Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

Sommige kinderen met diabetes zijn wat onzeker als ze horen dat ze een insulinepomp moeten gaan dragen. Praktisch altijd is de onzekerheid snel voorbij, omdat ze al gauw merken dat de insulinepomp geen problemen oplevert, maar het ze juist gemakkelijker maakt. Met de pomp krijgen ze meer vrijheid en flexibiliteit. De Accu-Chek insulinepompen zijn klein en licht genoeg om in een zak van hun jeans te worden gestopt. Bij kleine kinderen raden we aan om een klein zakje te maken aan een hemd of T-shirt. Er zijn bovendien veel draagriemen en beschermhoesjes verkrijgbaar, om de insulinepomp zo eenvoudig, aangenaam en onopvallend mogelijk te dragen.

In principe alles omdat u, afhankelijk van hoe oud uw kind met diabetes is, de therapie zelf of samen met uw kind moet uitvoeren. Tijdens een training krijgt u de gelegenheid om de insulinepomptherapie en de Accu-Chek insulinepomp grondig te leren kennen. Het is niet ingewikkeld om met de pomp te werken en u kunt er zeker van zijn dat u er later bij problemen niet alleen voorstaat. Uw arts, diabetesverpleegkundige en wij als producent zullen u begeleiden en ondersteunen.

Bespreek deze mogelijkheid met uw arts of met uw diabetesverpleegkundige. Dan kan worden bekeken of een insulinepomp voor u of uw kind geschikt is. Doorgaans vergoedt de ziektekostenverzekering of het ziekenfonds de kosten voor de Accu-Chek insulinepomp en accessoires. Een voorwaarde voor vergoeding is dat uw arts van mening is dat de insulinepomptherapie voor u noodzakelijk is.

Bijna alle vrouwen met diabetes, die voor of tijdens de zwangerschap zijn overgestapt op een insulinepomp, houden de pomp ook na de bevalling. Dat is bijvoorbeeld omdat ook tijdens de borstvoeding de behoefte aan insuline soms sterk schommelt. Of gewoon omdat de baby hun dagindeling helemaal overhoop heeft gegooid en veel flexibiliteit van ze vraagt. Met een Accu-Chek insulinepomp bent u veel beter opgewassen tegen de eisen van het dagelijks leven. Een insulinepomp wordt tegenwoordig met veel succes gebruikt door kinderen, jongeren, zwangere vrouwen en vrouwen met een kinderwens.

In het algemeen geldt: hoe eerder u met de insulinepomptherapie start, hoe beter. Maar ook tijdens de zwangerschap kunt u nog overschakelen op insulinepomptherapie. Dat kunt u het beste met uw arts of diabetesverpleegkundige overleggen.

Ja, tijdens de zwangerschap verandert de behoefte aan insuline van uw lichaam verschillende keren. In de eerste weken van de zwangerschap hebt u minder insuline nodig en veel vrouwen met diabetes klagen in die periode over hypoglykemie, vooral in de eerste helft van de nacht. Van week 12 tot week 14 stijgt de behoefte aan insuline langzaam en meestal na week 20 nog eens. De behoefte aan insuline van het lichaam is het hoogst vlak voor de bevalling. Tijdens de weeën daalt de insulinebehoefte drastisch, en na de geboorte heeft het lichaam aanzienlijk minder insuline nodig als voor de zwangerschap. In de periode na de bevalling neemt de insulinebehoefte geleidelijk weer toe. Vanwege deze schommelingen hebt u een flexibele insulinetherapie nodig die uw behoefte aan insuline optimaal vervult. Een insulinepomp kan u daarbij goed helpen.

Om een insulinevoorziening zoals in de natuur te bereiken wordt de insulinepomp dag en nacht gedragen. Het is echter niet zo dat u de insulinepomp altijd moet dragen. U kunt de insulinepomp voor het douchen of vrijen tijdelijk afkoppelen. Als u de insulinepomp lange tijd niet wilt gebruiken, bijvoorbeeld voor een strandvakantie, kunt u tijdelijk overschakelen op insulinetherapie met een prikpen. Dat kunt u het beste met uw arts of diabetesverpleegkundige overleggen.

