Tekstgrootte Verkleinen Vergroten

WelkomInloggen | Account aanmaken

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Deze pagina delen Deze pagina e-mailen Deze pagina afdrukken

Kies een optie:

Sluiten X

Stuur een link naar een vriend

Alle velden zijn vereist

Tip: om naar meerdere e-mailadressen te zenden, scheid elk e-mailadres door een komma

Accu-Chek Mobile heeft Jochem ge-upgrade

Jochem Huijskes was 14 toen bij hem de diagnose diabetes werd gesteld. Van de ene op de andere dag stond zijn leven op zijn kop. “Waarom ik?”, was zijn eerste reactie. Een half jaar later heeft hij zich bij zijn ziekte neergelegd en de draad van zijn leven weer opgepakt. Judo is daar onlosmakelijk mee verbonden.

Iedere woensdagavond gaat Jochem naar de sportschool om te judoën. Het gaat hem goed af met zijn diabetes, al moet hij zijn waardes wel goed in de gaten houden. De Accu-Chek Mobile stelt hem in staat voor, tijdens en na het judo snel even te meten. Jochem zet altijd zijn alarm in zijn mobiele telefoon zodat hij niet vergeet op de helft van de training zijn waardes te controleren. Moeiteloos onderbreekt hij de training even om aan de zijkant van de mat even te meten. Zonodig neemt hij dan direct wat snoep of een energiereep.

Ook op school zijn ze er ondertussen aan gewend dat Jochem regelmatig zijn Accu-Chek Mobile pakt om te meten. Al was er wel een keer een leraar die de Accu-Chek Mobile afpakte omdat hij vermoede dat Jochem zat te bellen. Zijn klasgenoten heeft Jochem met een spreekbeurt alles geleerd over zijn diabetes en de hulpmiddelen die hij daarbij gebruikt. Vijf minuten voor de pauze meet Jochem in de klas even snel tussendoor zijn waarde, zodat hij weet of hij eerst kan eten en dan moet spuiten, of andersom.

“Ik ben ge-upgrade”.
De eerste schrik bij Jochem was vanzelfsprekend groot, toen hij te horen kreeg dat hij diabetes had. Een heerlijk ontbijtje met knapperig stokbrood leidde, vanuit het niets, binnen een dag via de huisarts naar het ziekenhuis. Begin dit jaar kreeg Jochem de nieuwe Accu-Chek Mobile. “Ik ben ge-upgrade” zei Jochem toen tegen zijn moeder. Het voelde voor hem zoals iemand met een vliegticket die wordt ‘ge-upgrade’ van Economy naar Comfort Class. Een groot bijkomend voordeel van de Accu-Chek Mobile voor Jochem is, dat hij niet meer het gevoel heeft te moeten prikken voor een druppel bloed. Zijn prikangst weerhield hem nog wel eens te meten. Omdat het prikken via een druk op de knop razendsnel en onzichtbaar gaat, heeft de Accu-Chek Mobile dat stukje angst bij hem weggenomen. Het gemak van de Accu-Chek Mobile, dat pakt niemand Jochem meer af.

Moeder Juliette is blij dat Jochem zijn leven weer op de rit staat. “Toen ik hoorde dat hij diabetes had, zakte de grond onder mijn voeten weg. Je weet wel een beetje wat diabetes is, maar op dat moment besef je dat het om jouw kind gaat. De rest van de wereld is dan even heel ver weg. Het voelt als een nieuw boek. Deel 2 is Jochem met diabetes. Eigenlijk heeft het hele gezin een beetje diabetes. Vrijdags hadden wij altijd een lekker appeltaartje en daar zijn we mee gestopt omdat Jochem diabetes had. Tot mijn dochter zei: ‘mama we hebben niks lekkers meer op vrijdag’. Nu maak ik mini muffins, zodat ook Jochem er een stuk of drie kan eten zonder dat dat consequenties heeft. Ik denk dat we het de afgelopen periode goed gedaan hebben. En zoals Jochem er mee omgaat is fantastisch.”

Accu-Chek® Mobile
Bij het verkrijgen van een correcte meting is het van groot belang dat de gebruiksinstructies nauwkeurig worden gevolgd om de kans op onjuist verhoogde bloedglucosewaarden te voorkomen. Lees meer

Reactie Roche Diabetes Care Nederland BV op het RIVM rapport over bloedglucosemeters
Op 12 oktober is het RIVM rapport over bloedglucosemeters naar de Tweede Kamer gestuurd. Dit rapport is opgesteld in opdracht van de Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ). Roche Diabetes Care heeft kennis genomen van dit RIVM rapport. Wij ondersteunen de reactie op het RIVM rapport zoals gegeven door Diagned. Lees meer

Accu-Chek-verzekerd.nl geeft snel en eenvoudig inzicht in de vergoeding
De Accu-Chek® bloedglucosemeters zijn bewezen hulpmiddelen om regie over jouw leven met diabetes te krijgen. De meeste zorgverzekeraars vergoeden die meters dan ook geheel of gedeeltelijk. Wil je weten of jouw bloedglucosemeter wordt vergoed? Meer info

Deze website bevat informatie over producten die zijn bedoeld voor een breed publiek en kan productdetails of andere informatie bevatten die niet van toepassing of niet geldig zijn in uw land. Wij wijzen u erop dat wij geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor het benaderen van deze informatie die mogelijk niet in overeenstemming is met enige geldende juridische procedures, wet- en regelgeving, registraties of gebruik in uw land van oorsprong.