Tekstgrootte Verkleinen Vergroten

WelkomInloggen | Account aanmaken

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Deze pagina delen Deze pagina e-mailen Deze pagina afdrukken

Kies een optie:

Sluiten X

Stuur een link naar een vriend

Alle velden zijn vereist

Tip: om naar meerdere e-mailadressen te zenden, scheid elk e-mailadres door een komma

Marcus vindt de Accu-Chek® Mobile ideaal

Marcus Tjapkes vindt zijn Accu-Chek Mobile ideaal. Als fervent fietser heeft hij hem altijd bij zich zodat hij tijdens een tocht of tussen de atb-tracks door even snel kan meten. Hij vindt meten net zo normaal als je veters strikken: het hoort er gewoon bij.

Marcus heeft al ruim 24 jaar diabetes. Het werd bij hem ontdekt toen hij 16 was. Een bezoekje aan een discotheek in Osnabruck, de stad waar zijn broer studeerde, liep anders af dan gedacht. Marcus had, zonder het zich te realiseren, zo'n beetje alle denkbare bijbehorende verschijnselen: tunnelvisie, draaierigheid, praten met dubbele tong, transpireren en heel veel drinken. Discotheekbezoekers dachten dat hij ordinair stomdronken was, maar niets was minder waar. Een bezoek aan de huisarts, op advies van zijn vader, bracht snel duidelijkheid. "Ik had een bloedglucosewaarde van 29,3. Dat vergeet je nooit meer. En dat was bij de huisarts. Dus in de discotheek was het waarschijnlijk nog veel erger."

De dagen in het ziekenhuis duurden Marcus veel te lang. Snel bekwaamde hij zich in het injecteren en meten, in die tijd veel complexer dan nu. "Ja, ik heb het allemaal nog op de oude manier geleerd. Potje met droog poeder, vloeistof erbij en dan met een gewone injectiespuit injecteren. En meten, alhoewel je het nauwelijks meten kunt noemen, met een lakmoespapiertje."

Sporten zit Marcus zo'n beetje in het bloed. Als twintiger speelde hij op hoog niveau korfbal en deed hij serieus mee in de hoogste klasse jazzdance. Nu is Marcus vooral verknocht aan de fiets. Al sinds 1999. Met een groep vrienden maakt hij regelmatig lange tochten op de racefiets of leggen ze parcoursen af op de ATB (All Terrain Bike). Marcus: "Voordat ik ga fietsen meet ik altijd mijn bloedglucose. Als ik beneden de twaalf zit dan eet ik eerst wat en als ik boven de twaalf zit dan ga ik direct fietsen. Het is een combinatie van weten waar je mee bezig bent en vooral luisteren naar je lichaam."

Zijn Accu-Chek Mobile is voor Marcus een groot gemak. Marcus: "Ja, geweldig die mogelijkheden die de technologie je vandaag de dag biedt. Ik heb al jaren een insulinepomp en het gemak in combinatie met de Accu-Chek Mobile is ongekend. Als ik op de racefiets ben, dan laat ik mij gewoon even terugzakken in de groep en meet ik tijdens het fietsen even snel mijn bloedglucose. Even de handen van het stuur, dat kan gemakkelijk. Bij het ATB-en is het wat complexer. Dat gaat niet met losse handen. Maar tussen twee tracks door stop ik dan heel even. Het gaat echt om seconden. Klepje open, druppeltje bloed produceren, aanbrengen op het meetlintje en dan wachten op de uitslag. Dat duurt eigenlijk nog het langst, wel een seconde of 5."

Marcus is gelukkig getrouwd en sinds enkele maanden vader van een dochter. "Diabetes is voor mij iets geworden dat bij mijn leven hoort, zoals zoveel andere dingen. Heel vanzelfsprekend. Je bent er wel altijd mee bezig. Maar diabetes heeft mij, of liever gezegd ons, echter nog nooit ergens van weerhouden. Toen we een kind wilden ging het aspect erfelijkheid door ons hoofd. Een zus van mijn moeder had diabetes en mijn oma had diabetes. We hebben ons er niet door laten leiden. Het komt of het komt niet, zo denk ik er maar over. "

Reactie Roche Diabetes Care Nederland BV op het RIVM rapport over bloedglucosemeters
Op 12 oktober is het RIVM rapport over bloedglucosemeters naar de Tweede Kamer gestuurd. Dit rapport is opgesteld in opdracht van de Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ). Roche Diabetes Care heeft kennis genomen van dit RIVM rapport. Wij ondersteunen de reactie op het RIVM rapport zoals gegeven door Diagned. Lees meer

Accu-Chek-verzekerd.nl geeft snel en eenvoudig inzicht in de vergoeding
De Accu-Chek® bloedglucosemeters zijn bewezen hulpmiddelen om regie over jouw leven met diabetes te krijgen. De meeste zorgverzekeraars vergoeden die meters dan ook geheel of gedeeltelijk. Wil je weten of jouw bloedglucosemeter wordt vergoed? Meer info

Lancering Accu-Chek Smart Pix Software 3.0
Graag introduceren we de nieuwe versie van Accu-Chek Smart Pix Software: versie 3.0. Deze versie omvat een aantal veranderingen ten opzichte van de vorige versies. De veranderingen hebben de kern van Accu-Chek Smart Pix Software niet veranderd, maar wel het gevoel en het gemak. Lees meer

Deze website bevat informatie over producten die zijn bedoeld voor een breed publiek en kan productdetails of andere informatie bevatten die niet van toepassing of niet geldig zijn in uw land. Wij wijzen u erop dat wij geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor het benaderen van deze informatie die mogelijk niet in overeenstemming is met enige geldende juridische procedures, wet- en regelgeving, registraties of gebruik in uw land van oorsprong.