Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Instructievideo’s

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

Sommige kinderen met diabetes zijn wat onzeker als ze horen dat ze een insulinepomp moeten gaan dragen. Praktisch altijd is de onzekerheid snel voorbij, omdat ze al gauw merken dat de insulinepomp geen problemen oplevert, maar het ze juist gemakkelijker maakt. Met de pomp krijgen ze meer vrijheid en flexibiliteit. De Accu-Chek insulinepompen zijn klein en licht genoeg om in een zak van hun jeans te worden gestopt. Bij kleine kinderen raden we aan om een klein zakje te maken aan een hemd of T-shirt. Er zijn bovendien veel draagriemen en beschermhoesjes verkrijgbaar, om de insulinepomp zo eenvoudig, aangenaam en onopvallend mogelijk te dragen.

In principe alles omdat u, afhankelijk van hoe oud uw kind met diabetes is, de therapie zelf of samen met uw kind moet uitvoeren. Tijdens een training krijgt u de gelegenheid om de insulinepomptherapie en de Accu-Chek insulinepomp grondig te leren kennen. Het is niet ingewikkeld om met de pomp te werken en u kunt er zeker van zijn dat u er later bij problemen niet alleen voorstaat. Uw arts, diabetesverpleegkundige en wij als producent zullen u begeleiden en ondersteunen.

 

Bespreek deze mogelijkheid met uw arts of met uw diabetesverpleegkundige. Dan kan worden bekeken of een insulinepomp voor u of uw kind geschikt is. Doorgaans vergoedt de ziektekostenverzekering of het ziekenfonds de kosten voor de Accu-Chek insulinepomp en accessoires. Een voorwaarde voor vergoeding is dat uw arts van mening is dat de insulinepomptherapie voor u noodzakelijk is.

 

Bijna alle vrouwen met diabetes, die voor of tijdens de zwangerschap zijn overgestapt op een insulinepomp, houden de pomp ook na de bevalling. Dat is bijvoorbeeld omdat ook tijdens de borstvoeding de behoefte aan insuline soms sterk schommelt. Of gewoon omdat de baby hun dagindeling helemaal overhoop heeft gegooid en veel flexibiliteit van ze vraagt. Met een Accu-Chek insulinepomp bent u veel beter opgewassen tegen de eisen van het dagelijks leven. Een insulinepomp wordt tegenwoordig met veel succes gebruikt door kinderen, jongeren, zwangere vrouwen en vrouwen met een kinderwens.

In het algemeen geldt: hoe eerder u met de insulinepomptherapie start, hoe beter. Maar ook tijdens de zwangerschap kunt u nog overschakelen op insulinepomptherapie. Dat kunt u het beste met uw arts of diabetesverpleegkundige overleggen.

 

Ja, tijdens de zwangerschap verandert de behoefte aan insuline van uw lichaam verschillende keren. In de eerste weken van de zwangerschap hebt u minder insuline nodig en veel vrouwen met diabetes klagen in die periode over hypoglykemie, vooral in de eerste helft van de nacht. Van week 12 tot week 14 stijgt de behoefte aan insuline langzaam en meestal na week 20 nog eens. De behoefte aan insuline van het lichaam is het hoogst vlak voor de bevalling. Tijdens de weeën daalt de insulinebehoefte drastisch, en na de geboorte heeft het lichaam aanzienlijk minder insuline nodig als voor de zwangerschap. In de periode na de bevalling neemt de insulinebehoefte geleidelijk weer toe. Vanwege deze schommelingen hebt u een flexibele insulinetherapie nodig die uw behoefte aan insuline optimaal vervult. Een insulinepomp kan u daarbij goed helpen.

 

Om een insulinevoorziening zoals in de natuur te bereiken wordt de insulinepomp dag en nacht gedragen. Het is echter niet zo dat u de insulinepomp altijd moet dragen. U kunt de insulinepomp voor het douchen of vrijen tijdelijk afkoppelen. Als u de insulinepomp lange tijd niet wilt gebruiken, bijvoorbeeld voor een strandvakantie, kunt u tijdelijk overschakelen op insulinetherapie met een prikpen. Dat kunt u het beste met uw arts of diabetesverpleegkundige overleggen.

Ja. U moet altijd de bloedglucose controleren. Er bestaat geen systeem, dat de bloedsuiker zelf meet en op basis van deze gegevens de insulinepomp aanstuurt. De ontwikkeling van een zogenaamd “closed loop” systeem is in volle gang maar voorlopig niet toepasbaar. Voor een goede diabetesinstelling controleert u de bloedglucose op dezelfde manier als bij de intensieve insulinetherapie met een insulinepen.

 

De moderne insulinepompen zijn heel klein en plat. U kunt de insulinepomp onopvallend bedienen, iets wat niet opgaat voor de prikpen. U kunt bijvoorbeeld een bolus afgeven zonder dat iemand daar wat van merkt. Als de pomp eenmaal is geprogrammeerd, geeft hij de basale hoeveelheid insuline automatisch af. Er bestaan bovendien allerlei accessoires, waarmee u de pomp op diverse plaatsen kunt dragen, bijvoorbeeld onder uw hemd, op uw beha, op het been of de arm, enzovoort. Het Accu-Chek Combo systeem bestaat uit een pomp en een bloedglucosemeter die functioneert als afstandsbediening voor de insulinepomp en die zorgt voor onopvallende bediening voor mensen met diabetes.

Een van de nadelen van de intensieve insulinetherapie met een insulinepen is dat er soms ernstige hypoglykemie kan voorkomen, vooral 's nachts. De insulinepomp kan het risico van hypoglykemie aanzienlijk beperken, omdat u een op u afgestemd basaal profiel kunt invoeren.

In principe kunt u alle sporten bedrijven met een insulinepomp. Het is echter wel verstandig om bij contactsporten en bepaalde watersporten de insulinepomp tijdelijk af te koppelen. Dat kunt u het beste met uw arts of diabetesverpleegkundige overleggen.

 

Uit de ervaring blijkt dat Accu-Chek insulinepompen over de hele wereld met veel succes worden gebruikt bij jonge mensen met diabetes, zowel bij kleine kinderen als bij jongeren. Voor insulinepomptherapie moet het kind een zekere discipline hebben en bereid zijn om de belangrijkste principes van de therapie te leren en na te leven. Verder moet gegarandeerd zijn dat de ouders of een andere volwassene het kind kunnen begeleiden bij de therapie. Bij kleine kinderen zijn de ouders verantwoordelijk voor de therapie.

Alle Vaak gestelde vragen bekijken
Nog steeds niet gevonden wat je zocht?

Accu-Chek Insight

Beschrijving

Niet iedere dag is hetzelfde. Afwisseling maakt het leven leuk, maar vraagt ook om de nodige flexibiliteit van mensen met diabetes. De Accu-Chek Insight biedt je zekerheid en vertrouwen en sluit uitstekend aan bij je dagelijks leven. En met de afstandsbediening kun je discreet je insulinepomp bedienen zonder dat je de pomp hoeft aan te raken.

 

Flexibel met de afstandsbediening

Met de afstandsbediening kun je met één apparaat je bloedglucose meten, bolus berekenen en een bolus discreet toedienen. Dat is natuurlijk wel zo fijn als je aan het werk, een avond uit of aan het sporten bent! Je kunt je insulinepomp dus gewoon onder je kleding laten zitten. Ben je je afstandsbediening vergeten mee te nemen? Dan heb je de zekerheid dat je de bolus gewoon direct op je insulinepomp kunt afgeven.

 

Snel een nieuwe voorgevulde ampul

Je kunt snel en eenvoudig je ampul vervangen door de voorgevulde (160 eenheden) insuline ampullen. Bovendien heb je hiermee minder kans op luchtbellen in de ampul.

 

Roche verbindt met de pomp app

Roche Diabetes Care werkt aan de eerste versie van een app die kan functioneren als afstandsbediening voor de insulinepomp. De app is op dit moment nog in ontwikkeling en komt als eerste beschikbaar voor de Accu-Chek Insight insulinepomp.

