en een bloedglucosemeter die functioneert als afstandsbediening voor de insulinepomp en die zorgt voor onopvallende bediening voor mensen met diabetes.

Een van de nadelen van de intensieve insulinetherapie met een insulinepen is dat er soms ernstige hypoglykemie kan voorkomen, vooral 's nachts. De insulinepomp kan het risico van hypoglykemie aanzienlijk beperken, omdat je een op jouw afgestemd basaal profiel kunt invoeren.

In principe kun je alle sporten beoefenen met een insulinepomp. Het is echter wel verstandig om bij contactsporten en bepaalde watersporten de insulinepomp tijdelijk af te koppelen. Dat kun je het beste met je arts of diabetesverpleegkundige overleggen.

Uit de ervaring blijkt dat Accu-Chek insulinepompen over de hele wereld met veel succes worden gebruikt bij jonge mensen met diabetes, zowel bij kleine kinderen als bij jongeren. Voor insulinepomptherapie moet het kind een zekere discipline hebben en bereid zijn om de belangrijkste principes van de therapie te leren en na te leven. Verder moet gegarandeerd zijn dat de ouders of een andere volwassene het kind kunnen begeleiden bij de therapie. Bij kleine kinderen zijn de ouders verantwoordelijk voor de therapie.

De Accu-Chek insulinepompen zijn ontwikkeld en geproduceerd overeenkomstig strenge normen en kwaliteitseisen. Accu-Chek insulinepompen zijn bijzonder sterk en degelijk. De pompen zijn opgewassen tegen alle eisen van het dagelijks leven van mensen met diabetes. De pomp voert bovendien automatisch 9 miljoen functietests per dag uit en heeft uitgebreide waarschuwingsfuncties.

De insulinepomptherapie is geen kwestie van leeftijd, maar van motivatie. De insulinepomptherapie wordt toegepast in alle leeftijdsgroepen van mensen met diabetes, van kinderen en jongeren tot senioren.

Kinderen en volwassenen merken heel snel hoe betrouwbaar en comfortabel de insulinepomp 's nachts is. Na korte tijd denken ze 's nachts helemaal niet meer aan de pomp en gaan ze gewoon slapen. De insulinepomp kan onder het hoofdkussen liggen.

We kunnen niet uitsluiten dat een mobiele telefoon de functie van de insulinepomp op een of andere manier kan storen. Voor alle zekerheid kunt u een mobiele telefoon bij het dragen en bellen het beste op minstens 10 cm van de insulinepomp houden. Als de werking van de Accu-Chek insulinepomp wordt gestoord, stopt de pomp automatisch met insuline afgeven en verschijnt er een foutmelding op de display. De insulinepomp is beschermd tegen de gebruikelijke elektromagnetische straling. Mensen met diabetes mogen de Accu-Chek insulinepomp nooit gebruiken in de buurt van de röntgen-, MRT- of CT-apparaten; dat geldt voor alle medische apparaten. Als er een röntgenfoto wordt gemaakt of als diabetici een MRT- of CT- scan krijgen, moeten zij de pomp dus afdoen en buiten de onderzoeksruimte bewaren. Hetzelfde geldt als iemand met diabetes in de buurt van militaire radarinstallaties komt. Bewakingssystemen in winkels of op het vliegveld hebben geen invloed op de werking van de Accu-Chek insulinepomp.

Neem contact op

Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag

Neem contact op met de Accu-Chek Customer Care op het gratis telefoonnummer 0800 – 022 05 85. Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur.

<h5>24/7 bereikbaar bij vragen over Accu-Chek insulinepomp</h5>

Bij gebruik van een Accu-Chek insulinepomp kan je in geval van nood - een acuut technisch probleem - altijd direct contact opnemen. Daarvoor is er de gratis 24-uurs service voor Accu-Chek insulinepompgebruikers: 0800 – 022 05 85 
(keuze 1). 

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag of een opmerking over een Accu-Chek product of dienst? Vul dan het contactformulier in.

Stuur een bericht
Bel ons

Accu-Chek Customer Care 
0800 – 022 05 85

24-uurs service voor Accu-Chek insulinepompgebruikers
0800 – 022 05 85 (keuze 1).

Vanuit het buitenland
+318000220585

Gratis servicenummer binnen Europa
+318000220585 (keuze 1)