Ja. U moet altijd de bloedglucose controleren. Er bestaat geen systeem, dat de bloedsuiker zelf meet en op basis van deze gegevens de insulinepomp aanstuurt. De ontwikkeling van een zogenaamd “closed loop” systeem is in volle gang maar voorlopig niet toepasbaar. Voor een goede diabetesinstelling controleert u de bloedglucose op dezelfde manier als bij de intensieve insulinetherapie met een insulinepen.

De moderne insulinepompen zijn heel klein en plat. U kunt de insulinepomp onopvallend bedienen, iets wat niet opgaat voor de prikpen. U kunt bijvoorbeeld een bolus afgeven zonder dat iemand daar wat van merkt. Als de pomp eenmaal is geprogrammeerd, geeft hij de basale hoeveelheid insuline automatisch af. Er bestaan bovendien allerlei accessoires, waarmee u de pomp op diverse plaatsen kunt dragen, bijvoorbeeld onder uw hemd, op uw beha, op het been of de arm, enzovoort. Het Accu-Chek Combo systeem bestaat uit een pomp en een bloedglucosemeter die functioneert als afstandsbediening voor de insulinepomp en die zorgt voor onopvallende bediening voor mensen met diabetes.

Een van de nadelen van de intensieve insulinetherapie met een insulinepen is dat er soms ernstige hypoglykemie kan voorkomen, vooral 's nachts. De insulinepomp kan het risico van hypoglykemie aanzienlijk beperken, omdat u een op u afgestemd basaal profiel kunt invoeren.

 

In principe kunt u alle sporten bedrijven met een insulinepomp. Het is echter wel verstandig om bij contactsporten en bepaalde watersporten de insulinepomp tijdelijk af te koppelen. Dat kunt u het beste met uw arts of diabetesverpleegkundige overleggen.

Uit de ervaring blijkt dat Accu-Chek insulinepompen over de hele wereld met veel succes worden gebruikt bij jonge mensen met diabetes, zowel bij kleine kinderen als bij jongeren. Voor insulinepomptherapie moet het kind een zekere discipline hebben en bereid zijn om de belangrijkste principes van de therapie te leren en na te leven. Verder moet gegarandeerd zijn dat de ouders of een andere volwassene het kind kunnen begeleiden bij de therapie. Bij kleine kinderen zijn de ouders verantwoordelijk voor de therapie.

Alle Vaak gestelde vragen bekijken
Nog steeds niet gevonden wat je zocht?

Accu-Chek Combo

Beschrijving

De Accu-Chek Combo biedt je zekerheid en vertrouwen en sluit uitstekend aan bij je dagelijks leven. En met de diabetesmanager kun je discreet je insulinepomp bedienen zonder dat je de pomp hoeft aan te raken.

 

Flexibel met de afstandsbediening

Met de afstandsbediening kun je met één apparaat je bloedglucose meten, bolus berekenen en een bolus discreet toedienen. Dat is natuurlijk wel zo fijn als je aan het werk, een avond uit of aan het sporten bent! Je kunt je insulinepomp dus gewoon onder je kleding laten zitten. Ben je je afstandsbediening vergeten mee te nemen? Dan heb je de zekerheid dat je de bolus gewoon direct op je insulinepomp kunt afgeven.

 

Grote insuline ampullen en vrijheid in insulinekeuze

Bij de Accu-Chek Combo gebruik je grote (315 eenheden) insuline ampullen die je kunt vullen met de insuline van jouw keuze.