 

Enkele voordelen van de app:

 

 • Gemak
  De afstandsbediening voor je insulinepomp altijd bij de hand
 • Snelheid
  Handelen met de snelheid die je gewend bent van je smartphone
 • Nieuwe ontwikkelingen
  De mogelijkheid om gegevens handmatig in te voeren

Zodra er meer gedetailleerde informatie over de voortgang en beschikbaarheid van deze ontwikkeling is, delen wij die graag met je.

Gebruikershandleidingen

Voordelen en eigenschappen
 • Je insulinepomp controleren en snel een bolus geven zonder dat iemand dit hoeft te zien
 • Kleine en compacte insulinepomp die niet snel in de weg zit
 • De juiste hoeveelheid insuline berekenen en toedienen via de boluscalculator geïntegreerd in de afstandsbediening
 • Nooit meer zelf ampullen vullen en vrijwel geen kans op luchtbellen met de voorgevulde ampul (160 eenheden) - altijd direct klaar en bij de hand
Specificaties Accu-Chek Insight
Specificaties Accu-Chek Aviva Insight afstandsbediening :

no texts

Insight Afmetingen:

105 x 53 x 19 mm

Insight Gewicht:

105 gram

Insight Meteropslag condities:

-20 tot 50°C

Insight Geheugen:

2000 bloedglucosewaarden

Insight Batterij:

1 oplaadbare lithium-ion batterij

Insight Testgemiddelden:

7, 14, 30, 60 en 90 dagen

Insight Datamanagement:
 • Rapporten en grafieken op de diabetes manager
 • Dagboek
 • Trendgrafiek
 • Streefwaarden rapport
 • Standaard week
 • Standaard dag
 • Download mogelijkheden
 • Upload mogelijkheden
Specificaties Accu-Chek Insight insulinepomp :

no texts

Afmetingen:

84 x 52 x 19 mm

Gewicht:

ongeveer 115 gram (incl batterij, ampul en infusieset)

Werkingstemperatuur:

5 tot 37°C

Waterdichtheid:

De insulinepomp is waterdicht conform IPX8. Dit betekent, dat je de insulinepomp tijdens het douchen, baden en zwemmen mag dragen. Omdat de adapter van de infusieset niet waterdicht is, kan er echter water in het ampulcompartiment binnendringen (raadpleeg in dat geval de handleiding). Je mag met de insulinepomp niet dieper dan 1,3 meter duiken.

Accessoires

Onderstaande accessoires worden bij de Accu-Chek Insight gebruikt:

Infusiesets

Draagmogelijkheden

 • Er zijn verschillende draagmaterialen voor de Accu-Chek Insight insulinepomp.
   
 • AnnaPS® combineert stijlvol ondergoed met een binnenzakje, waardoor je de insulinepomp dicht bij je lichaam kunt dragen. De insulinepomp kan je dan gewoon met de afstandsbediening blijven controleren. AnnaPS® ondergoed bied je eenvoud en comfort en is onopvallend. Dankzij onze samenwerking met AnnaPS® ontvang je bij gebruik van de Accu-Chek Insight insulinepomp een korting van 30% bij aankoop uit de Accu-Chek selectie AnnaPS® artikelen en 5% korting op de overige artikelen. 

Accu-Chek® Aviva teststrips

Accu-Chek® Aviva controlevloeistoffen

Accu-Chek® Fastclix prikpen

Diabetes Management: Accu-Chek® Smart Pix Software

Voorgevulde insuline ampullen

1.5-volt AAA Lithium (FR03) batterijen
Deze batterijen worden 2x per jaar (op 1 juni en 1 december) verzonden naar alle gebruikers van de Accu-Chek Insight insulinepomp, zodat je altijd de juiste batterijen op voorraad hebt.

 

Wil je meer weten over de Accu-Chek Insight? Neem dan contact op met de Accu-Chek Diabetes Service op het gratis servicenummer 0800 - 022 05 85, keuze 2. Je kunt ook de brochure hier downloaden.