Tekstgrootte Verkleinen Vergroten

WelkomInloggen | Account aanmaken

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Deze pagina delen Deze pagina e-mailen Deze pagina afdrukken

Kies een optie:

Sluiten X

Stuur een link naar een vriend

Alle velden zijn vereist

Tip: om naar meerdere e-mailadressen te zenden, scheid elk e-mailadres door een komma

Nieuws

07.26.2017 - Roche tekent samenwerkingsovereenkomst met Accenture

om centraal dataplatform te creëren voor digitaal diabetes ecosysteem

07.26.2017 - Roche neemt mySugr over

Overeenkomst leidt tot vorming van belangrijkste open platform voor digitaal diabetesmanagement

07.04.2017 - Roche Children's Walk

Walk today for a better tomorrow – de weg ernaartoe
Deze slogan pakte mij in...

04.18.2017 - Lancering Accu-Chek Smart Pix Software 3.0

Graag introduceren we de nieuwe versie van Accu-Chek Smart Pix Software: versie 3.0. Deze versie omvat een aantal veranderingen ten opzichte van de vorige versies. De veranderingen hebben de kern van Accu-Chek Smart Pix Software niet veranderd, maar wel het gevoel en het gemak voor de gebruiker. Wat is er veranderd?

03.27.2017 - Nederlandse ATTD-conferentie: ‘Samenwerking in diabeteszorg is noodzakelijker dan ooit’

Technologie speelt een belangrijke rol in diabeteszorg. Dat geldt natuurlijk voor meer zorggebieden, maar bij diabetes heeft technologie invloed op zowel de wetenschappelijke en behandelkant, als het zelfmanagement van mensen met diabetes. Tijdens ATTD 2017, de conferentie voor Advanced Technology & Treatments for Diabetes die half februari in Parijs werd gehouden, waren dan ook vele innovatieve producten en ontwikkelingen te zien.

10.14.2016 - Reactie Roche Diabetes Care Nederland BV op het RIVM rapport over bloedglucosemeters

Op 12 oktober is het RIVM rapport over bloedglucosemeters naar de Tweede Kamer gestuurd. Dit rapport is opgesteld in opdracht van de Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ) naar aanleiding van signalen in 2015 over de kwaliteit van bloedglucosemeters op de Nederlandse markt.

08.05.2016 - Accu-Chek-verzekerd.nl geeft snel en eenvoudig inzicht in de vergoeding

De Accu-Chek® bloedglucosemeters zijn bewezen hulpmiddelen om de regie over jouw leven met diabetes te krijgen. De meeste zorgverzekeraars vergoeden die meters dan ook geheel of gedeeltelijk.

06.29.2016 - Mogelijk langere wachttijd servicenummer

Momenteel kan er sprake zijn van een langere wachttijd bij het bellen van het gratis servicenummer van de Accu-Chek Diabetes Service.

05.26.2016 - Roche Diabetes Care en Senseonics sluiten distributieovereenkomst voor Eversense, het eerste CGM-systeem met een implanteerbare langetermijn glucosesensor

Almere, 25 mei 2016 - Roche Diabetes Care maakt vandaag bekend een exclusieve distributieovereenkomst te hebben getekend met Senseonics Holding Inc. voor het nieuwe Eversense® CGM-systeem voor Nederland, Duitsland en Italië.

05.19.2016 - Reactie Diagned op berichten DVN over zorgen kwaliteit glucosestrips

Diagned heeft kennis genomen van de berichten in de media naar aanleiding van de door de DVN geuite zorgen over de kwaliteit van glucosestrips.
De Wet op de Medische Hulpmiddelen stelt strenge eisen aan bloedglucosemeters en teststrips. Fabrikanten van deze producten, waaronder Roche Diabetes Care - verenigd in Diagned - staan er voor in dat de meters en strips die zij op de markt brengen aan al deze wettelijke eisen voldoen. Zorgverzekeraars stellen in Nederland bovendien ook nog aanvullende eisen met betrekking tot kwaliteit en betrouwbaarheid van meters en strips. Ook aan deze aanvullende eisen wordt door de leden van Diagned voldaan.

