Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

gebruikershandleidingen

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

De Accu-Chek infusieset beschikt over een luer lock aansluiting die aan de internationale standaarden voldoet en veel gebruikt wordt bij medische techniek. Onze sets passen op alle Accu-Chek insulinepompen alsook op alle andere insulinepompen die aan dezelfde standaard voldoen.

 

Voor Roche is het gebruik van hypoalergene materialen belangrijk. Onze infusiesets zijn latex- en PVC-vrij en lijm en solventen worden zo weinig mogelijk gebruikt. De pleisters zijn zo ontworpen dat ze de huid toelaten te ademen. Allergische reacties kunnen echter nooit volledig worden vermeden. Soms kunnen ze plotseling voorkomen, zelfs als u het product al jaren gebruikt. Als er zich toch een allergische reactie voordoet, vraag dan aan uw arts of uw diabetesverpleegkundige welke producten u kunnen helpen om een comfortabele therapie tegen diabetes voort te zetten.

 

De grote geperforeerde U-vorm geeft de zijde van de koppeling voor het slanggedeelte.

De infusieset moet na één tot drie dagen worden vervangen (de infusiesets met stalen naalden tenminste elke 48 uur van plaats en infusiesets met een teflon canule tenminste elke 72 uur). Zo voorkomt u infecties, verstopping van de katheter en verharding van de huid. Na het inbrengen wordt de infusieset met de geïntegreerde pleister gefixeerd. Vergeet niet: De infusieset hoeven mensen met diabetes maar om de een tot drie dagen te vervangen. Dat is veel minder belastend dan vijf of meer keer insuline spuiten per dag, temeer daar u de canule bij het dragen nauwelijks voelt. Er bestaan bovendien Accu-Chek infusiesets met een afkoppelbare canule; dat geeft u nog meer mogelijkheden. Het is belangrijk om uw bloedglucose 1-3 uur na het inbrengen van een nieuwe set te testen, om er zeker van te zijn dat de set goed werkt.

 

Veel mensen met diabetes vinden het inbrengen van een infusieset comfortabeler dan het toedienen van injecties met insuline. Zodra de infusieset onder de huid is, is hij zo comfortabel dat de meeste mensen met diabetes vergeten dat ze hem dragen.

Nog steeds niet gevonden wat je zocht?

Accu-Chek LinkAssist

Beschrijving

De Accu-Chek LinkAssist is een automatisch inbrengingsinstrument voor de Accu-Chek FlexLink infusiesets voor het makkelijk, gecontroleerd en vrijwel pijnloos automatische inbrengen van je infusieset.

Gebruikershandleidingen

Eigenschappen

Hier vind je informatie over de eigenschappen van de Accu-Chek LinkAssist, een automatisch inbrenghulp voor de Accu-Chek FlexLink infusiesets voor het makkelijk, gecontroleerd en vrijwel pijnloos automatische inbrengen van uw infusieset.

Accu-Chek LinkAssist demonstratievideo

Voor het snel en gemakkelijk inbrengen van de Accu-Chek FlexLink infusieset

 • snel en gemakkelijk
 • bedienen met slechts één vinger
 • consistent inbrengen
 • veiligheidspal

 

Accu-Chek LinkAssist is een inbrenginstrument voor infusiesets, dat bedoeld is voor het automatisch plaatsen van de Accu-Chek FlexLink. Met dit instrument kan de canule snel, gemakkelijk en consistent met één vinger worden ingebracht. Accu-Chek LinkAssist is geschikt voor iedereen die zijn infusiesets automatisch wil inbrengen. Daarnaast is hij ook geschikt voor mensen die prikangst hebben, slecht zien, last hebben van een verminderde handfunctie of voor mensen die de infusieset bij een ander inbrengen. Accu-Chek LinkAssist is voorzien van een veiligheidspal, die een ongewenste activering voorkomt. Dankzij de boogvorm van de Accu-Chek LinkAssist blijft de infusieplaats zichtbaar. Na het aanbrengen van de Accu-Chek FlexLink wordt Accu-Chek LinkAssist direct gescheiden, zonder risico dat de canule weer uit de huid wordt getrokken.

Specificaties
Compatibele infusieset:

Accu-Chek FlexLink met blauwe houderkap

Insertiehoek:

Loodrecht, 90°

Verpakking:

1 inbrengingsinstrument per doos

Gebruik

Om een indruk te krijgen van de werking van de Accu-Chek LinkAssist, waarmee je jouw Accu-Chek FlexLink infusieset eenvoudig kunt inbrengen, kun je de stappenkaart downloaden.

Was je handen voor gebruik. Reinig de insteekplaats overeenkomstig de aanwijzingen van je arts of diabetesverpleegkundige.

 • Duw het spanelement van het inbrenginstrument (grijs) in de basis (blauw).
 • Het inbrenginstrument is nu voorgespannen. Bij deze stap wordt de veiligheidspal automatisch vergrendeld, waardoor het inbrenginstrument beveiligd is.
 • Houd de infusieset met duim en wijsvinger bij de transparante beschermhuls vast. Breng de infusieset met de blauwe kap naar boven gericht in de opening van het inbrenginstrument aan tot je voelt dat deze vastklikt.
 • De grote geperforeerde U-vorm geeft de zijde van de koppeling voor het slanggedeelte aan.
 • Verwijder de transparante beschermhuls voorzichtig van de infusieset door er tegelijkertijd aan te trekken en te draaien.
 • Verwijder beide stroken van het afdekfolie.
 • Houd de basis van het inbrenginstrument (blauw) stevig met één hand vast en trek met de andere hand het spanelement (grijs) eruit en zo ver mogelijk omhoog.
 • Plaats het inbrenginstrument op de infusieplaats en activeer het inbrenginstrument door de veiligheidspal uit de 'vergrendelde' positie te schuiven. Druk op de ontgrendelknop om de canule in te brengen. Het inbrenginstrument kan nu van de injectieplaats worden verwijderd.
 • Druk de zelfklevende pleister stevig op de huid en controleer of deze goed vastzit.
 • Houd de zelfklevende pleister op zijn plaats, druk licht op de zijklemmen van de blauwe handgreep en trek deze uit de canulebehuizing.
 • Leg één vinger op de canulebehuizing om deze op zijn plaats te houden en trek de geleidingsnaald er aan de handgreep recht uit.
 • Draai de luer in de adapter van de pomp. Vul de Accu-Chek FlexLink volgens de instructies in de handleiding totdat er insuline uit de punt van de verbindingsnaald druppelt. Controleer of er zich geen luchtbellen in de patroon of infusieset bevinden. Koppel de slang vast aan het ingebrachte canulegedeelte en vul de lege ruimte in de canule met een bolus van 1,0 eenheden.

Raadpleeg de handleiding van de Accu-Chek LinkAssist voor gedetailleerde informatie.

 

Accessoires :

 • Gebruikshandleiding