Gebruikershandleidingen

Voordelen en eigenschappen
 • Je insulinepomp controleren en snel een bolus geven zonder dat iemand dit hoeft te zien
 • Een zelf te vullen ampul tot wel 315 eenheden waarbij elke snelwerkende insuline gebruikt kan worden
 • Diverse infusiesets die passen bij je lichaam, je activiteiten of je persoonlijke voorkeur
 • Mogelijkheid om te kiezen voor een persoonlijk menu van zeer makkelijk tot uitgebreide mogelijkheden
Specificaties Accu-Chek Combo
Specificaties Accu-Chek Aviva Combo afstandsbediening:

no texts

Combo Afmetingen:

94 x 55 x 25 mm

Combo Gewicht:

103 gram (incl batterijen)

Combo Meteropslag condities:

-10 tot 50°C

Combo Geheugen:

1000 bloedglucosewaarden

Combo Batterij:

3 AAA alkalinebatterijen

Combo Testgemiddelden:

7, 14, 30, 60 en 90 dagen

Combo Datamanagement:

Rapporten en grafieken op de afstandsbediening

 • Dagboek
 • Trendgrafiek
 • Streefwaarden rapport
 • Standaard week
 • Standaard dag
Combo Specificaties Accu-Chek Combo insulinepomp:

no texts

Afmetingen:

82,5 x 56 x 21 mm

Gewicht:

110 gram (incl batterij, ampul en infusieset)

no texts

Werkingstemperatuur:

5 tot 40°

Batterij:

Eén AA alkaline- of lithium batterij

Waterdichtheid:

De Accu-Chek Combo is waterdicht in overeenstemming met IPX8 tot max. 2,5 meter gedurende 1 uur. Geen zorgen dus voor regen, spetters of ‘een per ongeluk bad’.

Basaalprofielen:
 • Keuze uit 5 basaalprofielen
 • Kleinste basale hoeveelheid 0,05 U/h
 • Tijdelijke verhoging of verlaging van de basale dosering mogelijk
Ampulgrootte:

315 eenheden

Infusiesets:

Accu-Chek® FlexLink

Accu-Chek® TenderLink

Accu-Chek® Rapid-D Link

Accessoires

Onderstaande accessoires worden bij de Accu-Chek Combo gebruikt:

Infusiesets

 • Accu-Chek® FlexLink infusieset
  Deze infusieset heeft een zachte canule en wordt loodrecht ingebracht. De Accu-Chek FlexLink is verkrijgbaar met diverse canule- en slanglengten
 • Accu-Chek® TenderLink infusieset
  Deze infusieset heeft een zachte canule en wordt ingebracht onder een schuine hoek. De Accu-Chek TenderLink is verkrijgbaar met diverse canule- en slanglengten
 • Accu-Chek® Rapid-D Link infusieset
  Deze infusieset heeft een ultradunne stalen naald en wordt loodrecht ingebracht. De Accu-Chek Rapid-D Link  is verkrijgbaar met diverse canule- en slanglengten
 • Accu-Chek® LinkAssist inbrenghulp
  Hiermee is het eenvoudig om de infusieset automatisch in te brengen. De infusieset kan zo snel en nagenoeg pijnloos worden ingebracht en is dan ook bijzonder geschikt voor kinderen.

Draagmogelijkheden

 • Er zijn verschillende draagmaterialen voor de Accu-Chek Combo insulinepomp.
 • AnnaPS® combineert stijlvol ondergoed met een binnenzakje, waardoor je de insulinepomp dicht bij je lichaam kunt dragen. De insulinepomp kan je dan gewoon met de afstandsbediening blijven controleren. AnnaPS® ondergoed bied je eenvoud en comfort en is onopvallend. Dankzij onze samenwerking met AnnaPS® ontvang je bij gebruik van de Accu-Chek Combo insulinepomp een korting van 30% bij aankoop uit de Accu-Chek selectie AnnaPS® artikelen en 5% korting op de overige artikelen.
   

 

Accu-Chek® Aviva teststrips

Accu-Chek® Aviva controlevloeistof

Accu-Chek® Fastclix prikpen

 

Diabetes Management: Accu-Chek® Smart Pix Software 

 

Wil je meer weten over de Accu-Chek Combo? Neem dan contact op met de Accu-Chek Diabetes Service op het gratis servicenummer 0800 - 022 05 85, keuze 2. Je kunt ook de brochure hier downloaden.