-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Was de helft van de aardbeien, snij ze in partjes en zet ze in een steelpan op een laag vuur. Voeg de bruine suiker, het water en het vanille-extract toe en laat zachtjes sudderen terwijl je het cakebeslag maakt.
-
Klop de margarine en de suiker.
-
Zeef de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout in een aparte kom. Voeg de haverzemelen toe en meng met een lepel om het beslag luchtig te maken.
-
Voeg het ei en eiwit een voor een toe aan het botermengsel, afgewisseld door één of twee lepels droge ingrediënten. Gebruik een elektrische mixer om goed te mengen.
-
Spatel de overige droge ingrediënten, het aardbeienmengsel en de melk in het beslag.
-
Vet een bakvorm van 200 x 70 mm lichtjes in met een anti-aanbakspray en schep er het beslag in.
-
Zet in de oven en bak gedurende 25 à 30 minuten tot de cake klaar is.
-
Werk net voordat je de cake gaat serveren af met de overblijvende verse aardbeien.