Hoe draag je een insulinepomp als man

Hoe draag je een insulinepomp als je polo's en overhemden draagt die je in je broek steekt? Deze post legt uit hoe je discreet een pomp draagt als je formeel gekleed moet.

Man met een insulinepomp

"Hoe draag je een insulinepomp als man?" Dit was één van de vragen waar Ronnie zich veel mee bezig hield vlak voordat hij van pentherapie overstapte op de insulinepomp. Het advies wat Ronnie van de meeste mannen kreeg: je broekzak. Maar wanneer je vaak bovenkleding in je broek draagt, dan is dat niet erg praktisch. Gelukkig sprong het advies van één vriend en mede-insulinegebruiker er tussenuit: een draagband!

Nu kan het zijn dat jij je bovenkleding helemaal nooit in je broek draagt (je hoort waarschijnlijk bij de meerderheid van de mannen). Maar voor Ronny geldt het tegenovergestelde. Zijn t-shirts, polo's en overhemden draagt hij wél in zijn broek omdat hij dat simpelweg mooier en praktischer vindt. En hij is vast niet de enige.

Overigens kan Ronnie zich niet voorstellen dat je nooit in een situatie komt waar je formeel gekleed moet (trouwerij, begrafenis, sollicitatiegesprek). Maar dat terzijde. Eén ding is in ieder geval zeker: met bovenkleding in je broek is het dragen van een bedrade pomp in je broekzak erg onhandig. Om meerdere redenen.

Allereerst trekt de draad van de pomp continue je bovenkleding uit je broek wanneer je vrij beweegt. Irritant.

Daarnaast moet je altijd het draad 'oprollen' en achter de band van je broek stoppen als je wilt voorkomen dat je aan elke hoek blijft hangen en je infuus eruit trekt.

Tot slot kon Ronnie er simpelweg niet tegen dat elke keer als hij naar het toilet ging en hij moest zitten, hij éérst de pomp uit zijn broekzak moest halen. Hij hield 'm vervolgens tussen zijn lippen vast, totdat hij kon zitten...

Nu zijn er natuurlijk alternatieven. Denk aan een clip voor aan je riem, of het maken van een gaatje in je broekzak waar het infuusdraadje doorheen kan zodat deze niet meer buiten je broek bengelt. Alleen lost geen van beide het 'wc-probleem' op. Er is eigenlijk maar een ideale uitkomst als je het hem vraagt...

DRAAGBAND TO THE RESCUE

Een draagband lost al deze problemen op. Sinds Ronnie de pomp met een draagband draag, komt deze eigenlijk nooit meer tevoorschijn. Hierdoor voelt het voor mij eigenlijk niet alsof hij een 'apparaat' aan mijn lichaam heb. Daarbij moet hij wel zeggen dat hij 'loop' en mijn maaltijdbolus dus toedient via een mobieltje.

Zijn bovenkleding blijft dus weer in mijn broek zitten. De draad is nooit meer blijven hangen. En naar het toilet? Dat gaat weer lekker makkelijk! Daarnaast is de draagband ook een ware uitkomst tijdens het sporten.

Delen