Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Instructievideo’s

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

Nee, de USB-poort van de Accu-Chek Instant meters zijn niet tegen water of stof bestand.

Op de meter zelf kun je geen testresultaten aanduiden. Informatie toevoegen kan via de mySugr app of Accu-Chek Smart Pix op de PC.

Ja, de test kan met alle bloedtypes worden uitgevoerd, waaronder capillair, veneus, arterieel en neonataal bloed.

De meters bewaren de datum- en tijdinstellingen gedurende 2 uur.

mySugr app: datum en tijd worden automatisch ingesteld en weergegeven op de Accu-Chek Instant meter wanneer de meter aan de mySugr gekoppeld wordt. Datum en tijd worden gesynchroniseerd met het gekoppelde toestel.
Accu-Chek Smart Pix : Voor de Accu-Chek Instant worden de datum en tijd ingesteld en weergegeven tijdens het configureren van de Accu-Chek Instant meter met het Accu-Chek Smart Pix systeem via de USB-kabel.

Datum en tijdstip komen overeen met die van het verbonden toestel. Bij latere gegevensoverdrachten worden de datum en tijd automatisch afgestemd op de datum en tijd van het gekoppelde toestel als het verschil meer dan 10 minuten bedraagt.

Bij de Accu-Chek Instant hoeft u de opgeslagen resultaten niet te wissen. Als er 720 bloedglucosemetingen in het geheugen opgeslagen zitten, wordt de oudste meting gewist wanneer u een nieuw resultaat toevoegt.

Wanneer de verbinding van de meter met de smartphone tot stand is gebracht, gaan de batterijen doorgaans tot 750 tests mee. Zonder verbinding kan de meter op dezelfde batterijen +/- 1.000 tests uitvoeren.

In de meter kunnen er ten minste 720 resultaten worden opgeslagen. Maar op meter kun je enkel het laatste resultaat en de gemiddelden over 7, 30 en 90 dagen op de meter aflezen. Om alle meetwaarden te bekijken, kun je de meter aflezen op de mySugr app of via Accu-Chek Smart Pix op de PC.

Het geheugen van de Accu-Chek Instant meter kan tot 720 glucoseresultaten opslaan, inclusief tijd, datum en markeringen van het testresultaat. De Accu-Chek Instant meter kan de resultaten via Bluetooth overdragen naar de mySugr app op een compatibele smartphone. Tevens kunnen Accu-Chek Instant meters via een micro-USB kabel op een pc worden aangesloten. Accu-Chek Instant meter is compatibel met de volgende DM-systemen: mySugr, Accu-Chek Smart Pix apparaatlezer (versie 2.2), Accu-Chek Smart Pix software (versie 2.2).

De Accu-Chek Instant meter en het mobiele toestel mogen maximaal 3 meter van elkaar verwijderd zijn voor de automatische gegevensoverdracht via Bluetooth. Als de afstand tussen beide toestellen tijdens de bloedglucosetest(s) meer dan 3 meter bedraagt, zullen alle nieuwe metergegevens pas met de app synchroniseren wanneer de toestellen binnen bereik zijn en Bluetooth ingeschakeld is. De meter slaat de gegevens gewoon op in zijn geheugen tot er gesynchroniseerd wordt.

Ja. Je kunt een onbeperkt aantal meters met de mySugr app koppelen.

De app werkt ‘offline’, maar je hebt een actieve internetverbinding nodig om de gegevens te synchroniseren met de cloud. Je moet online zijn om gegevens te delen en een back-up te maken.

Alle Vaak gestelde vragen bekijken

Bekijk informatie over gezondheid en veiligheid

Nog steeds niet gevonden wat je zocht?

Accu-Chek Instant

Accu-Chek Instant
Beschrijving

Maak kennis met de volgende stap in bloedglucose meten. De nieuwe Accu-Chek Instant maakt het leven met diabetes makkelijker. De Accu-Chek Instant is snel, gemakkelijk, betrouwbaar en altijd binnen handbereik. Zo hou je zelf de regie. Wil je een gratis Accu-Chek Instant bloedglucosemeter ontvangen? Vul dan het aanvraagformulier in. Je kunt de Accu-Chek Instant teststrips via je gebruikelijke leverancier bestellen. Voor patiënten die behandeld worden met insuline worden de teststrips volledig vergoed door alle zorgverzekeraars. 

 

Zichtbare ondersteuning

De kleuren op de meter tonen onmiddellijk of je binnen jouw persoonlijke streefwaardebereik ligt.

Blauw: boven streefwaardebereik

Groen: streefwaardebereik

Rood: onder streefwaardebereik

Je kunt de schaal aanpassen naar je persoonlijke behandeldoelstellingen.

Gemakkelijk in gebruik

Je kunt meteen starten met meten als je de strip in de meter doet en de meter gaat automatisch uit als je de strip eruit haalt. Met 1 druk op de knop vind je alle belangrijke informatie. Jouw vorige meetresultaat en de gemiddelden van 7, 30 en 90 dagen zijn direct zichtbaar op de meter.

Eenvoudig bloed aanbrengen

Vernieuwde teststrips met een breed testveld. Je kunt een kleine bloeddruppel aanbrengen op de gehele breedte van de strip. Het aanbrengoppervlak is hierdoor groter dan van andere strips op de markt. Dit maakt de bloed absorptie eenvoudiger.

Verzekerd van een nauwkeurige meting

De Accu-Chek Instant overtreft de strengste nauwkeurigheidseisen van de ISO 15197:2013 / ISO 15197:2015.

Dit geeft vertrouwen dat de dagelijkse therapie gebaseerd is op betrouwbare meetgegevens.

De Accu-Chek Instant verbinden aan de mySugr app

Wanneer de meter verbonden is met de mySugr app via bluetooth worden de meetgegevens automatisch opgeslagen in de app. Hierdoor heb je altijd en overal jouw data bij de hand die je kunt delen met iedereen die jij wilt. Zo hoef je geen dagboekjes meer in te vullen. Daarnaast krijg je de beschikking over een gratis gecertificeerde boluscalculator, zodat je gemakkelijk een bolus kunt berekenen aan de hand van je gemeten bloedglucosewaarde. Bij de aanschaf van een Accu-Chek Instant krijgt je de pro-versie van de mySugr app er gratis bij! Kijk op: https://mysugr.com/apps/pro/

Gebruikershandleidingen

Bewaarcondities voor de meter:

Temperatuur: -25 tot 70°C

Geheugencapaciteit:

De meter slaat automatisch minimaal 720 bloedglucoseresultaten op in het geheugen. Op de meter zie je alleen het meest recente bloedglucoseresultaat en de gemiddelden van 7, 30 en 90 dagen. De meter slaat automatisch 30 controleresultaten op in het geheugen; enkel het huidige controleresultaat zie je op de meter. Om de opgeslagen bloedglucoseresultaten te bekijken, verzend je ze naar een compatibele softwareapplicatie. 

Automatisch uitzetten:

90 seconden nadat een meting werd uitgevoerd, 15 seconden nadat een teststrip werd verwijderd of 5 seconden na het laatste meetresultaat.

Gewicht:

Ca. 40 gram (met batterijen)

Interfaces:

USB: micro-B connector; Bluetooth®; Continua Certified® naar een Continua Certified manager