Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

De Accu-Chek infusieset beschikt over een luer lock aansluiting die aan de internationale standaarden voldoet en veel gebruikt wordt bij medische techniek. Onze sets passen op alle Accu-Chek insulinepompen alsook op alle andere insulinepompen die aan dezelfde standaard voldoen.

 

Voor Roche is het gebruik van hypoalergene materialen belangrijk. Onze infusiesets zijn latex- en PVC-vrij en lijm en solventen worden zo weinig mogelijk gebruikt. De pleisters zijn zo ontworpen dat ze de huid toelaten te ademen. Allergische reacties kunnen echter nooit volledig worden vermeden. Soms kunnen ze plotseling voorkomen, zelfs als u het product al jaren gebruikt. Als er zich toch een allergische reactie voordoet, vraag dan aan uw arts of uw diabetesverpleegkundige welke producten u kunnen helpen om een comfortabele therapie tegen diabetes voort te zetten.

 

De grote geperforeerde U-vorm geeft de zijde van de koppeling voor het slanggedeelte.

De infusieset moet na één tot drie dagen worden vervangen (de infusiesets met stalen naalden tenminste elke 48 uur van plaats en infusiesets met een teflon canule tenminste elke 72 uur). Zo voorkomt u infecties, verstopping van de katheter en verharding van de huid. Na het inbrengen wordt de infusieset met de geïntegreerde pleister gefixeerd. Vergeet niet: De infusieset hoeven mensen met diabetes maar om de een tot drie dagen te vervangen. Dat is veel minder belastend dan vijf of meer keer insuline spuiten per dag, temeer daar u de canule bij het dragen nauwelijks voelt. Er bestaan bovendien Accu-Chek infusiesets met een afkoppelbare canule; dat geeft u nog meer mogelijkheden. Het is belangrijk om uw bloedglucose 1-3 uur na het inbrengen van een nieuwe set te testen, om er zeker van te zijn dat de set goed werkt.

 

Veel mensen met diabetes vinden het inbrengen van een infusieset comfortabeler dan het toedienen van injecties met insuline. Zodra de infusieset onder de huid is, is hij zo comfortabel dat de meeste mensen met diabetes vergeten dat ze hem dragen.

Nog steeds niet gevonden wat je zocht?

Accu-Chek LinkAssist Plus

Beschrijving

De Accu-Chek® LinkAssist Plus is een automatisch inbrengingsinstrument voor de Accu-Chek Insight Flex infusieset voor het makkelijk, gecontroleerd automatisch inbrengen van je infusieset.

 

Gebruikershandleidingen

Eigenschappen

Accu-Chek LinkAssist Plus: voor het snel en gemakkelijk inbrengen van de Accu-Chek Insight Flex infusieset

  • snel en gemakkelijk
  • één vinger bediening
  • consistent inbrengen
  • veiligheidspal

Accu-Chek LinkAssist Plus is een inbrenghulp voor infusiesets, bedoeld voor het automatisch plaatsen van de Accu-Chek Insight Flex. Met de inbrenghulp kan de canule snel, gemakkelijk en consistent worden ingebracht. Accu-Chek LinkAssist Plus is geschikt voor iedereen die zijn infusiesets automatisch wil inbrengen. Daarnaast is hij ook geschikt voor mensen die prikangst hebben, slecht zien, last hebben van een verminderde handfunctie of voor mensen die de infusieset bij een ander inbrengen.

Specificaties
Compatibele infusieset:

Accu-Chek Insight Flex

Insertiehoek:

Loodrecht, 90°

Verpakking:

1 inbrenghulp

Gebruik

Om een indruk te krijgen van de werking van de Accu-Chek Insight Flex met de Accu-Chek LinkAssist Plus inbrenghulp kun je de stappenkaart downloaden.

https://youtu.be/KYa18D5nhgI

Raadpleeg de handleiding van de Accu-Chek LinkAssist Plus voor gedetailleerde informatie.

 

Accessoires :

  • Gebruikshandleiding