Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

gebruikershandleidingen

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

De Accu-Chek infusieset beschikt over een luer lock aansluiting die aan de internationale standaarden voldoet en veel gebruikt wordt bij medische techniek. Onze sets passen op alle Accu-Chek insulinepompen alsook op alle andere insulinepompen die aan dezelfde standaard voldoen.

 

Voor Roche is het gebruik van hypoalergene materialen belangrijk. Onze infusiesets zijn latex- en PVC-vrij en lijm en solventen worden zo weinig mogelijk gebruikt. De pleisters zijn zo ontworpen dat ze de huid toelaten te ademen. Allergische reacties kunnen echter nooit volledig worden vermeden. Soms kunnen ze plotseling voorkomen, zelfs als u het product al jaren gebruikt. Als er zich toch een allergische reactie voordoet, vraag dan aan uw arts of uw diabetesverpleegkundige welke producten u kunnen helpen om een comfortabele therapie tegen diabetes voort te zetten.

 

De grote geperforeerde U-vorm geeft de zijde van de koppeling voor het slanggedeelte.

De infusieset moet na één tot drie dagen worden vervangen (de infusiesets met stalen naalden tenminste elke 48 uur van plaats en infusiesets met een teflon canule tenminste elke 72 uur). Zo voorkomt u infecties, verstopping van de katheter en verharding van de huid. Na het inbrengen wordt de infusieset met de geïntegreerde pleister gefixeerd. Vergeet niet: De infusieset hoeven mensen met diabetes maar om de een tot drie dagen te vervangen. Dat is veel minder belastend dan vijf of meer keer insuline spuiten per dag, temeer daar u de canule bij het dragen nauwelijks voelt. Er bestaan bovendien Accu-Chek infusiesets met een afkoppelbare canule; dat geeft u nog meer mogelijkheden. Het is belangrijk om uw bloedglucose 1-3 uur na het inbrengen van een nieuwe set te testen, om er zeker van te zijn dat de set goed werkt.

 

Veel mensen met diabetes vinden het inbrengen van een infusieset comfortabeler dan het toedienen van injecties met insuline. Zodra de infusieset onder de huid is, is hij zo comfortabel dat de meeste mensen met diabetes vergeten dat ze hem dragen.

Nog steeds niet gevonden wat je zocht?

Accu-Chek TenderLink

Beschrijving

De Accu-Chek TenderLink infusieset heeft een flexibele teflon canule met een variabele inbrenghoek die meebuigt met de bewegingen van het lichaam. De Accu-Chek TenderLink is voorzien van een aan- en afkoppelsysteem. Hiermee kun je de pomp eenvoudig voor korte tijd afkoppelen.

Gebruikershandleidingen

Eigenschappen

Hier vind je informatie over de eigenschappen van de Accu-Chek TenderLink.

Accu-Chek Tenderlink 360° zicht

 • Makkelijk inbrengen. Zachte canule met variabele inbrenghoek. Door de canule schuin in te brengen wordt contact met spierweefsel vermeden.
 • Afkoppelbaar.  Door het aan- en afkoppelsysteem kun je de pomp heel eenvoudig voor een korte tijd afkoppelen.
Specificaties
Canule:

elastische teflon canule

Inbrenghoek:

20-45°

Canulelengte:

13 en 17 mm

Slanglengte:

30, 60, 80 en 110 cm

Afkoppelbaar:

ja

Hoorbare klik:

ja

Extra’s:
 • Kijkvenster
 • Groot oppervlak pleister
 • Canulegedeeltes afzonderljik verkrijgbaar
Gebruik

Om een indruk te krijgen van de werking van de Accu-Chek TenderLink kun je de stappenkaart downloaden.

Was je handen. Reinig de infusieplaats overeenkomstig de aanwijzingen van je arts of diabetesverpleegkundige. Laat de infusieplaats voor het aanbrengen van de canule opdrogen.

 • Verwijder de beschermhuls van de geleidingsnaald en het voorste afdekfolie en trek met de wijsvinger de zelfklevende pleister iets terug. Maak met de andere hand een huidplooi en breng de Accu-Chek TenderLink onder een hoek van 20-45° in onder de huid.
 • Druk het voorste gedeelte van de zelfklevende pleister stevig op de huid om er zeker van te zijn dat de Accu-Chek TenderLink goed vastzit. Leg één vinger om het controlevenster om het vast te houden. Druk licht op de zijklemmen van de geleidingsnaald en trek op hetzelfde moment de geleidingsnaald uit de huid.
 • Verwijder het achterste afdekfolie. Druk de zelfklevende pleister stevig op de huid.
 • Draai de luer aansluiting in de adapter van de pomp. Verwijder het ronde schermkapje door licht op de zijklemmen te drukken. Vul de Accu-Chek TenderLink volgens de instructies in de handleiding totdat de insuline uit de punt van de verbindingsnaald druppelt. Controleer of er zich geen luchtbellen in de infusieset bevinden.
 • Verbind het zojuist ingebrachte canulegedeelte met de gewelfde kant omhoog. Je hoort een klik als de verbinding vastzit. Vul de lege ruimte in de canulebehuizing met 0,5-1,0 eenheden insuline. Start de toediening met de pomp.

Raadpleeg de handleiding van de Accu-Chek TenderLink voor gedetailleerde informatie.

 

Accessoires:

 • Gebruikshandleiding