Tekstgrootte Verkleinen Vergroten

WelkomInloggen | Account aanmaken

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Accu-Chek Professional

Welkom bij Accu-Chek Professional, de Accu-Chek website voor medische professionals. Na gebruik van de inlogcode treft u hier een overzicht van de producten en diensten van Accu-Chek.

Professional login

Diabetes Plus punt

Een ‘Diabetes Plus punt’ apotheek is een apotheek die extra kennis in huis heeft op het gebied van diabetes en zelfcontrole. Van een Diabetes Plus punt apotheek mag de consument dan ook méér verwachten op het gebied van diabetes.

Diabetes Plus punt login

Deze pagina delen Deze pagina e-mailen Deze pagina afdrukken

Kies een optie:

Sluiten X

Stuur een link naar een vriend

Alle velden zijn vereist

Tip: om naar meerdere e-mailadressen te zenden, scheid elk e-mailadres door een komma

Wat is diabetes?

Wereldwijd zijn er 285 miljoen mensen met diabetes en er wordt voorspeld dat dit cijfer zal oplopen tot 438 miljoen in 20301. Hoewel het leven van bijna 6,4% van de wereldbevolking door diabetes beïnvloed wordt, weten de meeste mensen heel weinig over deze ziekte.

Het aantal Nederlanders van wie bekend is dat ze diabetes hebben ligt rond de 750.000. Daarnaast zijn er nog zo'n 250.000 mensen met diabetes bij wie de diagnose nog niet is gesteld. Jaarlijks wordt er in Nederland bij ca. 70.000 mensen diabetes geconstateerd².

Er zijn 2 typen diabetes:

Type 1 diabetes
Diabetes type 1 is een auto-immuunziekte. Dat betekent dat het eigen afweersysteem de oorzaak is. Normaal ruimt de afweer alleen ziektes op in je lichaam. Bij diabetes type 1 vergist het afweersysteem zich. Het vernielt per ongeluk je cellen die insuline aanmaken. Mensen met type 1 diabetes moeten dagelijks insuline spuiten om de bloedglucose op peil te houden. Zonder toediening van insuline treedt een levensbedreigende situatie op.

Type 2 diabetes
Bij diabetes type 2 kan het lichaam de bloedsuiker niet meer goed regelen. Doordat er te weinig van het hormoon insuline in het lichaam is. Bovendien reageert het lichaam niet meer goed op insuline. Dat heet ongevoeligheid voor insuline, het medische woord is insulineresistentie. Zonder goed werkende insuline kan het lichaam niet genoeg suiker uit het bloed halen. De bloedsuikerspiegel blijft dan te hoog. Ook zijn cholesterol en bloeddruk vaak te hoog. Diabetes type 2 heeft een lange aanloop waarin ongemerkt al dingen misgaan in het lichaam. Soms duurt het jaren voordat het echt tot diabetes komt. Veel mensen hebben dan ook al heel lang overgewicht, hoge bloeddruk en te hoog cholesterol.

1 Bron: IDF. Beschikbaar op: http://www.idf.org/sites/default/files/The_Global_Burden.pdf. Geplaatst: 11 februari 2013.
2 Bron: Diabetesvereniging Nederland. Beschikbaar op: www.dvn.nl/diabetes/in-cijfers. Geplaatst: 11 februari 2013.

Type 1 Diabetes

Bij diabetes type 1 maakt de alvleesklier, een klein orgaan achter de maag, geen insuline meer aan. Daarom gaan uw lichaamscellen niet meer open voor de brandstof en ontstaat een tekort aan energie. Dit tekort aan energie geeft dikwijls ernstige klachten (ook wel symptomen genoemd).

Het is onduidelijk waarom iemand diabetes type 1 krijgt. Meestal ontstaat diabetes type 1 doordat het afweersysteem van het lichaam zich niet tegen een indringer – zoals een bacterie of een virus – maar tegen de eigen cellen keert. Dit noemt men een ‘auto-immuun reactie’. Hoogstwaarschijnlijk is iets dergelijks ook bij u het geval. Uw afweersysteem valt uw alvleesklier aan en vernietigt de insuline producerende cellen die zich daarin bevinden. Hierdoor wordt de insulineaanmaak ernstig verstoord.

  • Waar herkent u diabetes type 1 aan?
  • Vermoeidheid
  • Veel plassen
  • Dorst en een droge mond
  • Wazig zien
  • Hongergevoel
  • Jeuk

De behandeling van type 1 diabetes gebeurt met behulp van een:

Insulinetherapie samen met een gezonde voeding, regelmatige lichaamsbeweging en het regelmatig meten van het bloedglucosewaarde zijn belangrijk bij het beheer van type 1 diabetes.

Terug naar boven

Levering van Accu-Chek® producten
Graag brengen wij u op de hoogte van de status rondom de eerder gecommuniceerde levering van bepaalde Accu-Chek® producten. We zijn blij u te kunnen melden dat we terug zijn op een stabiel leveringsniveau van de Accu-Chek producten zoals u van ons gewend bent. Wij danken u voor uw begrip en zullen ons blijven inzetten om gebruikers van onze Accu-Chek producten naar tevredenheid te ondersteunen. Lees meer

Goede zorg verzekerd bij Accu-Chek®
De Accu-Chek bloedglucosemeters en bijbehorende teststrips en lancetten worden door alle zorgverzekeraars vergoed! U kunt ook in 2015 met een vertrouwd gevoel Accu-Chek blijven gebruiken. Meer informatie vindt u in het overzicht zorgverzekeraars en vergoeding diabeteshulpmiddelen 2015. Lees meer

Reactie Diagned op berichten DVN over zorgen kwaliteit glucosestrips

Diagned heeft kennis genomen van de berichten in de media naar aanleiding van de door de DVN geuite zorgen over de kwaliteit van glucosestrips. De Wet op de Medische Hulpmiddelen stelt strenge eisen aan bloedglucosemeters en teststrips. Fabrikanten van deze producten, waaronder Roche Diabetes Care - verenigd in Diagned - staan er voor in dat de meters en strips die zij op de markt brengen aan al deze wettelijke eisen voldoen. Zorgverzekeraars stellen in Nederland bovendien ook nog aanvullende eisen met betrekking tot kwaliteit en betrouwbaarheid van meters en strips. Ook aan deze aanvullende eisen wordt door de leden van Diagned voldaan. Lees meer.

Deze website bevat informatie over producten die zijn bedoeld voor een breed publiek en kan productdetails of andere informatie bevatten die niet van toepassing of niet geldig zijn in uw land. Wij wijzen u erop dat wij geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor het benaderen van deze informatie die mogelijk niet in overeenstemming is met enige geldende juridische procedures, wet- en regelgeving, registraties of gebruik in uw land van oorsprong.