Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay
Beschrijving

De vingerprik kan een vervelende stap zijn bij het bepalen van je bloedglucosewaarde. Daarom is er de Accu-Chek Softclix: 

  • Instelbaar op je huiddikte
  • Als de minst pijnlijke technologie aangetoond

Eigenschappen

Hier vind je gespecificeerde informatie over de eigenschappen van de Accu-Chek Softclix, de prikpen voor een zachte vingerprik.

Accu-Chek Softclix 360° zicht

  • De Accu-Chek softclix is in 11 standen instelbaar, waardoor je de prikpen kan afstellen op uw persoonlijke huiddikte.
  • Het lancet ‘klikt’ in de oppervlakkige bloedvaatjes zonder de iets dieper gelegen zenuwuiteinden te raken. Op deze manier wordt het prikken zo pijnloos mogelijk gemaakt en kun je eenvoudig je bloedsuiker controleren.
Gebruik

De Accu-Chek Softclix prikpen is gemakkelijk te gebruiken om de waarde van je bloedglucose te controleren. Om een indruk te krijgen van de werking van de Accu-Chek Softclix kun je de stappenkaart downloaden.

Prikdiepte instellen
Met behulp van de voorste dop op de Accu-Chek Softclix kun je de prikdiepte op je persoonlijke huiddikte instellen.

Dop eraf halen
Haal de dop van de prikpen om het lancet te kunnen plaatsen.

Lancet plaatsen
Plaats het lancet tot deze duidelijk vastklikt. Draai daarna het beschermkapje van het lancet en plaats het dopje van de Accu-Chek-prikpen terug. Let hierbij op het gleufje dat zich in de witte rand van de dop bevindt. Zorg ervoor dat het gleufje wijst naar het midden van de U-vormige uitsparing op de prikpen.

Prikpen aanspannen
Druk de knop op de achterzijde van de prikpen in om de prikpen aan te spannen. Je kunt controleren of de prikpen aangespannen is: de ontspanknop is nu geel gekleurd.

Bloed prikken
Voor het prikken is het van belang dat je je handen wast met warm water en daarna goed afdroogt. Kies voor het prikken een zijkant van een vingertopje van bij voorkeur je ring- of middelvinger. Zet de prikpen tegen je vinger en druk op de gele ontspanknop.

Lancet uitwerpen
Om infecties te voorkomen en zo pijnloos mogelijk te blijven prikken, adviseren wij het lancet slechts één keer te gebruiken. Na gebruik kun je het lancet uitwerpen in een afvalcontainer. Haal hiervoor de voorste dop van de prikpen. Door nu het uitwerpmechanisme naar voren te schuiven valt het gebruikte lancet eruit.

 

Accu-Chek FastClix accessoires

  • Accu-Chek Softclix lancetten
  • Handleiding
Specificaties
Technische gegevens voor de Accu-Chek Softclix:
  • 11 prikdiepten
  • Diameter lancet: 0,4 mm (28G)