Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Lijst met Vaak gestelde vragen

Asus Zenphone HTC One HTC One M8 Huawei GR5 2017 Huawei Mate 9 lite Huawei P8 lite Huawei P10 lite Huawei Honor 5X Huawei Honor 6X Huawei 6X Mobistel Cynus F10 Motorola Droid Turbo Motorola Moto E (4) Motorola Moto E4 Motorola Moto G (5) Motorola Moto G (5th Gen) Motorola Moto Z (2) Play Wiko LENNY2ZTE AXON 7 mini ZTE B2017G ZTE BLADE A510 ZTE BLADE V0800 ZTE BLADE V8 ZTE Blade A452 ZTE Blade A510 ZTE Blade L2 ZTE BLADE V0800 ZTE BLade Zmax ZTE dtac phone M1
Als je met de mySugr Pro-versie de gegevensoverdracht niet op "automatisch" hebt staan, moet je minstens 1 maal per maand de gegevens overdragen, anders ga je terug naar de mySugr basisversie. Wanneer dat gebeurt, kun je opnieuw de bloedglucosemeter verbinden en krijg je weer mySugr Pro.
mySugr is een app die is goedgekeurd en gecertificeerd is voor een veilige en nauwkeurige bolusberekening. 
Nee, de USB-poort van de Accu-Chek Instant meters zijn niet tegen water of stof bestand.
Op de meter zelf kun je geen testresultaten aanduiden. Informatie toevoegen kan via de mySugr app of Accu-Chek Smart Pix op de PC.
Ja, de test kan met alle bloedtypes worden uitgevoerd, waaronder capillair, veneus, arterieel en neonataal bloed.
De meters bewaren de datum- en tijdinstellingen gedurende 2 uur.
mySugr app: datum en tijd worden automatisch ingesteld en weergegeven op de Accu-Chek Instant meter wanneer de meter aan de mySugr gekoppeld wordt. Datum en tijd worden gesynchroniseerd met het gekoppelde toestel. Accu-Chek Smart Pix : Voor de Accu-Chek Instant worden de datum en tijd ingesteld en weergegeven tijdens het configureren van de Accu-Chek Instant meter met het Accu-Chek Smart Pix systeem via de USB-kabel. Datum en tijdstip komen overeen met die van het verbonden toestel. Bij latere gegevensoverdrachten worden de datum en tijd automatisch afgestemd op de datum en tijd van het gekoppelde toestel als het verschil meer dan 10 minuten bedraagt.
Bij de Accu-Chek Instant hoeft u de opgeslagen resultaten niet te wissen. Als er 720 bloedglucosemetingen in het geheugen opgeslagen zitten, wordt de oudste meting gewist wanneer u een nieuw resultaat toevoegt.
Wanneer de verbinding van de meter met de smartphone tot stand is gebracht, gaan de batterijen doorgaans tot 750 tests mee. Zonder verbinding kan de meter op dezelfde batterijen +/- 1.000 tests uitvoeren.
In de meter kunnen er ten minste 720 resultaten worden opgeslagen. Maar op meter kun je enkel het laatste resultaat en de gemiddelden over 7, 30 en 90 dagen op de meter aflezen. Om alle meetwaarden te bekijken, kun je de meter aflezen op de mySugr app of via Accu-Chek Smart Pix op de PC.
Het geheugen van de Accu-Chek Instant meter kan tot 720 glucoseresultaten opslaan, inclusief tijd, datum en markeringen van het testresultaat. De Accu-Chek Instant meter kan de resultaten via Bluetooth overdragen naar de mySugr app op een compatibele smartphone. Tevens kunnen Accu-Chek Instant meters via een micro-USB kabel op een pc worden aangesloten. Accu-Chek Instant meter is compatibel met de volgende DM-systemen: mySugr, Accu-Chek Smart Pix apparaatlezer (versie 2.2), Accu-Chek Smart Pix software (versie 2.2).
De Accu-Chek Instant meter en het mobiele toestel mogen maximaal 3 meter van elkaar verwijderd zijn voor de automatische gegevensoverdracht via Bluetooth. Als de afstand tussen beide toestellen tijdens de bloedglucosetest(s) meer dan 3 meter bedraagt, zullen alle nieuwe metergegevens pas met de app synchroniseren wanneer de toestellen binnen bereik zijn en Bluetooth ingeschakeld is. De meter slaat de gegevens gewoon op in zijn geheugen tot er gesynchroniseerd wordt.
Ja. Je kunt een onbeperkt aantal meters met de mySugr app koppelen.
De app werkt ‘offline’, maar je hebt een actieve internetverbinding nodig om de gegevens te synchroniseren met de cloud. Je moet online zijn om gegevens te delen en een back-up te maken.
Accu-Chek Instant meters gebruiken de BLE Pass Key Pairing beveiliging. Deze methode maakt gebruik van een speciale code waarbij de Accu-Chek Instant alleen met jouw telefoon kan communiceren.
Ja, de Accu-Chek Instant kan verbonden worden aan de mySugr app, een app die automatisch de meetresultaten van de Accu-Chek Instant meter opslaat in de app. Daarnaast kan de mySugr app een bolusadvies geven en kun je koolhyrdaten invullen. De mySugr app helpt bij het ‘managen’ van diabetes in het dagelijks leven. De mySugr app wordt via een low energy bluetooth verbinding met de Accu-Chek Instant verbonden.
Ja, de Accu-Chek Instant meter kan met het Accu-Chek Smart Pix systeem verbonden worden, met behulp van een standaard USB-kabel. Zodra de meter op de computer aangesloten is, kan de gebruiker gegevens overdragen en datum, tijd en een streefbereik instellen. 
Ja, het streefbereik in de meter kan worden aangepast met behulp van de instellingen op de mySugr app of Accu-Chek Smart Pix systeem.
Voor het hoge-waardenbereik worden de richtlijnen van de International Diabetes Federation (IDF) gebruikt en voor de lage waarden zijn dat de richtlijnen van de American Diabetes Association (ADA). Onder de grens: 69-10 mg/dL (3,8-0,6 mmol/L) Binnen bereik: 70-160 mg/dL (3,9-8,9 mmol/L) Boven de grens: 161-600 mg/dL (9,0–33,3 mmol/L)
De gekleurde bolletjes geven na een meting aan waar de bloedglucosewaarde ligt ten opzichte van het ingestelde streefwaardenbereik. De groene bolletjes geven aan dat de bloedglucosewaarde binnen het streefwaardebereik ligt, de blauwe bolletjes boven het streefwaardebereik en de rode bolletjes eronder. Het pijltje wijst de desbetreffende bolletje aan, waarbij hij knippert als hij blauw of rood aangeeft ter waarschuwing.
Ja, op de gehele lengte van de teststrip zit een beschermlaagje om de strip en het enzym te beschermen. Het bloed dat op de opening aan het uiteinde van de strip aangebracht wordt kan snel in de teststrip worden opgezogen.
Met het speciale ‘Easy-Edge’ systeem hebben de Accu-Chek Instant teststrips het grootste doseeroppervlak van alle vergelijkbare teststrips op de markt. Ongeacht de plek waar de bloeddruppel wordt aangebracht aan de rand van de strip, biedt het systeem een snel en accuraat resultaat.
De testtijd van de Accu-Chek Instant meter bedraagt minder dan vier seconden.
De Accu-Chek Instant meter geeft dan een E-4 foutmelding aan.
Voor de Accu-Chek Instant teststrip heb je slechts een klein druppeltje bloed nodig (0,6 μL).
Het Accu-Chek Instant systeem is zodanig ontworpen dat de gebruiker gemakkelijk een test kan uitvoeren. Hiervoor zijn een aantal functies ontwikkeld:  The Easy-Edge teststrips: de teststrips hebben een groot aanbrengoppervlak in vergelijking met andere strips op de markt. Dat bekent dat over de gehele onderkant de bloeddruk kan worden aangebracht De strips worden met de elektrode neerwaarts in het potje geplaatst, zodat ze gemakkelijk in de meter geplaatst kunnen worden. Ook de maat van de nieuwe Accu-Chek Instant teststrip is veranderd en de strips maken gebruik van de FAD-GDH moleculaire verbinding. 
De Accu-Chek Instant is zodanig ontworpen dat een laag batterijniveau geen invloed heeft op de meetresultaten.
10/10-norm verwijst naar een nauwkeurigheid testprotocol dat aan de ISO-norm voldoet. Voor drie verschillende producties van teststrips moet 95% van de bloedglucose resultaten binnen ± 10 mg/dL van de referentiewaarde vallen bij een glucoseconcentratie < 100 mg/dL of binnen ± 10% bij een glucoseconcentratie ≥ 100 mg/dL.
Als baanbrekend producent van innovatieve bloedglucose technologieën, is de Accu-Chek Instant onze meest accurate meter in ons portfolio. De Accu-Chek Instant meter overtreft de strengste markt-normen omtrent nauwkeurigheid met een 10/10-norm analytische nauwkeurigheid.
Ja, de Accu-Chek® Instant voldoet aan de eisen van de ISO-normen 15197:2013 en 15197:2015 (In vitro testsystemen – Eisen voor bloedglucose-monitoringssystemen voor het zelftesten ten behoeve van het reguleren van de diabetes mellitus). Daarnaast beschikt de Accu-Chek instant over een TÜV certificaat.
Dit is geen probleem. De nieuwe cassettes vervangen geleidelijk de “oude” cassettes waardoor het kan voorkomen dat je nog “oude” krijgt.
Ja, je kan nog steeds de vorige testcassette gebruiken tot de vervaldatum op de verpakking of 90 dagen na het plaatsten van de cassette.
Nee. De afstandshouders zijn zo ontworpen dat je eenvoudig kan meten met een vingerprik. Ze zijn niet ontworpen om op alternatieve plaatsen (bijv. arm) van het lichaam te meten.  
Ja, maar slechts een klein beetje. Je hebt waarschijnlijk geleerd dat je de meter verticaal moet vasthouden wanneer je bloed aanbrengt. Nu de cassette over de afstandshouders beschikt, raden we je aan om de meter vast te houden op een manier dat je de aanbrengzone kan zien wanneer je bloed aanbrengt. Plaats je vinger voorzichtig op de afstandshouders zodat de bloeddruppel wordt aangebracht in het midden van de aanbrengzone.   Vergeet niet dat het prikken op alternatieve plaatsen (bv. de arm) niet langer mogelijk is – je kan enkel meten met een druppeltje bloed uit de vingertop.
Je kunt de nieuwe testcassette herkennen aan het groene label op de verpakking “Verbeterde testcassette”. Het grootste verschil dat visueel zichtbaar is zijn de 2 afstandshouders naast de applicatiezone. Huidige testcassette Nieuwe testcassette  
Het belangrijkste verschil zijn de afstandshouders die ervoor zorgen dat ongewenst contact van de aanbrengzone met de huid vermeden wordt. De nieuwe testcassette heeft 2 grote voordelen: nauwkeurige resultaten en een eenvoudigere meting
De nieuwe testcassette is het resultaat van continue productverbetering. We willen je een zo goed mogelijke testervaring bezorgen, met een hoge standaard voor kwaliteit.
Natuurlijk! Het logboek is een geregistreerd medisch hulpmiddel en is ontwikkeld volgens de ISO 13485-normen. Verder draagt het de CE-markering en is het FDA geregistreerd. Dus het voldoet aan de hoogste beveiligings- en veiligheidsnormen. Wij voldoen aan de HIPAA regelgeving en je gegevens zullen dienovereenkomstig worden behandeld. (Er zijn zelfs gewapende bewakers bij de datacenters)
 Zoals altijd, monsterlijk snel. Open mySugr-app en open het zijmenu Tik op "andere gegevensbronnen" Selecteer Google Fit-integratie Bevestig nu welk Google-account moet worden verbonden met de mySugr-app. Als de set-up succesvol is, verschijnt er een kleine pop-up. Nu worden de gegevens van je stappen van Google Fit gesynchroniseerd met je grafiek in de mySugr-app. Dubbeltik op de grafiek om een controlepaneel te openen waar je de zichtbaarheid van activiteitsgegevens in je grafiek kunt in- of uitschakelen. Je activiteiten en stappen worden onmiddellijk naar de grafiek verzonden. Je ziet stappen als een verticale balk in de grafiek.
Zoals altijd, monsterlijk snel. Controleer of Apple Health is geactiveerd in mySugr Logbook (instellingen) Is synchronisatie van je activiteiten en stappen in de Apple Health-instellingen geactiveerd? Open mySugr Logbook en je activiteiten en stappen verschijnen in de grafiek. Dubbeltik op de grafiek om een controlepaneel te openen waar je de zichtbaarheid van activiteitsgegevens in je grafiek kunt in- of uitschakelen. Je activiteiten en stappen worden onmiddellijk (alleen iOS) via Apple Health naar het logboek gestuurd. Je ziet stappen als een verticale balk in de grafiek en activiteiten als een horizontale balk in de grafiek. Helaas kunnen we op Android nog geen directe synchronisatie met fitness-apps ondersteunen.
Het is bijna net zo eenvoudig als alleen aan je diabetes denken. Je krijgt punten voor elk onderdeel dat je logt in het Logboek. Of het nu gaat om een briefje, een bloedglucosewaarde, een snack, een insulinedosis of gewoon omdat je je gestresst voelt. Alles wat je invoert, levert je enige herkenning op in de vorm van punten. Kun jij de verborgen punten vinden? Eerste bloed, dichter, paparazzi, nachtuil? Oh ja, er is meer! Tem je monster door elke dag 50 punten te behalen, en je bent goed op weg!
Hoewel het logboek niet is geoptimaliseerd voor gebruik op iPads, werkt het wel (iOS 9). Op termijn willen we graag een versie ontwerpen die geoptimaliseerd is voor iPads, maar er is niets gepland op dit moment.
Ja, mySugr is inmiddels ook geschikt voor Android. Omdat mySugr Logbook een geregistreerd medisch apparaat is, zijn er verschillende strikte normen en vereisten waaraan we moeten voldoen.
De tijd vliegt voorbij en we hadden de kans om veel coole dingen te integreren. Hier is een kort overzicht van welke integraties momenteel beschikbaar zijn in de mySugr-app: Data / cloud-integraties Apple Health (wereldwijd beschikbaar) Google Fit (wereldwijd beschikbaar) Vrije stijl Libre-sensorgegevens (via webimporter waar weblogboek beschikbaar is) Medtronic sensorgegevens (via webimporter waar weblogboek beschikbaar is)
Dat kan zeker! Door op "Rapporten" in het zijmenu te klikken, kun je een CSV-bestand met jouw gegevens exporteren. mySugr Pro-gebruikers kunnen kiezen tussen een PDF-, CSV- of MS Excel-bestandsindeling en kunnen ook een aangepast datumbereik instellen. Het PDF-bestand is de populairste exportoptie en veel mensen nemen dit rapport mee naar hun arts.
