Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

De Accu-Chek infusieset beschikt over een luer lock aansluiting die aan de internationale standaarden voldoet en veel gebruikt wordt bij medische techniek. Onze sets passen op alle Accu-Chek insulinepompen alsook op alle andere insulinepompen die aan dezelfde standaard voldoen.

 

Voor Roche is het gebruik van hypoalergene materialen belangrijk. Onze infusiesets zijn latex- en PVC-vrij en lijm en solventen worden zo weinig mogelijk gebruikt. De pleisters zijn zo ontworpen dat ze de huid toelaten te ademen. Allergische reacties kunnen echter nooit volledig worden vermeden. Soms kunnen ze plotseling voorkomen, zelfs als u het product al jaren gebruikt. Als er zich toch een allergische reactie voordoet, vraag dan aan uw arts of uw diabetesverpleegkundige welke producten u kunnen helpen om een comfortabele therapie tegen diabetes voort te zetten.

 

De grote geperforeerde U-vorm geeft de zijde van de koppeling voor het slanggedeelte.

De infusieset moet na één tot drie dagen worden vervangen (de infusiesets met stalen naalden tenminste elke 48 uur van plaats en infusiesets met een teflon canule tenminste elke 72 uur). Zo voorkomt u infecties, verstopping van de katheter en verharding van de huid. Na het inbrengen wordt de infusieset met de geïntegreerde pleister gefixeerd. Vergeet niet: De infusieset hoeven mensen met diabetes maar om de een tot drie dagen te vervangen. Dat is veel minder belastend dan vijf of meer keer insuline spuiten per dag, temeer daar u de canule bij het dragen nauwelijks voelt. Er bestaan bovendien Accu-Chek infusiesets met een afkoppelbare canule; dat geeft u nog meer mogelijkheden. Het is belangrijk om uw bloedglucose 1-3 uur na het inbrengen van een nieuwe set te testen, om er zeker van te zijn dat de set goed werkt.

 

Veel mensen met diabetes vinden het inbrengen van een infusieset comfortabeler dan het toedienen van injecties met insuline. Zodra de infusieset onder de huid is, is hij zo comfortabel dat de meeste mensen met diabetes vergeten dat ze hem dragen.

Nog steeds niet gevonden wat je zocht?

Accu-Chek Rapid-D Link

Beschrijving

Als maximale verdraagbaarheid en onopvallendheid belangrijk zijn, is de Accu-Chek Rapid-D Link infusieset voor jou de juiste keuze.

Gebruikershandleidingen

Eigenschappen

Hier vind je informatie over de eigenschappen van de Accu-Chek Rapid-D Link infusieset.

ACCU-CHEK RAPID-D LINK 360° ZICHT

 • De ultradunne canule- met zijn 0,36 mm één van de dunste naalden ter wereld- glijdt vrijwel zonder dat je het voelt onder de huid.
 • Met zijn 2,7 mm dikte, is de infusieset bijna onzichtbaar.
 • De duidelijke hoorbare klik geeft aan dat de aansluiting goed werd uitgevoerd.
Specificaties
Canule:

ultradunne stalen canule

Inbrenghoek:

90°

Canulelengte:

6, 8, 10, 12 mm

Slanglengte:

20, 50, 70, 100 cm

Afkoppelbaar:

ja

Hoorbare klik:

ja

Extra’s:
 • Met één hand inbrengen
 • Platste infusieset (2,7 mm)
 • Een van de dunste naalden ter wereld
 • Canulegedeeltes afzonderlijk verkrijgbaar.
Gebruik

Om een indruk te krijgen van de werking van de Accu-Chek Rapid-D Link infusieset kun je de stappenkaart downloaden.

Was je handen. Reinig de infusieplaats overeenkomstig de aanwijzingen van je arts of diabetesverpleegkundige.

 • Neem het naaldgedeelte en het slanggedeelte uit de steriele verpakking. Houd de twee helften van de koppeling zodanig dat ze een kruis vormen. Pas de delen in elkaar en draai ze een kwartslag rechtsom tot ze duidelijk waarneembaar en hoorbaar in elkaar klikken.
 • Draai de luer aansluiting in de adapter van de pomp. Vul de Rapid-D Link overeenkomstig de handleiding van de pomp totdat er insuline uit de punt van de stalen naald druppelt. Controleer of er zich geen luchtbellen in de patroon of infusieset bevinden.
 • Houd de Rapid-D Link met duim en wijsvinger van één hand aan de handgreep vast. Verwijder met de andere hand het afdekfolie van de zelfklevende pleister en draai de beschermhuls van de naald.
 • Plooi met je vrije hand de huid op de gereinigde plaats. Breng de Accu-Chek Rapid-D Link onder een rechte hoek in onder de huid. Druk de zelfklevende pleister stevig op de huid, zodat de Accu-Chek Rapid-D Link goed op zijn plaats blijft zitten. Buig de handgreep lichtjes in zijwaartse richting en verwijder deze. Zorg dat de zelfklevende pleister plat op de huid blijft zitten.
 • Schakel de pomp in. Als extra veiligheid kun je een lus maken en deze fixeren met een pleister.

Raadpleeg de handleiding van de Accu-Chek Rapid-D Link infusieset voor gedetailleerde informatie.

 

Accessoires:

 • Gebruikshandleiding