Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Overstappen naar een ander ziekenhuis

Eerste ziekenhuis

Ruim veertien jaar geleden kreeg ik de diagnose diabetes. Ik kwam onder behandeling van de kinderarts in het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem. Wat ik mij nog kan herinneren en wat ik hoor van de verhalen van mijn ouders, is dat we goed begeleid werden door kundige en lieve artsen. Ook de diabetesverpleegkundigen hielpen goed en waren super lief. De jaren dat ik werd behandeld door de kinderarts heb ik dan ook zeker als heel fijn ervaren.

Ontevreden

Dit veranderde toen ik moest overstappen naar de internist, omdat ik achttien jaar werd. De internist had voor mijn gevoel weinig verstand van diabetes. Althans van de huidige behandeling van diabetes. Hij vroeg meteen wat mijn vaste tijden voor insuline waren en hoeveel eenheden ik dan spoot. Hij ging ervan uit dat ik drie keer per dag op een vast tijdstip spoot en verder koolhydraatarm at. Hij wist niet eens dat ik een insulinepomp gebruikte en dat mij geleerd is dat ik gewoon bij al mijn ingenomen koolhydraten bolus en niet maar drie keer per dag. Op dat moment kreeg ik het gevoel dat ik hem iets moest leren in plaats van hij mij.

Diabeter

Een aantal jaar daarvoor hadden mijn ouders en ik al eens gehoord van een kliniek gespecialiseerd in diabetes. Op dat moment waren we tevreden met de kinderarts dus hebben we ons daar verder niet in verdiept. Na de ervaring met de internist besloten we toch maar eens informatie op te zoeken over deze kliniek en om contact met ze op te nemen.

Overstappen

We besloten om een kennismakingsgesprek te plannen bij Diabeter (de kliniek). Rotterdam was voor mij de dichtstbijzijnde vestiging. Toen ik binnen kwam hing er meteen al een hele fijne sfeer. Geen ziekenhuissfeer, maar gewoon een gezellige sfeer. Ik ontmoette de arts en een diabetesverpleegkundige en was meteen enthousiast. Ze waren super lief en hadden veel kennis over diabetes.

Verbaasd

Ik kreeg een hele map mee naar huis met heel veel informatie over diabetes. Natuurlijk wist ik al super veel van diabetes, maar ik was verbaasd dat ik van hen toch nog nieuwe dingen leerde! Zo moest ik in het ziekenhuis in Gorinchem altijd na anderhalf uur na de maaltijd mijn bloedsuiker controleren, terwijl Diabeter mij vertelde dat de insuline vaak pas na twee uur zijn werk heeft gedaan. Ook leerde ik precies wat glucagon deed en wat ketonen waren. Ik wist dit wel, maar wist nooit exact wat het allemaal inhield.

Tevreden

Inmiddels ben ik alweer een aantal jaar onder behandeling bij Diabeter en ik zou nooit meer anders willen! Ze hebben zoveel kennis in huis. Ook is er 24/7 een spoedlijn beschikbaar om te overleggen en heb ik regelmatig contact via e-mail. Mijn arts en de diabetesverpleegkundige kunnen op afstand mee kijken naar mijn waarden en helpen mij meedenken met van alles. Bij Diabeter prikken ze ook het HBA1C door middel van een vingerprik. Ook heb je die uitslag een aantal minuten later al. Verder investeert Diabeter ook in onderzoek naar diabetes. Zo heb ik al eens meegedaan aan een biomarker onderzoek. Hiervoor moest ik een aantal keer nuchter bloed laten prikken en onderging ik de zogenaamde milkshake test.

Ben jij ook onder behandeling van Diabeter? Ben jij ook zo tevreden? Of ben je misschien heel tevreden over een ander ziekenhuis? Ik ben benieuwd!  

 

 

Wie is Devlin?

 

Devlin Klaauwer is 24 jaar jong en kreeg de diagnose van diabetes type 1 toen ze 9 jaar was. Haar leven stond op dat moment op zijn kop. Nu jaren later heeft ze leren leven met diabetes en haalt ze alles uit het leven wat erin zit! Ze blogt en vlogt over haar leven met diabetes.

 

 

Share

Filed under: