Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Instructievideo’s

view all videos

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

Nee, de USB-poort van de Accu-Chek Instant meters zijn niet tegen water of stof bestand.

Op de meter zelf kun je geen testresultaten aanduiden. Informatie toevoegen kan via de mySugr app of Accu-Chek Smart Pix op de PC.

Ja, de test kan met alle bloedtypes worden uitgevoerd, waaronder capillair, veneus, arterieel en neonataal bloed.

De meters bewaren de datum- en tijdinstellingen gedurende 2 uur.

mySugr app: datum en tijd worden automatisch ingesteld en weergegeven op de Accu-Chek Instant meter wanneer de meter aan de mySugr gekoppeld wordt. Datum en tijd worden gesynchroniseerd met het gekoppelde toestel.
Accu-Chek Smart Pix : Voor de Accu-Chek Instant worden de datum en tijd ingesteld en weergegeven tijdens het configureren van de Accu-Chek Instant meter met het Accu-Chek Smart Pix systeem via de USB-kabel.

Datum en tijdstip komen overeen met die van het verbonden toestel. Bij latere gegevensoverdrachten worden de datum en tijd automatisch afgestemd op de datum en tijd van het gekoppelde toestel als het verschil meer dan 10 minuten bedraagt.

Bij de Accu-Chek Instant hoeft u de opgeslagen resultaten niet te wissen. Als er 720 bloedglucosemetingen in het geheugen opgeslagen zitten, wordt de oudste meting gewist wanneer u een nieuw resultaat toevoegt.

Wanneer de verbinding van de meter met de smartphone tot stand is gebracht, gaan de batterijen doorgaans tot 750 tests mee. Zonder verbinding kan de meter op dezelfde batterijen +/- 1.000 tests uitvoeren.

In de meter kunnen er ten minste 720 resultaten worden opgeslagen. Maar op meter kun je enkel het laatste resultaat en de gemiddelden over 7, 30 en 90 dagen op de meter aflezen. Om alle meetwaarden te bekijken, kun je de meter aflezen op de mySugr app of via Accu-Chek Smart Pix op de PC.

Het geheugen van de Accu-Chek Instant meter kan tot 720 glucoseresultaten opslaan, inclusief tijd, datum en markeringen van het testresultaat. De Accu-Chek Instant meter kan de resultaten via Bluetooth overdragen naar de mySugr app op een compatibele smartphone. Tevens kunnen Accu-Chek Instant meters via een micro-USB kabel op een pc worden aangesloten. Accu-Chek Instant meter is compatibel met de volgende DM-systemen: mySugr, Accu-Chek Smart Pix apparaatlezer (versie 2.2), Accu-Chek Smart Pix software (versie 2.2).

De Accu-Chek Instant meter en het mobiele toestel mogen maximaal 3 meter van elkaar verwijderd zijn voor de automatische gegevensoverdracht via Bluetooth. Als de afstand tussen beide toestellen tijdens de bloedglucosetest(s) meer dan 3 meter bedraagt, zullen alle nieuwe metergegevens pas met de app synchroniseren wanneer de toestellen binnen bereik zijn en Bluetooth ingeschakeld is. De meter slaat de gegevens gewoon op in zijn geheugen tot er gesynchroniseerd wordt.

Ja. Je kunt een onbeperkt aantal meters met de mySugr app koppelen.

De app werkt ‘offline’, maar je hebt een actieve internetverbinding nodig om de gegevens te synchroniseren met de cloud. Je moet online zijn om gegevens te delen en een back-up te maken.

Alle Vaak gestelde vragen bekijken

Bekijk informatie over gezondheid en veiligheid

Nog steeds niet gevonden wat je zocht?

Accu-Chek Instant

Beschrijving

Maak het jezelf makkelijk met de vernieuwde Accu-Chek Instant. De Accu-Chek Instant is snel, gemakkelijk in gebruik en zeer nauwkeurig. Met de vernieuwde kenmerken past de Accu-Chek Instant nog beter bij jouw wensen. Door naar onze gebruikers te luisteren hebben wij de Accu-Chek Instant verbeterd waardoor hij zeer goed in jouw leven past.

 

Wil je gratis kennis maken met de Accu-Chek Instant bloedglucosemeter? Vul dan het aanvraagformulier in en ontvang de meter bij jouw thuis. Je kunt de Accu-Chek Instant teststrips via alle gebruikelijke leveranciers bestellen en worden zoals alle Accu-Chek teststrips, vergoed door alle zorgverzekeraars. 

 

Ontdek onze trainingvideos:

1. Ontdek de vernieuwde Accu-Chek Instant bloedglucosemeter  

2. Accu-Chek Instant bloedglucosemeter: de meter gebruiken

5. Accu-Chek Instant bloedglucosemeter: Gemiddelden terugkijken

 
 

De nieuwe kenmerken van de Accu-Chek Instant

 

 

 

Makkelijk in gebruik

Zodra de teststrip in de meter gestoken wordt kan de patiënt direct beginnen meten. De 2 knoppen aan de rechterkant maken het makkelijk om door de testresultaten te navigeren. Zo kan er met de bovenste knop terug gekeken worden naar de vorige metingen, maar de meter geeft ook de gemiddelde metingen weer van 7, 30 en 90 dagen. Daarnaast is er een tweede knop toegevoegd waarmee de patiënt de tijd en datum op de meter kan aanpassen. 

Verwijder de teststrip zonder deze aan te raken

De vernieuwde Accu-Chek Instant beschikt over een teststrip uitwerpmechanisme. Die verwijdert eenvoudig en met één druk op de knop de teststrip uit de meter op een hygiënische en simpele manier.

 

Zichtbare ondersteuning

De kleuren op de meter tonen onmiddellijk of de gemeten waarde binnen de persoonlijke streefwaardebereik ligt. 

Blauw: boven streefwaardebereik
Groen: binnen streefwaardebereik
Rood: onder streefwaardebereik

Met behulp van de diabetesmanagementsoftware, kun je de schaal aanpassen naar de persoonlijke behandeldoelstellingen van de patiënt.

 

Eenvoudig bloed aanbrengen

De Accu-Chek Instant heeft bijzondere teststrips met een extra brede applicatiezone. Zo kan de patiënt een kleine bloeddruppel aanbrengen op de gehele breedte van de strip. Het aanbrengoppervlak is hierdoor groter dan van andere strips op de markt. Dit maakt de bloed absorptie eenvoudiger.

Overtreft de strengste nauwkeurigheidseisen op de markt

De Accu-Chek Instant overtreft de strengste nauwkeurigheidseisen van de ISO 15197:2013 / ISO 15197:2015.

Dit geeft vertrouwen dat de dagelijkse therapie gebaseerd is op betrouwbare meetgegevens.

De Accu-Chek Instant verbinden aan de mySugr app

Het is mogelijk, als de patiënt dit wenst, om de Accu-Chek Instant te verbinden met de mySugr app. De mySugr app is de meest gebruikte diabetes app ter wereld en wordt zeer gewaardeerd door gebruikers. Wanneer de meter verbonden is met de mySugr app via bluetooth worden de meetgegevens automatisch opgeslagen in de app. Hierdoor hoeft de patiënt geen handmatig dagboekje meer bij te houden en kunnen de gegevens gemakkelijk via pdf met jou als zorgverlener gedeeld worden. Daarnaast krijgt de patiënt de beschikking over de gratis gecertificeerde boluscalculator. Bij de aanschaf van een Accu-Chek Instant krijg je de pro-versie van de mySugr app er gratis bij! Kijk op: https://www.accu-chek.nl/mysugr-app

Gebruikershandleidingen

Bewaarcondities voor de meter:

Temperatuur: -25 tot 70°C

Geheugencapaciteit:

De meter slaat automatisch minimaal 720 bloedglucoseresultaten op in het geheugen. Op de meter zie je alleen het meest recente bloedglucoseresultaat en de gemiddelden van 7, 30 en 90 dagen. De meter slaat automatisch 30 controleresultaten op in het geheugen; enkel het huidige controleresultaat zie je op de meter. Om de opgeslagen bloedglucoseresultaten te bekijken, verzend je ze naar een compatibele softwareapplicatie. 

Automatisch uitzetten:

90 seconden nadat een meting werd uitgevoerd, 15 seconden nadat een teststrip werd verwijderd of 5 seconden na het laatste meetresultaat.

Gewicht:

Ca. 40 gram (met batterijen)

Interfaces:

USB: micro-B connector; Bluetooth®; Continua Certified® naar een Continua Certified manager