Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

De Accu-Chek infusieset beschikt over een luer lock aansluiting die aan de internationale standaarden voldoet en veel gebruikt wordt bij medische techniek. Onze sets passen op alle Accu-Chek insulinepompen alsook op alle andere insulinepompen die aan dezelfde standaard voldoen.

 

Voor Roche is het gebruik van hypoalergene materialen belangrijk. Onze infusiesets zijn latex- en PVC-vrij en lijm en solventen worden zo weinig mogelijk gebruikt. De pleisters zijn zo ontworpen dat ze de huid toelaten te ademen. Allergische reacties kunnen echter nooit volledig worden vermeden. Soms kunnen ze plotseling voorkomen, zelfs als u het product al jaren gebruikt. Als er zich toch een allergische reactie voordoet, vraag dan aan uw arts of uw diabetesverpleegkundige welke producten u kunnen helpen om een comfortabele therapie tegen diabetes voort te zetten.

De grote geperforeerde U-vorm geeft de zijde van de koppeling voor het slanggedeelte.

De infusieset moet na één tot drie dagen worden vervangen (de infusiesets met stalen naalden tenminste elke 48 uur van plaats en infusiesets met een teflon canule tenminste elke 72 uur). Zo voorkomt u infecties, verstopping van de katheter en verharding van de huid. Na het inbrengen wordt de infusieset met de geïntegreerde pleister gefixeerd. Vergeet niet: De infusieset hoeven mensen met diabetes maar om de een tot drie dagen te vervangen. Dat is veel minder belastend dan vijf of meer keer insuline spuiten per dag, temeer daar u de canule bij het dragen nauwelijks voelt. Er bestaan bovendien Accu-Chek infusiesets met een afkoppelbare canule; dat geeft u nog meer mogelijkheden. Het is belangrijk om uw bloedglucose 1-3 uur na het inbrengen van een nieuwe set te testen, om er zeker van te zijn dat de set goed werkt.

 

Veel mensen met diabetes vinden het inbrengen van een infusieset comfortabeler dan het toedienen van injecties met insuline. Zodra de infusieset onder de huid is, is hij zo comfortabel dat de meeste mensen met diabetes vergeten dat ze hem dragen.

Nog steeds niet gevonden wat je zocht?

Accu-Chek FlexLink

Beschrijving

De Accu-Chek FlexLink combineert een maximum aan draagcomfort met een eenvoudige, gecontroleerde en vrijwel pijnloze handmatige of automatische inbrenging.

Gebruikershandleidingen

Eigenschappen

Hier vind je informatie over de eigenschappen van de Accu-Chek FlexLink, de ideale infusieset voor als je het graag eenvoudig houdt en toch veel belang hecht aan comfort, bewegingsvrijheid en veiligheid

Accu-Chek FlexLink 360° zicht

De eigenschappen van de Accu-Chek FlexLink Infusieset:

 • Makkelijk inbrengen. Een dunne, buigzame teflon canule die, snel en vrijwel pijnloos, loodrecht wordt ingebracht.
 • Afkoppelbaar.  Door het aan- en afkoppelsysteem kun je de pomp heel eenvoudig voor een korte tijd afkoppelen.
 • Inbrenghulp. Indien je de voorkeur geeft aan automatisch inbrengen is er de gebruiksvriendelijke Accu-Chek LinkAssist inbrenghulp, die de canule snel en veilig inbrengt.
Specificaties
Canule:

soepele canule in Teflon

Inbrenghoek:

recht, 90°

Ontkoppeling:

Ja, ter plaatse

Lengte van canule:

6, 8 en 10 mm

Diameter van canule (naald):

fijn (maat 22)

Lengte van slang:

30, 60, 80 en 110 cm

Buigzaamheid van slang:

heel soepel

Hoogte:

6,4 mm (.25 inches)

Gebruik

Om een indruk te krijgen van de werking van de Accu-Chek FlexLink – de ideale infusieset voor als je het graag eenvoudig houdt en toch veel belang hecht aan comfort, bewegingsvrijheid en veiligheid – kun je de stappenkaart downloaden.

Accu-Chek FlexLink is een dunne, buigzame teflon canule die, snel en vrijwel pijnloos, loodrecht wordt ingebracht.

 • Was je handen. Reinig de insteekplaats overeenkomstig de aanwijzingen van je arts of diabetesverpleegkundige.
 • Houd de blauwe handgreep met duim en wijsvinger vast en verwijder de transparante beschermhuls door eraan te trekken en te draaien.
 • Verwijder beide stroken van de afdekfolie.
 • Maak met de vrije hand een huidplooi. Breng de naald onder een hoek van 90° in.
 • Druk de zelfklevende pleister stevig op de huid en controleer of deze goed vastzit.
 • Houd de zelfklevende pleister op zijn plaats, druk licht op de zijklemmen van de blauwe handgreep en trek deze uit de canulebehuizing.
 • Leg één vinger op de canulebehuizing om deze op zijn plaats te houden en trek de geleidingsnaald er aan de handgreep recht uit.
 • Draai de luer in de adapter van de pomp. Vul de Accu-Chek FlexLink volgens de instructies in de handleiding totdat er insuline uit de punt van de verbindingsnaald druppelt. Controleer of er zich geen luchtbellen in de patroon of infusieset bevinden. Koppel de slang vast aan het ingebrachte canulegedeelte en vul de lege ruimte in de canule met een bolus van 1,0 eenheden.

Raadpleeg de handleiding van de Accu-Chek FlexLink infusieset voor gedetailleerde informatie.

 

Accessoires :

 • Accu-Chek LinkAssist
 • Gebruikshandleiding