Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Wereld Diabetes Dag gaat jaarlijks door op 14 november. Deze dag is niet zomaar gekozen. Het is namelijk de geboortedag van Frederick Banting, die in 1922 samen met Charles Best, insuline ontdekte.

Wereld Diabetes Dag werd in 1991 door de Internationale Diabetes Federatie (IDF) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in het leven geroepen als reactie op de snelle toename van diabetes over de hele wereld1.

Het aantal mensen met diabetes in de afgelopen decennia is meer dan verdubbeld. Het gaat vooral om een stijging in het aantal mensen met type 2 diabetes, de meest voorkomende vorm (meer dan 9 op 10) van diabetes2.

Diabetes heeft een enorme impact op het leven van mensen met diabetes en zijn/haar omgeving. Niet iedereen beseft hoe groot die impact kan zijn. Het is een onzichtbare aandoening waarvan de mentale last vaak wordt onderschat.

Roche Diabetes Care besteedt daarom tijdens Wereld Diabetes Dag aandacht aan diabetes & de mentale gezondheid. Doe je met ons mee? Samen kunnen we dit bespreekbaar maken en de aandacht hierop vestigen. Samen staan we sterker.

Webinar: Diabetes & mentale gezondheid

Wanneer: Dinsdag 10 november 2020 om 19:00u tot 21:00u

Schrijf je in voor een interactieve webinar met verschillende sessies over diabetes en mentale gezondheid. Je kan 3 verschillende sessies kiezen.
- De ups en downs van een leven met diabetes;
- Sport en diabetes;
- Voeding en diabetes;
- Mijn kind heeft diabetes; van zorgeloos naar bezorgd.

Diabetes is een onzichtbare aandoening die vaak wordt onderschat. Tijdens deze webinar willen wij persoonlijke verhalen van mensen naar voor brengen. Na de sessies is er de mogelijkheid om met elkaar te blijven verder praten.

Wil jij het verhaal van andere mensen horen, jouw mening delen of gewoonweg nieuwe mensen ontmoeten? Aarzel dan niet en schrijf je in voor deze webinar. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

#denkaandiabetes, ook onze collega’s van Roche Diabetes Care gaan deze challenge aan !

Een week lang leven zij als iemand met diabetes. Van het vingerprikken en bloedglucosewaarden opvolgen tot het dragen van een pomp en andere ongemakken van een diabeet.

Ben jij benieuwd wie zij zijn en hoe zij dit ervaren? Volg dan zeker onze social media kanalen.

Ontdek wie zij zijn!

Volg het verhaal op onze social media.

#denkaandiabetes, durf jij deze challenge aan?

Het leven van iemand met diabetes kan soms een rollercoaster aan emoties veroorzaken. Er komen een heleboel handeling aan te pas.

Uiteraard weerspiegelt deze challenge niet volledig een leven met diabetes en moeten mensen met diabetes dagelijks veel meer handelingen uitvoeren dan hier wordt weergegeven. 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, want diabetes neemt geen vakantie.

Daag jouw vrienden, familie en collega’s uit om de Diabetes Challenge aan te gaan. Zo krijgen zij een idee hoe het is om één dag te leven als iemand met diabetes...

Neem deel aan deze challenge.