01.06.2016 - Alle in Nederland beschikbare producten van Accu-Chek zijn CE gemarkeerd en voldoen volledig aan de ISO 15197:2013 standaard

De Accu-Chek® Mobile, Accu-Chek® Aviva Expert, Accu-Chek® Performa, Accu-Chek® Aviva Combo en Accu-Chek® Aviva Insight zijn tevens goedgekeurd door TÜV Rheinland (update)

11.16.2015 - Levering van Accu-Chek® producten

Graag brengen wij u op de hoogte van de status rondom de eerder gecommuniceerde levering van bepaalde Accu-Chek® producten. We zijn blij u te kunnen melden dat we terug zijn op een stabiel leveringsniveau van de Accu-Chek producten zoals u van ons gewend bent.

11.01.2015 - Belangrijke informatie: terugroepactie Accu-Chek® Insight Rapid infusiesets

In het kader van de kwaliteitsbewaking heeft Roche Diabetes Care een fabricageprobleem vastgesteld bij de Accu-Chek® Insight Rapid infusieset. Om maximale veiligheid te kunnen garanderen en om aan onze hoge kwaliteitsnormen te voldoen, hebben we besloten de Accu-Chek Insight Rapid infusieset tot nader order van de markt te halen.

09.09.2015 - Situatie levering van Accu-Chek® producten

Gezamenlijke inspanningen en veelvuldig overleg met leveranciers van Accu-Chek producten hebben er toe geleid dat groothandels, medisch speciaalzaken, apotheken en instellingen de Accu-Chek producten over het algemeen tijdig ontvangen.

07.28.2015 - UPDATE: Belangrijke informatie over de levering van Accu-Chek® producten

Momenteel is er voor bepaalde producten een tijdelijke leveringsbeperking. De reden is een recente verhuizing van het distributiemagazijn en bijbehorende processen van Mannheim naar Raunheim (in Duitsland). Roche Diabetes Care vindt het erg belangrijk om de therapie van patiënten en hun zorgverleners zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Daarbij staat centraal dat de keuze voor de therapie of een aanpassing altijd wordt gemaakt in samenspraak tussen zorgverleners en de patiënt.

05.13.2015 - De Accu-Chek producten voldoen aan de eisen TÜV Rheinland

Producten van Roche Diabetes Care bestemd voor het meten van bloedglucose waarden voldoen aan de strengste product- en kwaliteit eisen. Onderzoeken uitgevoerd door TÜV Rheinland volgens de richtlijnen PG-TG-01 044-2013 en PG-TG-01 045-2013 in Nederland bevestigen dit met uitzondering van het hematocrietbereik en de werkingstemperatuur. Daarnaast voldoen alle in Nederland beschikbare Accu-Chek producten aan de ISO 15197: 2013 eisen.

05.01.2015 - Informatie voor gebruikers van de Accu-Chek Aviva, Accu-Chek Aviva Nano en Accu-Chek Aviva Expert.

Deze week heeft Mediq Direct Diabetes een brief verzonden aan meerdere klanten van Mediq die de bloedglucosemeters van het Accu-Chek Aviva (Nano) type gebruiken. Daarnaast hebben mogelijk ook gebruikers van de Accu-Chek Aviva Expert een brief ontvangen.

04.27.2015 - Belangrijke informatie over de Accu-Chek® Spirit Combo insulinepomp

Aanpassing gebruiksinstructies voor correcte vervanging van de insulineampul.

03.25.2015 - Goede zorg verzekerd bij Accu-Chek

Veel zorgverzekeraars hebben het inkoopbeleid van diabetes testmateriaal gewijzigd. Wellicht hebt u hier informatie over ontvangen van uw zorgverzekeraar. Vanaf 1 januari 2015 wordt hierdoor een aantal bloedglucosemeters niet meer vergoed.

02.26.2015 - Roche Diabetes Care introduceert StepWise. Een nieuwe oplossing om insulinepomptherapie eenvoudiger en flexibeler te maken.

In de media is te lezen dat de gezondheidszorg - en zeker het ziektebeeld diabetes - onder druk staat: spanning tussen duurzame, kwalitatief hoogwaardige zorg voor mensen met diabetes en de betaalbaarheid hiervan op de korte en lange termijn. Roche Diabetes Care ondersteunt effectieve en efficiënte diabeteszorg met therapie oplossingen waarbij juist gebruik met de juiste middelen met juiste zorguitkomsten voor mensen met diabetes en hun zorgprofessionals centraal staat.

10.21.2014 - Belangrijke informatie over de Accu-Chek® Spirit Combo insulinepompen

Mogelijk verloren gaan van datum en tijd door defecte condensator

06.10.2014 - Aanpassing instructies voor correcte metingen met Accu-Chek® Mobile bloedglucosemeter om de kans op onjuist verhoogde bloedglucosewaarden te voorkomen.

Accu-Chek Mobile is een uniek systeem waarmee al circa 1 miljoen mensen wereldwijd vertrouwen op een accuraat meetresultaat. Dankzij het stripvrije systeem en het gebruiksgemak is een meetresultaat in slecht enkele stappen verkregen. Bij het verkrijgen van een correcte meting is het van groot belang dat de gebruiksinstructies nauwkeurig worden gevolgd.

03.28.2014 - Uw insulinepomp en de zomertijd

In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 maart 2014 begint weer de zomertijd. Alle klokken moeten dan een uur vooruit worden gezet: zondag 30 maart wordt dan een korte dag van 23 uur.

02.03.2014 - Nieuw! Accu-Chek® Aviva - Nauwkeurig meten, beter leven.

Accu-Chek Aviva combineert gebruiksgemak met bewezen nauwkeurige meetresultaten . Kies voor resultaten die u kunt vertrouwen, kies voor de nieuwe Accu-Chek Aviva bloedglucosemeter.

11.14.2013 - Vanaf 1 januari 2014 kunt u gewoon gebruik blijven maken van een betrouwbare en veilige bloedglucosemeter van Accu-Chek.

CZ, Delta Lloyd en OHRA hebben hun verzekeringnemers geïnformeerd over een wijziging in de vergoeding van diabetesmateriaal vanaf 1 januari 2014.

10.29.2013 - Belangrijke Accu-Chek® Aviva combo informatie

Maakt u gebruik van de functie ‘handmatige pomp’ op de Accu-Chek® Aviva Combo voor het toedienen van een correctie bolus? Dan is dit belangrijke informatie voor u.

02.19.2013 - Accu-Chek® Aviva teststrips vanaf nu geleverd zonder zwarte activatiechip

De Accu-Chek Aviva teststrips worden vanaf nu geleverd zonder de zwarte activatiechip.
De zwarte activatiechip hoeft na plaatsing in de meter nooit meer vervangen te worden.

12.13.2012 - Accu-Chek FlexLink infusieset nu ook beschikbaar met 6 mm canule!

Per 15 december 2012 is het Accu-Chek FlexLink assortiment uitgebreid met een nieuwe canule lengte, de Accu-Chek FlexLink 6 mm. Hiermee zal Accu-Chek FlexLink voortaan in drie verschillende canulelengtes verkrijgbaar zijn: 6, 8 en 10 mm.

08.03.2012 - Accu-Chek® FlexLink weer volledig beschikbaar

De Accu-Chek FlexLink infusieset is weer volledig beschikbaar. Afgelopen periode is het niet in alle gevallen mogelijk geweest om aan de vraag naar Accu-Chek FlexLink infusiesets te voldoen. Deze situatie is ontstaan naar aanleiding van het uit de markt terugnemen van de Accu-Chek® FlexLink Plus infusiesets wat leidde tot een grote vraag naar de Accu-Chek FlexLink.

07.05.2012 - Download nu Accu-Chek Smart Pix software; een compleet beeld voor beter diabetesmanagement

Elke bloedglucosewaarde is belangrijk als u uw diabetes onder controle wilt houden. Gestructureerd meten geeft informatie over uw bloedglucosewaarden. Het kan u en uw diabetesteam helpen om meer inzicht in uw diabetesinstelling te krijgen en uw therapie eventueel aan te passen.

10.24.2011 - Accu-Chek® D-TRONplus per 1 januari 2012 niet meer beschikbaar

24 oktober 2011- Hierbij willen wij u informeren over een verandering met betrekking tot de beschikbaarheid van de Accu-Chek® D-TRONplus insulinepomp. Vanaf 1 januari 2012 zal de Accu-Chek D-TRONplus insulinepomp niet meer leverbaar zijn.

06.24.2011 - Accu-Chek Mobile - winnaar van 3 awards!

De Accu-Chek Mobile heeft dit jaar maar liefst 3 prestigieuze prijzen gewonnen voor innovatie, gebruiksgemak en beste product.

06.01.2011 - Uw gegevens inlezen in het Diabetes Dagboek op Mijn Zorgpagina

Heeft u ook een Accu-Chek meter en wilt u ook uw gegevens inlezen in het Diabetesdagboek?
Als u minimaal 2 x per dag uw bloedglucosewarde meet, kunt u nu gratis Accu-Chek Smart Pix aanvragen.

02.21.2011 - Nieuwe Accu-Chek insulinepompdraagmaterialen

Insulinepompdraagmaterialen kunnen een groot verschil maken in het comfort dat u ervaart bij het gebruik van uw insulinepomp. Sinds 1 februari zijn er enkele nieuwe Accu-Chek insulinepompdraagmaterialen beschikbaar.

10.14.2010 - Sociale media

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn en om direct met u in contact te komen, maakt Accu-Chek sinds kort ook gebruik van de vele mogelijkheden die sociale media bieden.

03.02.2010 - Eenvoudig starten met Accu-Chek® Combo

Speciaal voor gebruikers van de Accu-Chek Combo heeft Accu-Chek een eenvoudig elektronisch trainingsprogramma ontwikkeld. Met dit programma kunt u op een plezierige en gemakkelijke manier alles over de mogelijkheden van de Accu-Chek Combo.

02.18.2010 - Accu-Chek overgeschakeld op IFCC-plasmakalibratie

In 2009 is de kalibratie van Accu-Chek bloedglucosemeters veranderd. In navolging van de aanbeveling van de IFCC (International Federation of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine) zijn wij overgegaan op plasmakalibratie.

Meld u aan voor de Accu-Chek
e-mail nieuwsbrief!

Heeft u zich al aangemeld voor de Accu-Chek e-mail nieuwsbrief? Accu-Chek Nieuws wordt iedere 6 weken verzonden naar abonnees. Wilt u de digitale nieuwsbrief ook ontvangen?
Meld u dan nu aan!

Lancering Accu-Chek Smart Pix Software 3.0
Graag introduceren we de nieuwe versie van Accu-Chek Smart Pix Software: versie 3.0. Deze versie omvat een aantal veranderingen ten opzichte van de vorige versies. De veranderingen hebben de kern van Accu-Chek Smart Pix Software niet veranderd, maar wel het gevoel en het gemak. Lees meer

Accu-Chek® Mobile
Bij het verkrijgen van een correcte meting is het van groot belang dat de gebruiksinstructies nauwkeurig worden gevolgd om de kans op onjuist verhoogde bloedglucosewaarden te voorkomen. Lees meer

Deze website bevat informatie over producten die zijn bedoeld voor een breed publiek en kan productdetails of andere informatie bevatten die niet van toepassing of niet geldig zijn in uw land. Wij wijzen u erop dat wij geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor het benaderen van deze informatie die mogelijk niet in overeenstemming is met enige geldende juridische procedures, wet- en regelgeving, registraties of gebruik in uw land van oorsprong.