Ja dat kan. mySugr’s logboek is behoorlijk slim en bewaart je gegevens. Wanneer je weer verbinding hebt wordt alles netjes gesynchroniseerd.
Je kunt mySugr Logbook eenvoudig downloaden via de Apple App Store of Google Play Store. Zoek naar 'mySugr' in een van beide stores.
Alle huidige USB-aansluitingen (1.1 en 2.0) werken met de Accu-Chek Smart Pix.
Alle Accu-Chek-apparaten die een infraroodvenster hebben voor dataoverdracht. Dit zijn: Accu-Chek Performa Accu-Chek Mobile* Accu-Chek Compact Accu-Chek Compact Plus Accu-Chek Aviva Accu-Chek Aviva Combo* Accu-Chek Aviva Insight Accu-Chek D-TRONplus Accu-Chek Spirit Accu-Chek Spirit Combo* * vanaf Accu-Chek Smart Pix versie 3.0
Dat is een apparaat waarmee het aantal USB-aansluitingen wordt vermeerderd. Ook zijn er USB-verlengkabels te koop, maar deze mogen niet langer dan 5 meter zijn.  
In het eerste geval staat in het overzicht onder apparaat geen datum of tijd. Er kan ook worden aangegeven dat de bloedglucosemeter geen geldige datum of tijd heeft. Indien de bloedsuikermeter meetwaarden heeft zonder datum dan worden deze in de lijst weergegeven op volgorde van meten. Het kan ook een combinatie zijn van bloedglucosewaarden met datum en waarden zonder datum. De waarden met datum worden wel verwerkt in de grafieken en rapporten en de waarden zonder datum worden alleen verwerkt in de lijst en het overzicht.  
Bij de tijd vooruit zetten: (Bijvoorbeeld van zomertijd naar wintertijd). Bij de verwerking van de meetwaarden door de Accu-Chek Smart Pix zullen bloedglucosewaarden met datum en tijd altijd als ‘waar’ geaccepteerd worden. Ze worden op basis van datum en tijd gesorteerd. In het overzicht staat echter als opmerking dat er waarden buiten de chronologische volgorde zijn gevonden. Tijdsprongen in de toekomst zijn zonder effect. Wordt de datum verder dan 12 weken vooruit gezet dan kunnen de oude meetwaarden na een nieuwe meting van de bloedglucose niet meer worden weergegeven. Bij de Accu-Chek-insulinepomp zijn tijdsprongen in de toekomst zonder effect maar worden in de lijst aangegeven. Bij de tijd terugzetten: (Bijvoorbeeld van wintertijd naar zomertijd). Bij de verwerking van de meetwaarden van uw bloedsuiker door de Accu-Chek Smart Pix zullen bloedglucose waarden met datum en tijd altijd als 'waar' geaccepteerd worden. Ze worden op basis van datum en tijd gesorteerd. In het overzicht staat echter als opmerking dat waarden buiten de chronologische volgorde gevonden zijn. Als men tot vandaag met juiste datum werkt en dan het klok drie dagen terugzet en vervolgens meet dan ziet men alleen de eerder genoemde opmerking. Bij Accu-Chek-insulinepompen zullen alle gegevens voor de tijdsverandering niet meer worden weergeven als de pompklok wordt teruggezet. Het helpt ook dan niet meer om de tijd weer vooruit te zetten. De opmerking tijdsprong terug is definitief.  
Vanaf Accu-Chek Smart Pix versie 2.0 kunt u gecombineerde grafieken met insulinepomp- en bloedglucosemeterdata opstellen. Grafieken en overzichten met gecombineerde bloedglucosemeter- en insulinepompdata verschijnen zodra u gegevens van zowel uw bloedglucosemeter als insulinepomp heeft overgebracht. De datum en tijd moeten hiervoor in beide apparaten gelijk zijn ingesteld. (maximale afwijking van 5 minuten). Breng eerst de gegevens van uw Accu-Chek bloedglucosemeter(s) over naar de Accu-Chek Smart Pix. Activeer hiervoor de gegevensoverdracht van uw meter en leg het infraroodvenster voor de Accu-Chek Smart Pix. Klik vervolgens op "Apparaat zoeken". Breng vervolgens de gegevens van uw Accu-Chek insulinepomp over door opnieuw op "Apparaat zoeken" te kikken. Na de gegevensoverdracht van beide apparaten vindt u in het menu onder "Bloedglucose & Insuline" gecombineerde grafieken en overzichten
Ja, rapportages met bloedglucosewaarden en insuline afgifte kunnen opgeslagen worden op de harde schijf in het webarchief formaat met een *.mht extensie. In Internet Explorer werkt dit als volgt nadat men een rapportage heeft opgesteld (zoals hierboven beschreven). Klik op "Bestand"in de menubalk van Internet Explorer" Klik daarna op "Opslaan als" U kunt nu de rapportage een naam geven, de opslaglocatie bepalen en aangeven dat u het wilt opslaan als "Webarchief (*.mht)" bestand. Klik hierna op "Opslaan". De rapportage is nu opgeslagen. Menustructuur en opties kunnen afwijken in andere browser dan Microsoft® Internet Explorer (onder Microsoft® Windows XP). Als alternatief kunt u ook Accu-Chek Smart Pix Pocket Tools (een extra toevoegingprogramma voor de Accu-Chek Smart Pix) gebruiken om de rapportage in pdf formaat op te slaan.
Nee, een seriële poort kan data van bloedglucosewaarden en insuline afgifte vanuit de Accu-Chek Smart Pix niet verwerken.  
De Accu-Chek Smart Pix is een USB-apparaat gemaakt naar internationale standaarden. Zodra de USB-aansluiting met de computer gereed is, verloopt het opstarten van de Accu-Chek Smart Pix hetzelfde als dat van elk ander USB-toestel, zoals een memorystick. Bij het gebruik van Windows Vista, XP of 2000 wordt een standaard USB-toestel direct herkend en is communicatie tussen het apparaat en de computer meteen mogelijk. Er wordt geen software op de PC geïnstalleerd. Hoogstens data van de Windows CD. Na het verbreken van de verbinding blijft alleen de herkenningsdata van de Accu-Chek Smart Pix op de PC staan, verder niets. Hierdoor gaat het opstarten van de Accu-Chek Smart Pix vanaf de tweede keer sneller. Bijkomend voordeel van de Accu-Chek Smart Pix is dat het in vergelijking met Memory Sticks veiliger is met betrekking tot computervirussen: Het is niet mogelijk een bestand in het geheugen van de Accu-Chek Smart Pix op te slaan. Als men de Accu-Chek Smart Pix uitschakelt keert deze weer terug naar zijn oorspronkelijke toestand. Zo is het opslaan en versturen van virussen niet mogelijk.
Sla een rapportage op zoals beschreven bij ‘Kan ik opgestelde standaardrapportage opslaan op de harde schijf?’. De opgeslagen rapportage kunt u als bijlage toevoegen aan een email.  
Voor het verkrijgen van een standaardrapportage volgt u de onderstaande stappen: Steek de USB-stekker van de Accu-Chek Smart Pix in de USB-poort van de ingeschakelde computer. Er wordt een venster geopend met het nieuwe station, bijv. D:\. Start de toepassing door dubbel te klikken op het bestand START.HTM. De toepassing start nu en geeft aan dat deze gereed is om data van uw bloedglucosemeter en/of insulinepomp te ontvangen. Start de dataoverdracht van de bloedglucosemeter of insulinepomp door deze met het infraroodvenster naar de Accu-Chek Smart Pix te plaatsen en de dataoverdracht te starten (In de handleiding van uw insulinepomp of bloedsuikermeter staat beschreven hoe u de overdracht precies start). Het Accu-Chek Smart Pix apparaat heeft de data ontvangen als deze in het startscherm komt waarin de trendgrafiek wordt weergegeven. Klik nu op Rapportage Samenstellen midden-boven op het scherm. Vink nu de grafieken aan die u in uw rapportage wilt hebben. Als u de grafieken heeft gekozen klikt u op Rapportage Samenstellen. Accu-Chek Smart Pix maakt nu de rapportage en opent deze in een nieuw venster.
In het filmpje ziet u hoe u een snelkoppeling kunt maken.  
Vanaf Accu-Chek Smart Pix versie 2.0 kunt u gegevens uit meerdere Accu-Chek bloedglucosemeters samenvoegen. Om meerdere bloedglucosemeters (maximaal 3) uit te kunnen lezen, moet u deze mogelijkheid eenmalig in de Accu-Chek Smart Pix activeren: Klik op "Instellingen" bovenin het menu. Klik op "Instellingen rapportage". Kies bij "Data samenvoegen" voor het symbool met drie meters en sla de wijziging op door op "Opslaan" te klikken. U kunt nu meerdere bloeksuikermeters na elkaar uitlezen. De gegevens uit de Accu-Chek-meters zullen door Accu-Chek Smart Pix samengevoegd worden.
Waarschijnlijk is op uw browser de popup-blokker geactiveerd. In Internet Explorer kunt u deze uitzetten in het menu Extra. In Firefox gaat u naar Extra en klikt daarna op Opties. Kies het menu Webfuncties en zorg ervoor dat de optie Popupvensters Blokkeren niet staat aangevinkt.  
Controleer of de USB-stekker goed is aangesloten op een bijpassende USB-aansluiting. Als de Accu-Chek Smart Pix dan nog steeds niet wordt erkend dan kunt u proberen de Accu-Chek Smart Pix aan te sluiten op een andere USB-ingang. (eventueel kunt u een USB-hub gebruiken). Mogelijke andere oorzaken:de verbinding van de USB-aansluiting met het mainbord is fysiek verbroken. In de BIOS van de computer is USB gedeactiveerd. In het apparaatbeheer is de USB root hub gedeactiveerd. De optie “plug & play” is gedeactiveerd.  
Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door instellingen van uw emailprogramma, internetprovider of virusscanner. Een oplossing zou kunnen zijn om de beveiligingsniveau’s van uw emailprogramma of virusscanner (tijdelijk) te verlagen. Ook kunt u in een standaardrapportage (zoals hierboven beschreven: hoe verkrijg ik een standaardrapportage?) bij “Bestand” kiezen voor “Bewerken met Microsoft® Office Word” in plaats van “Opslaan als”.De rapportage opent zich dan in Microsoft® Word. Hier vanuit kunt u dan de rapportage opslaan als Word-bestand (met een *.doc extensie). Ook kunt u de rapportage in het webarchief formaat opslaan (zoals hierboven beschreven: hoe verkrijg ik een standaardrapportage) en deze dan door middel van Winzip of een ander soortgelijk programma inpakken en dan versturen. Als alternatief kunt u ook Accu-Chek Smart Pix Pocket Tools (een extra programma voor de Accu-Chek Smart Pix) gebruiken om de rapportage met bloedglucosewaarden en insuline afgifte in pdf formaat als bijlage aan een e-mail te versturen .
De Accu-Chek infusieset beschikt over een luer lock aansluiting die aan de internationale standaarden voldoet en veel gebruikt wordt bij medische techniek. Onze sets passen op alle Accu-Chek insulinepompen alsook op alle andere insulinepompen die aan dezelfde standaard voldoen.  
De Accu-Chek infusieset beschikt over een luer lock aansluiting die aan de internationale standaarden voldoet en veel gebruikt wordt bij medische techniek. Onze sets passen op alle Accu-Chek insulinepompen alsook op alle andere insulinepompen die aan dezelfde standaard voldoen.  
De Accu-Chek infusieset beschikt over een luer lock aansluiting die aan de internationale standaarden voldoet en veel gebruikt wordt bij medische techniek. Onze sets passen op alle Accu-Chek insulinepompen alsook op alle andere insulinepompen die aan dezelfde standaard voldoen.  
De Accu-Chek infusieset beschikt over een luer lock aansluiting die aan de internationale standaarden voldoet en veel gebruikt wordt bij medische techniek. Onze sets passen op alle Accu-Chek insulinepompen alsook op alle andere insulinepompen die aan dezelfde standaard voldoen.  
De Accu-Chek infusieset beschikt over een luer lock aansluiting die aan de internationale standaarden voldoet en veel gebruikt wordt bij medische techniek. Onze sets passen op alle Accu-Chek insulinepompen alsook op alle andere insulinepompen die aan dezelfde standaard voldoen.  
De Accu-Chek infusieset beschikt over een luer lock aansluiting die aan de internationale standaarden voldoet en veel gebruikt wordt bij medische techniek. Onze sets passen op alle Accu-Chek insulinepompen alsook op alle andere insulinepompen die aan dezelfde standaard voldoen.
Voor Roche is het gebruik van hypoalergene materialen belangrijk. Onze infusiesets zijn latex- en PVC-vrij en lijm en solventen worden zo weinig mogelijk gebruikt. De pleisters zijn zo ontworpen dat ze de huid toelaten te ademen. Allergische reacties kunnen echter nooit volledig worden vermeden. Soms kunnen ze plotseling voorkomen, zelfs als u het product al jaren gebruikt. Als er zich toch een allergische reactie voordoet, vraag dan aan uw arts of uw diabetesverpleegkundige welke producten u kunnen helpen om een comfortabele therapie tegen diabetes voort te zetten.  
Voor Roche is het gebruik van hypoalergene materialen belangrijk. Onze infusiesets zijn latex- en PVC-vrij en lijm en solventen worden zo weinig mogelijk gebruikt. De pleisters zijn zo ontworpen dat ze de huid toelaten te ademen. Allergische reacties kunnen echter nooit volledig worden vermeden. Soms kunnen ze plotseling voorkomen, zelfs als u het product al jaren gebruikt. Als er zich toch een allergische reactie voordoet, vraag dan aan uw arts of uw diabetesverpleegkundige welke producten u kunnen helpen om een comfortabele therapie tegen diabetes voort te zetten.  
Voor Roche is het gebruik van hypoalergene materialen belangrijk. Onze infusiesets zijn latex- en PVC-vrij en lijm en solventen worden zo weinig mogelijk gebruikt. De pleisters zijn zo ontworpen dat ze de huid toelaten te ademen. Allergische reacties kunnen echter nooit volledig worden vermeden. Soms kunnen ze plotseling voorkomen, zelfs als u het product al jaren gebruikt. Als er zich toch een allergische reactie voordoet, vraag dan aan uw arts of uw diabetesverpleegkundige welke producten u kunnen helpen om een comfortabele therapie tegen diabetes voort te zetten.  
Voor Roche is het gebruik van hypoalergene materialen belangrijk. Onze infusiesets zijn latex- en PVC-vrij en lijm en solventen worden zo weinig mogelijk gebruikt. De pleisters zijn zo ontworpen dat ze de huid toelaten te ademen. Allergische reacties kunnen echter nooit volledig worden vermeden. Soms kunnen ze plotseling voorkomen, zelfs als u het product al jaren gebruikt. Als er zich toch een allergische reactie voordoet, vraag dan aan uw arts of uw diabetesverpleegkundige welke producten u kunnen helpen om een comfortabele therapie tegen diabetes voort te zetten.  
Voor Roche is het gebruik van hypoalergene materialen belangrijk. Onze infusiesets zijn latex- en PVC-vrij en lijm en solventen worden zo weinig mogelijk gebruikt. De pleisters zijn zo ontworpen dat ze de huid toelaten te ademen. Allergische reacties kunnen echter nooit volledig worden vermeden. Soms kunnen ze plotseling voorkomen, zelfs als u het product al jaren gebruikt. Als er zich toch een allergische reactie voordoet, vraag dan aan uw arts of uw diabetesverpleegkundige welke producten u kunnen helpen om een comfortabele therapie tegen diabetes voort te zetten.  
Voor Roche is het gebruik van hypoalergene materialen belangrijk. Onze infusiesets zijn latex- en PVC-vrij en lijm en solventen worden zo weinig mogelijk gebruikt. De pleisters zijn zo ontworpen dat ze de huid toelaten te ademen. Allergische reacties kunnen echter nooit volledig worden vermeden. Soms kunnen ze plotseling voorkomen, zelfs als u het product al jaren gebruikt. Als er zich toch een allergische reactie voordoet, vraag dan aan uw arts of uw diabetesverpleegkundige welke producten u kunnen helpen om een comfortabele therapie tegen diabetes voort te zetten.
De grote geperforeerde U-vorm geeft de zijde van de koppeling voor het slanggedeelte.
De grote geperforeerde U-vorm geeft de zijde van de koppeling voor het slanggedeelte.
De grote geperforeerde U-vorm geeft de zijde van de koppeling voor het slanggedeelte.
De grote geperforeerde U-vorm geeft de zijde van de koppeling voor het slanggedeelte.
De grote geperforeerde U-vorm geeft de zijde van de koppeling voor het slanggedeelte.
De grote geperforeerde U-vorm geeft de zijde van de koppeling voor het slanggedeelte.
De infusieset moet na één tot drie dagen worden vervangen (de infusiesets met stalen naalden tenminste elke 48 uur van plaats en infusiesets met een teflon canule tenminste elke 72 uur). Zo voorkomt u infecties, verstopping van de katheter en verharding van de huid. Na het inbrengen wordt de infusieset met de geïntegreerde pleister gefixeerd. Vergeet niet: De infusieset hoeven mensen met diabetes maar om de een tot drie dagen te vervangen. Dat is veel minder belastend dan vijf of meer keer insuline spuiten per dag, temeer daar u de canule bij het dragen nauwelijks voelt. Er bestaan bovendien Accu-Chek infusiesets met een afkoppelbare canule; dat geeft u nog meer mogelijkheden. Het is belangrijk om uw bloedglucose 1-3 uur na het inbrengen van een nieuwe set te testen, om er zeker van te zijn dat de set goed werkt.  
De infusieset moet na één tot drie dagen worden vervangen (de infusiesets met stalen naalden tenminste elke 48 uur van plaats en infusiesets met een teflon canule tenminste elke 72 uur). Zo voorkomt u infecties, verstopping van de katheter en verharding van de huid. Na het inbrengen wordt de infusieset met de geïntegreerde pleister gefixeerd. Vergeet niet: De infusieset hoeven mensen met diabetes maar om de een tot drie dagen te vervangen. Dat is veel minder belastend dan vijf of meer keer insuline spuiten per dag, temeer daar u de canule bij het dragen nauwelijks voelt. Er bestaan bovendien Accu-Chek infusiesets met een afkoppelbare canule; dat geeft u nog meer mogelijkheden. Het is belangrijk om uw bloedglucose 1-3 uur na het inbrengen van een nieuwe set te testen, om er zeker van te zijn dat de set goed werkt.  
De infusieset moet na één tot drie dagen worden vervangen (de infusiesets met stalen naalden tenminste elke 48 uur van plaats en infusiesets met een teflon canule tenminste elke 72 uur). Zo voorkomt u infecties, verstopping van de katheter en verharding van de huid. Na het inbrengen wordt de infusieset met de geïntegreerde pleister gefixeerd. Vergeet niet: De infusieset hoeven mensen met diabetes maar om de een tot drie dagen te vervangen. Dat is veel minder belastend dan vijf of meer keer insuline spuiten per dag, temeer daar u de canule bij het dragen nauwelijks voelt. Er bestaan bovendien Accu-Chek infusiesets met een afkoppelbare canule; dat geeft u nog meer mogelijkheden. Het is belangrijk om uw bloedglucose 1-3 uur na het inbrengen van een nieuwe set te testen, om er zeker van te zijn dat de set goed werkt.  
De infusieset moet na één tot drie dagen worden vervangen (de infusiesets met stalen naalden tenminste elke 48 uur van plaats en infusiesets met een teflon canule tenminste elke 72 uur). Zo voorkomt u infecties, verstopping van de katheter en verharding van de huid. Na het inbrengen wordt de infusieset met de geïntegreerde pleister gefixeerd. Vergeet niet: De infusieset hoeven mensen met diabetes maar om de een tot drie dagen te vervangen. Dat is veel minder belastend dan vijf of meer keer insuline spuiten per dag, temeer daar u de canule bij het dragen nauwelijks voelt. Er bestaan bovendien Accu-Chek infusiesets met een afkoppelbare canule; dat geeft u nog meer mogelijkheden. Het is belangrijk om uw bloedglucose 1-3 uur na het inbrengen van een nieuwe set te testen, om er zeker van te zijn dat de set goed werkt.  
De infusieset moet na één tot drie dagen worden vervangen (de infusiesets met stalen naalden tenminste elke 48 uur van plaats en infusiesets met een teflon canule tenminste elke 72 uur). Zo voorkomt u infecties, verstopping van de katheter en verharding van de huid. Na het inbrengen wordt de infusieset met de geïntegreerde pleister gefixeerd. Vergeet niet: De infusieset hoeven mensen met diabetes maar om de een tot drie dagen te vervangen. Dat is veel minder belastend dan vijf of meer keer insuline spuiten per dag, temeer daar u de canule bij het dragen nauwelijks voelt. Er bestaan bovendien Accu-Chek infusiesets met een afkoppelbare canule; dat geeft u nog meer mogelijkheden. Het is belangrijk om uw bloedglucose 1-3 uur na het inbrengen van een nieuwe set te testen, om er zeker van te zijn dat de set goed werkt.  
De infusieset moet na één tot drie dagen worden vervangen (de infusiesets met stalen naalden tenminste elke 48 uur van plaats en infusiesets met een teflon canule tenminste elke 72 uur). Zo voorkomt u infecties, verstopping van de katheter en verharding van de huid. Na het inbrengen wordt de infusieset met de geïntegreerde pleister gefixeerd. Vergeet niet: De infusieset hoeven mensen met diabetes maar om de een tot drie dagen te vervangen. Dat is veel minder belastend dan vijf of meer keer insuline spuiten per dag, temeer daar u de canule bij het dragen nauwelijks voelt. Er bestaan bovendien Accu-Chek infusiesets met een afkoppelbare canule; dat geeft u nog meer mogelijkheden. Het is belangrijk om uw bloedglucose 1-3 uur na het inbrengen van een nieuwe set te testen, om er zeker van te zijn dat de set goed werkt.  
Veel mensen met diabetes vinden het inbrengen van een infusieset comfortabeler dan het toedienen van injecties met insuline. Zodra de infusieset onder de huid is, is hij zo comfortabel dat de meeste mensen met diabetes vergeten dat ze hem dragen.
Veel mensen met diabetes vinden het inbrengen van een infusieset comfortabeler dan het toedienen van injecties met insuline. Zodra de infusieset onder de huid is, is hij zo comfortabel dat de meeste mensen met diabetes vergeten dat ze hem dragen.
Veel mensen met diabetes vinden het inbrengen van een infusieset comfortabeler dan het toedienen van injecties met insuline. Zodra de infusieset onder de huid is, is hij zo comfortabel dat de meeste mensen met diabetes vergeten dat ze hem dragen.
Veel mensen met diabetes vinden het inbrengen van een infusieset comfortabeler dan het toedienen van injecties met insuline. Zodra de infusieset onder de huid is, is hij zo comfortabel dat de meeste mensen met diabetes vergeten dat ze hem dragen.
Veel mensen met diabetes vinden het inbrengen van een infusieset comfortabeler dan het toedienen van injecties met insuline. Zodra de infusieset onder de huid is, is hij zo comfortabel dat de meeste mensen met diabetes vergeten dat ze hem dragen.
Veel mensen met diabetes vinden het inbrengen van een infusieset comfortabeler dan het toedienen van injecties met insuline. Zodra de infusieset onder de huid is, is hij zo comfortabel dat de meeste mensen met diabetes vergeten dat ze hem dragen.
Sommige kinderen met diabetes zijn wat onzeker als ze horen dat ze een insulinepomp moeten gaan dragen. Praktisch altijd is de onzekerheid snel voorbij, omdat ze al gauw merken dat de insulinepomp geen problemen oplevert, maar het ze juist gemakkelijker maakt. Met de pomp krijgen ze meer vrijheid en flexibiliteit. De Accu-Chek insulinepompen zijn klein en licht genoeg om in een zak van hun jeans te worden gestopt. Bij kleine kinderen raden we aan om een klein zakje te maken aan een hemd of T-shirt. Er zijn bovendien veel draagriemen en beschermhoesjes verkrijgbaar, om de insulinepomp zo eenvoudig, aangenaam en onopvallend mogelijk te dragen.
Sommige kinderen met diabetes zijn wat onzeker als ze horen dat ze een insulinepomp moeten gaan dragen. Praktisch altijd is de onzekerheid snel voorbij, omdat ze al gauw merken dat de insulinepomp geen problemen oplevert, maar het ze juist gemakkelijker maakt. Met de pomp krijgen ze meer vrijheid en flexibiliteit. De Accu-Chek insulinepompen zijn klein en licht genoeg om in een zak van hun jeans te worden gestopt. Bij kleine kinderen raden we aan om een klein zakje te maken aan een hemd of T-shirt. Er zijn bovendien veel draagriemen en beschermhoesjes verkrijgbaar, om de insulinepomp zo eenvoudig, aangenaam en onopvallend mogelijk te dragen.
In principe alles omdat u, afhankelijk van hoe oud uw kind met diabetes is, de therapie zelf of samen met uw kind moet uitvoeren. Tijdens een training krijgt u de gelegenheid om de insulinepomptherapie en de Accu-Chek insulinepomp grondig te leren kennen. Het is niet ingewikkeld om met de pomp te werken en u kunt er zeker van zijn dat u er later bij problemen niet alleen voorstaat. Uw arts, diabetesverpleegkundige en wij als producent zullen u begeleiden en ondersteunen.  
In principe alles omdat u, afhankelijk van hoe oud uw kind met diabetes is, de therapie zelf of samen met uw kind moet uitvoeren. Tijdens een training krijgt u de gelegenheid om de insulinepomptherapie en de Accu-Chek insulinepomp grondig te leren kennen. Het is niet ingewikkeld om met de pomp te werken en u kunt er zeker van zijn dat u er later bij problemen niet alleen voorstaat. Uw arts, diabetesverpleegkundige en wij als producent zullen u begeleiden en ondersteunen.
Bespreek deze mogelijkheid met uw arts of met uw diabetesverpleegkundige. Dan kan worden bekeken of een insulinepomp voor u of uw kind geschikt is. Doorgaans vergoedt de ziektekostenverzekering of het ziekenfonds de kosten voor de Accu-Chek insulinepomp en accessoires. Een voorwaarde voor vergoeding is dat uw arts van mening is dat de insulinepomptherapie voor u noodzakelijk is.  
Bespreek deze mogelijkheid met uw arts of met uw diabetesverpleegkundige. Dan kan worden bekeken of een insulinepomp voor u of uw kind geschikt is. Doorgaans vergoedt de ziektekostenverzekering of het ziekenfonds de kosten voor de Accu-Chek insulinepomp en accessoires. Een voorwaarde voor vergoeding is dat uw arts van mening is dat de insulinepomptherapie voor u noodzakelijk is.
Bijna alle vrouwen met diabetes, die voor of tijdens de zwangerschap zijn overgestapt op een insulinepomp, houden de pomp ook na de bevalling. Dat is bijvoorbeeld omdat ook tijdens de borstvoeding de behoefte aan insuline soms sterk schommelt. Of gewoon omdat de baby hun dagindeling helemaal overhoop heeft gegooid en veel flexibiliteit van ze vraagt. Met een Accu-Chek insulinepomp bent u veel beter opgewassen tegen de eisen van het dagelijks leven. Een insulinepomp wordt tegenwoordig met veel succes gebruikt door kinderen, jongeren, zwangere vrouwen en vrouwen met een kinderwens.
Bijna alle vrouwen met diabetes, die voor of tijdens de zwangerschap zijn overgestapt op een insulinepomp, houden de pomp ook na de bevalling. Dat is bijvoorbeeld omdat ook tijdens de borstvoeding de behoefte aan insuline soms sterk schommelt. Of gewoon omdat de baby hun dagindeling helemaal overhoop heeft gegooid en veel flexibiliteit van ze vraagt. Met een Accu-Chek insulinepomp bent u veel beter opgewassen tegen de eisen van het dagelijks leven. Een insulinepomp wordt tegenwoordig met veel succes gebruikt door kinderen, jongeren, zwangere vrouwen en vrouwen met een kinderwens.
In het algemeen geldt: hoe eerder u met de insulinepomptherapie start, hoe beter. Maar ook tijdens de zwangerschap kunt u nog overschakelen op insulinepomptherapie. Dat kunt u het beste met uw arts of diabetesverpleegkundige overleggen.  
In het algemeen geldt: hoe eerder u met de insulinepomptherapie start, hoe beter. Maar ook tijdens de zwangerschap kunt u nog overschakelen op insulinepomptherapie. Dat kunt u het beste met uw arts of diabetesverpleegkundige overleggen.
Ja, tijdens de zwangerschap verandert de behoefte aan insuline van uw lichaam verschillende keren. In de eerste weken van de zwangerschap hebt u minder insuline nodig en veel vrouwen met diabetes klagen in die periode over hypoglykemie, vooral in de eerste helft van de nacht. Van week 12 tot week 14 stijgt de behoefte aan insuline langzaam en meestal na week 20 nog eens. De behoefte aan insuline van het lichaam is het hoogst vlak voor de bevalling. Tijdens de weeën daalt de insulinebehoefte drastisch, en na de geboorte heeft het lichaam aanzienlijk minder insuline nodig als voor de zwangerschap. In de periode na de bevalling neemt de insulinebehoefte geleidelijk weer toe. Vanwege deze schommelingen hebt u een flexibele insulinetherapie nodig die uw behoefte aan insuline optimaal vervult. Een insulinepomp kan u daarbij goed helpen.  
Ja, tijdens de zwangerschap verandert de behoefte aan insuline van uw lichaam verschillende keren. In de eerste weken van de zwangerschap hebt u minder insuline nodig en veel vrouwen met diabetes klagen in die periode over hypoglykemie, vooral in de eerste helft van de nacht. Van week 12 tot week 14 stijgt de behoefte aan insuline langzaam en meestal na week 20 nog eens. De behoefte aan insuline van het lichaam is het hoogst vlak voor de bevalling. Tijdens de weeën daalt de insulinebehoefte drastisch, en na de geboorte heeft het lichaam aanzienlijk minder insuline nodig als voor de zwangerschap. In de periode na de bevalling neemt de insulinebehoefte geleidelijk weer toe. Vanwege deze schommelingen hebt u een flexibele insulinetherapie nodig die uw behoefte aan insuline optimaal vervult. Een insulinepomp kan u daarbij goed helpen.
Om een insulinevoorziening zoals in de natuur te bereiken wordt de insulinepomp dag en nacht gedragen. Het is echter niet zo dat u de insulinepomp altijd moet dragen. U kunt de insulinepomp voor het douchen of vrijen tijdelijk afkoppelen. Als u de insulinepomp lange tijd niet wilt gebruiken, bijvoorbeeld voor een strandvakantie, kunt u tijdelijk overschakelen op insulinetherapie met een prikpen. Dat kunt u het beste met uw arts of diabetesverpleegkundige overleggen.
Om een insulinevoorziening zoals in de natuur te bereiken wordt de insulinepomp dag en nacht gedragen. Het is echter niet zo dat u de insulinepomp altijd moet dragen. U kunt de insulinepomp voor het douchen of vrijen tijdelijk afkoppelen. Als u de insulinepomp lange tijd niet wilt gebruiken, bijvoorbeeld voor een strandvakantie, kunt u tijdelijk overschakelen op insulinetherapie met een prikpen. Dat kunt u het beste met uw arts of diabetesverpleegkundige overleggen.
Ja. U moet altijd de bloedglucose controleren. Er bestaat geen systeem, dat de bloedsuiker zelf meet en op basis van deze gegevens de insulinepomp aanstuurt. De ontwikkeling van een zogenaamd “closed loop” systeem is in volle gang maar voorlopig niet toepasbaar. Voor een goede diabetesinstelling controleert u de bloedglucose op dezelfde manier als bij de intensieve insulinetherapie met een insulinepen.  
Ja. U moet altijd de bloedglucose controleren. Er bestaat geen systeem, dat de bloedsuiker zelf meet en op basis van deze gegevens de insulinepomp aanstuurt. De ontwikkeling van een zogenaamd “closed loop” systeem is in volle gang maar voorlopig niet toepasbaar. Voor een goede diabetesinstelling controleert u de bloedglucose op dezelfde manier als bij de intensieve insulinetherapie met een insulinepen.
De moderne insulinepompen zijn heel klein en plat. U kunt de insulinepomp onopvallend bedienen, iets wat niet opgaat voor de prikpen. U kunt bijvoorbeeld een bolus afgeven zonder dat iemand daar wat van merkt. Als de pomp eenmaal is geprogrammeerd, geeft hij de basale hoeveelheid insuline automatisch af. Er bestaan bovendien allerlei accessoires, waarmee u de pomp op diverse plaatsen kunt dragen, bijvoorbeeld onder uw hemd, op uw beha, op het been of de arm, enzovoort. Het Accu-Chek Combo systeem bestaat uit een pomp en een bloedglucosemeter die functioneert als afstandsbediening voor de insulinepomp en die zorgt voor onopvallende bediening voor mensen met diabetes.
De moderne insulinepompen zijn heel klein en plat. U kunt de insulinepomp onopvallend bedienen, iets wat niet opgaat voor de prikpen. U kunt bijvoorbeeld een bolus afgeven zonder dat iemand daar wat van merkt. Als de pomp eenmaal is geprogrammeerd, geeft hij de basale hoeveelheid insuline automatisch af. Er bestaan bovendien allerlei accessoires, waarmee u de pomp op diverse plaatsen kunt dragen, bijvoorbeeld onder uw hemd, op uw beha, op het been of de arm, enzovoort. Het Accu-Chek Combo systeem bestaat uit een pomp en een bloedglucosemeter die functioneert als afstandsbediening voor de insulinepomp en die zorgt voor onopvallende bediening voor mensen met diabetes.
Een van de nadelen van de intensieve insulinetherapie met een insulinepen is dat er soms ernstige hypoglykemie kan voorkomen, vooral 's nachts. De insulinepomp kan het risico van hypoglykemie aanzienlijk beperken, omdat u een op u afgestemd basaal profiel kunt invoeren.  
Een van de nadelen van de intensieve insulinetherapie met een insulinepen is dat er soms ernstige hypoglykemie kan voorkomen, vooral 's nachts. De insulinepomp kan het risico van hypoglykemie aanzienlijk beperken, omdat u een op u afgestemd basaal profiel kunt invoeren.
In principe kunt u alle sporten bedrijven met een insulinepomp. Het is echter wel verstandig om bij contactsporten en bepaalde watersporten de insulinepomp tijdelijk af te koppelen. Dat kunt u het beste met uw arts of diabetesverpleegkundige overleggen.  
In principe kunt u alle sporten bedrijven met een insulinepomp. Het is echter wel verstandig om bij contactsporten en bepaalde watersporten de insulinepomp tijdelijk af te koppelen. Dat kunt u het beste met uw arts of diabetesverpleegkundige overleggen.
Uit de ervaring blijkt dat Accu-Chek insulinepompen over de hele wereld met veel succes worden gebruikt bij jonge mensen met diabetes, zowel bij kleine kinderen als bij jongeren. Voor insulinepomptherapie moet het kind een zekere discipline hebben en bereid zijn om de belangrijkste principes van de therapie te leren en na te leven. Verder moet gegarandeerd zijn dat de ouders of een andere volwassene het kind kunnen begeleiden bij de therapie. Bij kleine kinderen zijn de ouders verantwoordelijk voor de therapie.
Uit de ervaring blijkt dat Accu-Chek insulinepompen over de hele wereld met veel succes worden gebruikt bij jonge mensen met diabetes, zowel bij kleine kinderen als bij jongeren. Voor insulinepomptherapie moet het kind een zekere discipline hebben en bereid zijn om de belangrijkste principes van de therapie te leren en na te leven. Verder moet gegarandeerd zijn dat de ouders of een andere volwassene het kind kunnen begeleiden bij de therapie. Bij kleine kinderen zijn de ouders verantwoordelijk voor de therapie.
De Accu-Chek insulinepompen zijn ontwikkeld en geproduceerd overeenkomstig strenge normen en kwaliteitseisen. Accu-Chek insulinepompen zijn bijzonder sterk en degelijk. De pompen zijn opgewassen tegen alle eisen van het dagelijks leven van mensen met diabetes. De pomp voert bovendien automatisch 9 miljoen functietests per dag uit en heeft uitgebreide waarschuwingsfuncties.  
