Tekstgrootte Verkleinen Vergroten

WelkomInloggen | Account aanmaken

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Deze pagina delen Deze pagina e-mailen Deze pagina afdrukken

Kies een optie:

Sluiten X

Stuur een link naar een vriend

Alle velden zijn vereist

Tip: om naar meerdere e-mailadressen te zenden, scheid elk e-mailadres door een komma

Optimaliseren van uw diabetestherapie met de
Accu-Chek® Mobile

Roche Diabetes Care en Bosman Medische Hulpmiddelen zijn gezamenlijk een initiatief gestart om u te ondersteunen bij uw diabetesbehandeling: het Optimize programma.
Het Optimize Programma is ontwikkeld omdat wij het belangrijk vinden om u - ook in de toekomst - een oplossing aan te kunnen bieden die u ondersteunt bij uw diabetesbehandeling. We doen dit met informatie over diabetes en oplossingen zoals de Accu-Chek Mobile. Dit kan resulteren in een betere diabetesinstelling en mogelijk een verlaging van uw HbA1c.1

Hoe werkt het?

Het Optimize Programma bestaat uit twee vragenlijsten en een e-learning over diabetes. Door het volgen van de e-learning module en het invullen van de vragenlijsten verkrijgt u meer inzicht in de invloed van informatie en zelfmanagement op uw leven met diabetes. Deze inzichten kunnen een belangrijke basis vormen voor een optimale diabetesinstelling. Het informatieve programma is opgesteld met ondersteuning van een diabetes specialist.

De programmaonderdelen stap voor stap:

 • U ontvangt een mail voor het invullen van de eerste vragenlijst
 • Na het invullen van de vragenlijst kunt u van start gaan met het volgen van de e-learning. Deze duurt ongeveer 15 minuten. De inhoud van de e-learning bevat:
  1. Informatie over diabetes
  2. Informatie over het verkrijgen van meer inzicht in uw diabetesinstelling en wat dit voor u kan betekenen
  3. Een online video over het gebruik van het Accu-Chek Mobile
 • Vervolgens activeert u Accu-Chek Smart Pix Software, het online programma waarmee u uw meetresultaten kunt uploaden en verzenden, zodat u deze bij iedere afspraak met uw diabetesbehandelaar kunt bespreken. Wellicht bent u dit al gewend.
 • Na vijf maanden vult u de tweede vragenlijst in.

Belangrijk om te weten
Uw deelname is strikt vertrouwelijk. Uw antwoorden worden als anonieme gegevens verwerkt in een systeem en kunnen niet naar uw persoon worden herleid.

De programmavoorwaarden op een rijtje:

 • U meet uw bloedglucosewaarden met de Accu-Chek Mobile
 • Uw behandeling bestaat uit minimaal drie keer spuiten van insuline per dag
 • U bent bereid alle onderdelen van het programma te doorlopen
 • U bespreekt uw meetresultaten met uw diabetesbehandelaar met behulp van Accu-Chek Smart Pix Software
 • U vult beide vragenlijsten in

1 Maran A et al. Integrated strip-free SMBG technology (Accu-Chek Mobile) improved patient's adherence to recommended testing and glycemic control. Results from the ExAct study. Presented at ATTD 2013, Paris France.

E-learning

Het doel van het Optimize Programma is om op eenvoudige wijze te laten zien dat het verbeteren van de diabeteszorg en het beheersen van de uitgaven in de zorg ook samen kunnen gaan. Zo bent u niet alleen nu maar ook in de toekomst verzekerd van de juiste zorg.

De e-learning is opgesteld met ondersteuning van een diabetes specialist. Het volgen van deze e-learning duurt ongeveer 15 minuten.

naar de e-learning

Terug naar boven

Accu-Chek® Mobile
Bij het verkrijgen van een correcte meting is het van groot belang dat de gebruiksinstructies nauwkeurig worden gevolgd om de kans op onjuist verhoogde bloedglucosewaarden te voorkomen. Lees meer

Accu-Chek-verzekerd.nl geeft snel en eenvoudig inzicht in de vergoeding
De Accu-Chek® bloedglucosemeters zijn bewezen hulpmiddelen om regie over jouw leven met diabetes te krijgen. De meeste zorgverzekeraars vergoeden die meters dan ook geheel of gedeeltelijk. Wil je weten of jouw bloedglucosemeter wordt vergoed? Meer info

Reactie Roche Diabetes Care Nederland BV op het RIVM rapport over bloedglucosemeters
Op 12 oktober is het RIVM rapport over bloedglucosemeters naar de Tweede Kamer gestuurd. Dit rapport is opgesteld in opdracht van de Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ). Roche Diabetes Care heeft kennis genomen van dit RIVM rapport. Wij ondersteunen de reactie op het RIVM rapport zoals gegeven door Diagned. Lees meer

Deze website bevat informatie over producten die zijn bedoeld voor een breed publiek en kan productdetails of andere informatie bevatten die niet van toepassing of niet geldig zijn in uw land. Wij wijzen u erop dat wij geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor het benaderen van deze informatie die mogelijk niet in overeenstemming is met enige geldende juridische procedures, wet- en regelgeving, registraties of gebruik in uw land van oorsprong.