Tekstgrootte Verkleinen Vergroten

WelkomInloggen | Account aanmaken

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Deze pagina delen Deze pagina e-mailen Deze pagina afdrukken

Kies een optie:

Sluiten X

Stuur een link naar een vriend

Alle velden zijn vereist

Tip: om naar meerdere e-mailadressen te zenden, scheid elk e-mailadres door een komma

Waarom kiezen voor insulinepomptherapie?

Als u voor de behandeling van uw diabetes gebruik maakt van insuline kunt u voor de toediening hiervan kiezen uit twee mogelijkheden: insulinepen- of insulinepomptherapie.

Het verschil tussen insulinepen- en insulinepomptherapie is dat bij het gebruik van een insulinepomp voortdurend kleine hoeveelheden kortwerkende insuline worden afgegeven aan het lichaam. Hiermee kan zeer nauwkeurig de natuurlijke afgifte van insuline nagebootst worden. Met insulinepomptherapie is het daardoor mogelijk om zeer zorgvuldig de insulinedosering af te stemmen op uw persoonlijke behoefte en leefstijl. Zodat u het leven kunt leiden zoals u dat wilt.

Ondersteuning afgestemd op uw persoonlijke behoeften kan van groot belang zijn om succesvol diabetesmangement mogelijk te maken. Kiezen voor Accu-Chek insulinepomptherapie betekent kiezen voor een veilig gevoel en optimale ondersteuning. Lees hier meer over wat Accu-Chek voor u kan betekenen.


Accu-Chek insulinepompeducatie met hulp van drie vriendjes

Starten met een insulinepomp is een spannende nieuwe fase, zeker voor kinderen. Ze krijgen veel nieuwe indrukken en moeten zelf leren omgaan met de insulinepomp. Door te zorgen voor een duidelijke, simpele uitleg kan de start met de insulinepomp zo makkelijk mogelijk worden gemaakt.

Voor kinderen heeft Accu-Chek daarom speciale educatiematerialen ontwikkeld. Deze leggen op een simpele, spelende wijze het gebruik van de Accu-Chek Combo insulinepomp aan kinderen uit. Met de hulp van drie vriendjes wordt het leuk en leerzaam om zelfstandig de Accu-Chek Combo te bedienen. Maak kennis met de drie Accu-Chek vriendjes:

Stap voor stap leggen Pumpy, Calco en Flo uit hoe het in zijn werk gaat. Leuk voor kinderen en handig voor de ouders.

De volgende modules zijn beschikbaar:

  • Bolus geven: in deze module leggen Pumpy en Calco uit hoe je zelfstandig een bolus geeft.
  • Ampul verwisselen: in deze module leggen Pumpy en Flo uit hoe je zelfstandig een ampul verwisselt en een infusieset vult.

Klik op de module om deze te openen en print hem uit.

Terug naar boven

Accu-Chek insulinepomp-therapie past uitstekend bij kinderen en tieners met diabetes
Kinderen en tieners met diabetes moeten in hun dagelijks leven continu rekening houden met heel veel andere dingen dan kinderen en tieners zonder diabetes. Wij vinden het belangrijk dat ook zij gewoon zichzelf kunnen zijn, daarom past de Accu-Chek Insight zo goed in het leven van jouw kind of tiener met diabetes. Lees meer

Reactie Roche Diabetes Care Nederland BV op het RIVM rapport over bloedglucosemeters
Op 12 oktober is het RIVM rapport over bloedglucosemeters naar de Tweede Kamer gestuurd. Dit rapport is opgesteld in opdracht van de Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ). Roche Diabetes Care heeft kennis genomen van dit RIVM rapport. Wij ondersteunen de reactie op het RIVM rapport zoals gegeven door Diagned. Lees meer

Accu-Chek Insight systeem
Accu-Chek heeft een complete oplossing voor insulinepomptherapie ontwikkeld waarbij flexibiliteit en eenvoud centraal staan: Accu-Chek Insight. Het Accu-Chek Insight systeem biedt bloedglucose controle, bolusadvies, insulinetoediening en data management in één. Lees meer

Deze website bevat informatie over producten die zijn bedoeld voor een breed publiek en kan productdetails of andere informatie bevatten die niet van toepassing of niet geldig zijn in uw land. Wij wijzen u erop dat wij geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor het benaderen van deze informatie die mogelijk niet in overeenstemming is met enige geldende juridische procedures, wet- en regelgeving, registraties of gebruik in uw land van oorsprong.