De Accu-Chek insulinepompen zijn ontwikkeld en geproduceerd overeenkomstig strenge normen en kwaliteitseisen. Accu-Chek insulinepompen zijn bijzonder sterk en degelijk. De pompen zijn opgewassen tegen alle eisen van het dagelijks leven van mensen met diabetes. De pomp voert bovendien automatisch 9 miljoen functietests per dag uit en heeft uitgebreide waarschuwingsfuncties.  
De meeste insulinepompen hebben een ampul met een volume van 3 ml. Bij de Accu-Chek Spirit Combo bijvoorbeeld heeft de ampul een volume van 3,15 milliliter. Bij een gemiddelde behoefte per dag van 50 IE (insuline U100) is dat voldoende voor ongeveer zes dagen.
De meeste insulinepompen hebben een ampul met een volume van 3 ml. Bij de Accu-Chek Spirit Combo bijvoorbeeld heeft de ampul een volume van 3,15 milliliter. Bij een gemiddelde behoefte per dag van 50 IE (insuline U100) is dat voldoende voor ongeveer zes dagen.  
De insulinepomptherapie is geen kwestie van leeftijd, maar van motivatie. De insulinepomptherapie wordt toegepast in alle leeftijdsgroepen van mensen met diabetes, van kinderen en jongeren tot senioren.  
De insulinepomptherapie is geen kwestie van leeftijd, maar van motivatie. De insulinepomptherapie wordt toegepast in alle leeftijdsgroepen van mensen met diabetes, van kinderen en jongeren tot senioren.  
Kinderen en hun ouders merken heel snel hoe betrouwbaar en comfortabel de insulinepomp 's nachts is. Na korte tijd denken ze 's nachts helemaal niet meer aan de pomp en gaan ze gewoon slapen. De insulinepomp kan onder het hoofdkussen liggen.  
Kinderen en hun ouders merken heel snel hoe betrouwbaar en comfortabel de insulinepomp 's nachts is. Na korte tijd denken ze 's nachts helemaal niet meer aan de pomp en gaan ze gewoon slapen. De insulinepomp kan onder het hoofdkussen liggen.
We kunnen niet uitsluiten dat een mobiele telefoon de functie van de insulinepomp op een of andere manier kan storen. Voor alle zekerheid kunt u een mobiele telefoon bij het dragen en bellen het beste op minstens 10 cm van de insulinepomp houden. Als de werking van de Accu-Chek insulinepomp wordt gestoord, stopt de pomp automatisch met insuline afgeven en verschijnt er een foutmelding op de display. De insulinepomp is beschermd tegen de gebruikelijke elektromagnetische straling. Mensen met diabetes mogen de Accu-Chek insulinepomp nooit gebruiken in de buurt van de röntgen-, MRT- of CT-apparaten; dat geldt voor alle medische apparaten. Als er een röntgenfoto wordt gemaakt of als diabetici een MRT- of CT- scan krijgen, moeten zij de pomp dus afdoen en buiten de onderzoeksruimte bewaren. Hetzelfde geldt als iemand met diabetesin de buurt van militaire radarinstallaties komt. Bewakingssystemen in winkels of op het vliegveld hebben geen invloed op de werking van de Accu-Chek insulinepomp.  
We kunnen niet uitsluiten dat een mobiele telefoon de functie van de insulinepomp op een of andere manier kan storen. Voor alle zekerheid kunt u een mobiele telefoon bij het dragen en bellen het beste op minstens 10 cm van de insulinepomp houden. Als de werking van de Accu-Chek insulinepomp wordt gestoord, stopt de pomp automatisch met insuline afgeven en verschijnt er een foutmelding op de display. De insulinepomp is beschermd tegen de gebruikelijke elektromagnetische straling. Mensen met diabetes mogen de Accu-Chek insulinepomp nooit gebruiken in de buurt van de röntgen-, MRT- of CT-apparaten; dat geldt voor alle medische apparaten. Als er een röntgenfoto wordt gemaakt of als diabetici een MRT- of CT- scan krijgen, moeten zij de pomp dus afdoen en buiten de onderzoeksruimte bewaren. Hetzelfde geldt als iemand met diabetesin de buurt van militaire radarinstallaties komt. Bewakingssystemen in winkels of op het vliegveld hebben geen invloed op de werking van de Accu-Chek insulinepomp.  
Het systeem werkt op de 5 AST hoofdplaatsen: onderarm, palm, bovenarm, dij en kuit.
De gebruiker met diabetes zal een foutmelding ontvangen indien het resultaat van de controle buiten het bereik ligt.  
Zodra er voldoende bloed op de teststrip werd aangebracht, detecteert het systeem dit automatisch en start de test, zelfs als er nog geel op het venster zichtbaar is. De gebruiker met diabetes moet alleen meer bloed aanbrengen wanneer het bloeddruppelsymbool op de display blijft knipperen.  
Ja. Ga naar de instellingsmodus en schakel het geluidsignaal van uw bloedsuikermeter uit.  
Ja. De gebruiker met diabetes kan binnen de 5 seconden na het aanbrengen van de eerste bloeddruppel een nieuwe dosis aanbrengen.
De laatste maand voordat de code vervalt, zal de bloedsuikermeter een resultaat blijven geven, maar samen met de waarschuwing “Code exp” onderaan de display. Als de code vervalt, zal de gebruiker geen resultaat meer krijgen, maar enkel de foutmelding “Err. Code exp” op de display zien.
Als het bloedmonster dat op het venster van de teststrip wordt aangebracht onvoldoende is, zal op de display van de meter de bloeddruppel blijven knipperen. Als er na 5 seconden nog steeds onvoldoende bloed wordt aangebracht, zal de bloedsuikermeter een foutmelding geven.
U kunt tot 4 testherinneringen per dag instellen, in toenames van 15 min. Op de herinneringstijd, zal een reeks geluidsignalen elke 2 minuten worden weergegeven, tot 3 maal per herinnering. Het geluidsignaal zal niet weergegeven worden als de meter is ingeschakels op de herinneringstijd, of als de gebruiker een test 30 minuten of vroeger dan de herinneringstijd uitvoerd. Als de gebruiker de meter inschakelt terwijl het geluidsignaal wordt weergegeven, zal de reeks geluidsignalen voor deze herinnering stoppen.  
De houdbaarheid van de teststrips is 14 maanden vanaf de fabrikagedatum.
Druk gedurende 4 seconden op de AAN/UIT-knop van de bloedsuikermeter. De meter gaat aan en laat een knipperend teststripsymbool zien, totdat “Set” en het uur op de display knipperend worden weergegeven.  
De Accu-Chek Aviva bloedglucosemeter herkent automatisch Accu-Chek Aviva controlevloeistoffen, een test uitvoeren gaat dus heel makkelijk. Veeg eerst het uiteinde van de controlefles schoon. Plaats vervolgens de bloedglucosemeter op een vlak oppervlak, breng de teststrip in, en breng een druppel controlevloeistof op de voorste rand van de teststrip aan. Een resultaat met een knipperende “L” wordt weergegeven. Druk op eenmaal op de pijltjestoetsen van de bloedglucosemeter om een controletest Niveau 1 aan te duiden en tweemaal om Niveau 2 aan te duiden. Druk op de AAN/UIT-knop om het niveau in de meter op te slaan. