Tekstgrootte Verkleinen Vergroten

WelkomInloggen | Account aanmaken

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Deze pagina delen Deze pagina e-mailen Deze pagina afdrukken

Kies een optie:

Sluiten X

Stuur een link naar een vriend

Alle velden zijn vereist

Tip: om naar meerdere e-mailadressen te zenden, scheid elk e-mailadres door een komma

Insulinepomptherapie maakt het leven van Iris gemakkelijker.

Iris de Mooy, 11 jaar, heeft sinds mei van het vorig jaar diabetes. Soms moest ze wel 10 keer per dag insuline spuiten, maar dat is sinds ze de insulinepomp gebruikt gelukkig verleden tijd.

Het was een hele schok toen vorig jaar werd ontdekt dat Iris diabetes had. Moeder Claudia: "Ik dacht aan iets onschuldigs. Diabetes was voor ons erg schrikken." Na enkele maanden ‘gedoe’ met verschillende insulines en soms wel 10 keer per dag moeten spuiten is Iris een insulinepomp gaan gebruiken. De keuze viel op de Accu-Chek Combo, vanwege de afstandsbediening. Claudia: "Wij zagen het niet zitten dat Iris overdag op school iedere keer de pomp tevoorschijn moest halen om te bolussen. Ze doet vanaf het begin alles met de afstandsbediening en dat gaat fantastisch." De dag dat Iris de pomp kreeg, 3 oktober 2011, blijft voor haar een mooie dag. Iris: "Zeker dat dat een mooie dag was. Geen gedoe meer met die spuiten maar met de pomp lekker weer alles kunnen doen."

Lekker dansen op donderdag.
Iris houdt van actief bezig zijn met hockey of dansen. Een keer per week op donderdagmiddag staat Iris in de dansschool. Gelukkig kan dat, al moet ze er wel wat voor doen. Iris: “Ik moet van te voren prikken en kijken of ik hoog of laag zit. Als ik dan een uur ga dansen dan moet ik na een half uur weer prikken of ik dan niet te laag ga zitten.” De pomp koppelt ze tijdens het dansen af en sluit deze la de les in een handomdraai weer aan.

Nooit meer terug naar de pen.
Als het aan Iris ligt dan is een pen om insuline te spuiten voor altijd verleden tijd. Iris: "De pomp is veel fijner en je hoeft maar één keer in de twee of drie dagen een prikje in je buik te doen.” Moeder Claudia is blij dat Iris het allemaal zo goed en zelfstandig oppakt. “Wij kijken over haar schouder mee, maar we hoeven er nauwelijks iets aan te doen. In het begin was er in ons denken geen ruimte voor iets anders dan diabetes. Nu het met de insulinepomp en de afstandsbediening zo goed gaat, is er rust bij Iris en rust bij ons."

Accu-Chek-verzekerd.nl geeft snel en eenvoudig inzicht in de vergoeding
De Accu-Chek® bloedglucosemeters zijn bewezen hulpmiddelen om regie over jouw leven met diabetes te krijgen. De meeste zorgverzekeraars vergoeden die meters dan ook geheel of gedeeltelijk. Wil je weten of jouw bloedglucosemeter wordt vergoed? Meer info

Accu-Chek Insight systeem
Accu-Chek heeft een complete oplossing voor insulinepomptherapie ontwikkeld waarbij flexibiliteit en eenvoud centraal staan: Accu-Chek Insight. Het Accu-Chek Insight systeem biedt bloedglucose controle, bolusadvies, insulinetoediening en data management in één. Lees meer

Meld u aan voor de Accu-Chek
e-mail nieuwsbrief!

Heeft u zich al aangemeld voor de Accu-Chek e-mail nieuwsbrief? Accu-Chek Nieuws wordt iedere 6 weken verzonden naar abonnees. Wilt u de digitale nieuwsbrief ook ontvangen?
Meld u dan nu aan!

Deze website bevat informatie over producten die zijn bedoeld voor een breed publiek en kan productdetails of andere informatie bevatten die niet van toepassing of niet geldig zijn in uw land. Wij wijzen u erop dat wij geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor het benaderen van deze informatie die mogelijk niet in overeenstemming is met enige geldende juridische procedures, wet- en regelgeving, registraties of gebruik in uw land van oorsprong.