Tekstgrootte Verkleinen Vergroten

WelkomInloggen | Account aanmaken

Inloggen

Wachtwoord vergeten

Deze pagina delen Deze pagina e-mailen Deze pagina afdrukken

Kies een optie:

Sluiten X

Stuur een link naar een vriend

Alle velden zijn vereist

Tip: om naar meerdere e-mailadressen te zenden, scheid elk e-mailadres door een komma

Behandeling

Diabetes gaat niet over, maar kan gelukkig goed worden behandeld. De behandeling van diabetes is gericht op het verlagen (reguleren) van de bloedglucose. Deze behandeling zal in de praktijk levenslang nodig zijn.

Het soort behandeling hangt af van het type diabetes. Zo wordt diabetes type 1 behandeld met insuline en diabetes type 2 meestal alleen met bloedglucoseverlagende medicijnen. Een combinatie van tabletten en insuline en aanpassing van leefstijl komt ook voor. Bij diabetes kunt u veel zelf doen in de behandeling. Als u leert uw bloedglucose zo normaal mogelijk (tussen de 4 en 10 mmol/l) te krijgen en te houden (= reguleren) nemen de klachten af en zorgt u ervoor dat u zo gezond mogelijk blijft. Regelmatig contact met uw behandelaar kan u daarbij helpen.

U kunt zelf veel invloed hebben op de hoeveelheid glucose in uw bloed, door bijvoorbeeld te letten op de hoeveelheid koolhydraten die u eet en door regelmatig te bewegen. Zelfcontrole en zelfregulatie zijn belangrijke onderdelen van de behandeling van diabetes.

 

Bron: http://www.dvn.nl/diabetes/diagnose-en-behandeling

Oraal toe te dienen medicatie tegen diabetes

Veel mensen met type 2 diabetes maken zelf nog insuline aan, maar hun lichaam maakt of onvoldoende insuline aan of gebruikt de insuline niet effectief.

Een dieet en lichaamsbeweging zijn belangrijke onderdelen van de behandeling voor alle mensen met diabetes, zowel type 1 als type 2. Voor sommige mensen met type 2 diabetes is een dieet en lichaamsbeweging voldoende om de diabetes onder controle houden.

Het juiste dieet als u diabetes heeft
Door een dieet te volgen dat weinig vetten en cholesterol bevat, houdt u de diabetes beter onder controle. Wat voor u het beste dieet is, bepaalt u samen met een erkende diëtiste op basis van uw levensstijl en behoeften.

Sport als 'behandeling' van uw diabetes
Alleen met een dieet komt u er niet. U moet het dieet combineren met lichaamsbeweging, vooral als u type 2 diabetes heeft. Lichaamsbeweging is om veel redenen belangrijk. U houdt uw gewicht beter onder controle en u verlaagt de kans op hartziekten. Sporten is ook goed voor de bloedsuikerspiegel, het verhoogt de levenskwaliteit en het zelfrespect. Gecombineerd met een goed dieet kan sport ook leiden tot gewichtsverlies. Als u tot nu toe weinig lichaamsbeweging hebt gehad, begin dan rustig en ga geleidelijk aan langer, intensiever en vaker sporten.

Door de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor diabetes, komen er steeds meer behandelmogelijkheden voor type 2 diabetes. Elk medicijn is geschikt voor een bepaalde groep mensen en in een bepaalde situatie. Omdat de verschillende categorieën medicijnen op een andere manier werken, kan soms met een combinatie ervan een nog beter resultaat worden verkregen.

Belangrijk: controleer uw bloedsuiker op het juiste moment. Zo weet u zeker of de diabetes-medicijnen hun werk doen.

Terug naar boven

Accu-Chek Insight systeem
Accu-Chek heeft een complete oplossing voor insulinepomptherapie ontwikkeld waarbij flexibiliteit en eenvoud centraal staan: Accu-Chek Insight. Het Accu-Chek Insight systeem biedt bloedglucose controle, bolusadvies, insulinetoediening en data management in één. Lees meer

Lancering Accu-Chek Smart Pix Software 3.0
Graag introduceren we de nieuwe versie van Accu-Chek Smart Pix Software: versie 3.0. Deze versie omvat een aantal veranderingen ten opzichte van de vorige versies. De veranderingen hebben de kern van Accu-Chek Smart Pix Software niet veranderd, maar wel het gevoel en het gemak. Lees meer

Ook Accu-Chek® Mobile goedgekeurd door TÜV Rheinland
Alle in Nederland beschikbare producten van Accu-Chek zijn CE gemarkeerd en voldoen volledig aan de ISO 15197:2013 standaard. De Accu-Chek® Mobile, Accu-Chek® Aviva Expert, Accu-Chek® Performa, Accu-Chek® Aviva Combo en Accu-Chek® Aviva Insight zijn bovendien goedgekeurd door TÜV Rheinland.

Deze website bevat informatie over producten die zijn bedoeld voor een breed publiek en kan productdetails of andere informatie bevatten die niet van toepassing of niet geldig zijn in uw land. Wij wijzen u erop dat wij geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor het benaderen van deze informatie die mogelijk niet in overeenstemming is met enige geldende juridische procedures, wet- en regelgeving, registraties of gebruik in uw land van oorsprong.