Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Hoe draag je een insulinepomp als man?

 

"Hoe draag je een insulinepomp als man?". Dit was één van de vragen waar ik me veel mee bezig hield vlak voordat ik van pentherapie overstapte op de insulinepomp. Het advies wat ik van de meeste mannen kreeg: je broekzak. Maar wanneer je vaak bovenkleding in je broek draagt, dan is dat niet erg praktisch. Gelukkig sprong het advies van één vriend en mede-insulinegebruiker er tussenuit: een draagband! 


Nu kan het zijn dat jij je bovenkleding helemaal nooit in je broek draagt (je hoort waarschijnlijk bij de meerderheid van de mannen). Maar voor mij geldt het tegenovergestelde. Mijn t-shirts, polo's en overhemden draag ik wél in mijn broek omdat ik dat simpelweg mooier en praktischer vind. En ik ben vast niet de enige.

Overigens kan ik me niet voorstellen dat je nooit in een situatie komt waar je formeel gekleed moet (trouwerij, begrafenis, sollicitatiegesprek). Maar dat terzijde.
Een ding is in ieder geval zeker: met bovenkleding in je broek is het dragen van een bedrade pomp in je broekzak erg onhandig. Om meerdere redenen.

Allereerst trekt de draad van de pomp continue je bovenkleding uit je broek wanneer je vrij beweegt. Irritant.

Daarnaast moet je altijd het draad 'oprollen' en achter de band van je broek stoppen als je wilt voorkomen dat je aan elke hoek blijft hangen en je infuus eruit trekt.

Tot slot kon ik er simpelweg niet tegen dat elke keer als ik naar het toilet ging en ik moest zitten, ik éérst de pomp uit mijn broekzak moest halen. Ik hield 'm vervolgens tussen mijn lippen vast, totdat ik kon zitten...

Nu zijn er natuurlijk alternatieven. Denk aan een clip voor aan je riem, of het maken van een gaatje in je broekzak waar het infuusdraadje doorheen kan zodat deze niet meer buiten je broek bengelt. Alleen lost geen van beide het 'wc-probleem' op. Er is eigenlijk maar een ideale uitkomst als je het mij vraagt...

Draagband to the rescue

Een draagband lost al deze problemen op. Sinds ik de pomp met een draagband draag, komt deze eigenlijk nooit meer tevoorschijn. Hierdoor voelt het voor mij eigenlijk niet alsof ik een 'apparaat' aan mijn lichaam heb. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik 'loop'  en mijn maaltijdbolus dus toedien via een mobieltje.

Mijn bovenkleding blijft dus weer in mijn broek zitten. De draad is nooit meer blijven hangen. En naar het toilet? Dat gaat weer lekker makkelijk! Daarnaast is de draagband ook een ware uitkomst tijdens het sporten.

Wil je meer weten over de draagmogelijkheden voor de Accu-Chek Insight insulinepomp? Kijk dan hier. Het bestellen van draagmogelijkheden kan via de leverancier van je diabeteshulpmiddelen (zoals je infusiesets).
Dus als je aan mij vraagt: hoe draag je een insulinepomp als man? Met een draagband! 

 

Related Articles

Share

Filed under: