Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Chocolade brownie koek(je)

We hebben een heerlijk recept doorgekregen via @Koken en hoge hakken.

Deze koekjes zijn groot! Echt groot! Dat komt ervan, als je jezelf oplegt om het bij één koekje te houden... Ze zijn zacht als brownies en zien eruit als koekjes. Met enkele zoutvlokjes bovenop, komt de chocolade nog extra tot zijn recht. Dit is voor de echte chocoholics: chocolade brownie koekjes!

Wat hebben we nodig

  • 200 gr fondant chocolade Callebaut,      in stukjes gesneden
  • 125 gr boerenboter
  • 120 gr ei (2 grote eieren)
  • 100 gr lichtbruine suiker
  • 150 gr fijne griessuiker
  • 130 gr patisseriebloem
  • 1 koffielepel espressopoeder (facultatief)
  • 20 gr pure cacao
  • 4 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • zoutvlokjes

Hoe gaan we te werk

  • Verwarm de oven voor op 180°C en zet twee bakplaten met bakpapier klaar.

  • Doe de chocolade in een hittebestendig kommetje en smelt het in de microgolf op een laag wattage.

  • Laat de gesmolten chocolade even staan, zodat alle stukjes volledig gesmolten zijn. Roer dan pas door

  • Voeg de boter toe aan de warme chocolade en roer om, tot alles goed gemengd is.

  • Doe de eieren met de 2 soorten suiker in een kom en klop 5 min op met een klopper. Doe dit echt grondig, zodat alles mooi gemengd is.

  • Ondertussen kan de chocolade 5 min rusten.

  • Voeg de chocolade toe aan de eieren en suiker en klop nog even verder op.

  • Meng de bloem met het espressopoeder, de cacao, het bakpoeder en het zout.

  • Zeef deze mengeling boven de natte ingrediënten en meng alles goed met de klopper.

  • Neem een grote ijsschep en schep op elke bakplaat 5 porties. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de porties beslag zit, want het beslag zal zich verspreiden op de plaat. 

  • Strooi op elke portie beslag wat zoutvlokjes.

  • Bak de koekjes 12 min. De koekjes zullen gebarsten zijn (dat is de bedoeling) en zacht blijven van binnen.

Laat de koekjes volledig afkoelen op de bakplaten, zodat ze mooi kunnen opstijven.

TIP

Laat het espressopoeder weg, als je geen koffiesmaak in je koekjes wilt.
Maak de koekjes kleiner door een kleinere lepel te gebruiken en voor 20 koekjes te gaan. Zo heb je er in elke hand één.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang meer nieuws over diabetes.

 

Share

Filed under: