Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay
Gepubliceerd op 09 Mei 2018 _

Veiligheidswaarschuwing Accu-Chek Aviva en Accu-Chek Performa teststrips

De producten van Roche Diabetes Care dienen te voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en wij streven ernaar eventuele problemen die het gebruik van onze producten beïnvloeden tijdig aan alle betrokkenen te melden. Tijdens onze continue processen van kwaliteitsmonitoring en marktbewaking hebben we vastgesteld dat bepaalde partijen Accu-Chek Aviva en Accu-Chek Performa teststrips mogelijk meer stripfoutmeldingen voor de dosering vertonen.

Dankzij de ingebouwde beveiliging van de bloedglucosemeters kan het probleem worden vastgesteld door de foutmelding die op de meter wordt weergegeven na het invoeren van de strip of doordat de meter de teststrip niet herkent na het invoeren van de strip. In een zeer beperkt aantal gevallen kan de teststrip echter een onjuist resultaat geven, dat wil zeggen een onjuiste te hoge of te lage waarde, die u mogelijk niet eenvoudig opmerkt en die tot onterechte aanpassingen van uw behandeling kan leiden.

Wat vragen wij u te doen?

  Aangezien uw veiligheid onze voornaamste zorg is, verzoeken wij gebruikers van bovengenoemde teststrips om:

  • de lotnummers van uw voorraad teststrips te controleren aan de hand van de onderstaande lijst met lotnummers waarbij dit probleem zich voor kan doen of op de speciaal ontworpen webpagina. Het lotnummer is te vinden op de bovenkant van de verpakking van de flacon en op het etiket van elke flacon met strips, zoals getoond in de afbeelding hieronder.
  • onmiddellijk te stoppen met het gebruik van teststrips met een lotnummer dat op het overzicht voorkomt.
  • contact op te nemen met de leverancier waar u de teststrip voor uw bloedglucosemeter bestelt, voor aanwijzingen over de kosteloze vervanging van deze strips. Houd hierbij wel rekening met de openingstijden van uw leverancier i.v.m. Hemelvaartsdag en het weekend.  Uw leverancier zal u binnenkort ook zelf informeren over wat u moet doen.

  We hebben dit probleem grondig onderzocht om de onderliggende oorzaak te achterhalen en zijn begonnen met de implementatie van de benodigde corrigerende maatregelen. Dit probleem heeft alleen betrekking op de Accu-Chek Aviva en Accu-Chek Performa teststrips met de onderstaande lotnummers. Accu-Chek teststrips die verkrijgbaar zijn in Nederland met lotnummers die niet genoemd worden zijn niet getroffen door dit probleem. U kunt deze teststrips gewoon blijven gebruiken en u hoeft niets te doen.

  De Inspectie voor de Gezondheidszorg, zorgverleners, leveranciers, zorgverzekeraars en belangenorganisaties worden geïnformeerd over deze melding. Wij verontschuldigen ons voor het ontstane ongemak en danken u voor uw begrip en aandacht voor deze situatie.

  U kunt deze informatie ook hier teruglezen.

  LOT nr

  art nr

  Naam

  476594

  6454011054

  Accu-Chek Performa 50 strips

  476646

  6454011054

  Accu-Chek Performa 50 strips

  496807

  6453970016

  Accu-Chek Aviva 50 strips

  497344

  6453953016

  Accu-Chek Aviva 10 strips

  497356

  6453953016

  Accu-Chek Aviva 10 strips

  497392

  6453953016

  Accu-Chek Aviva 10 strips

  Delen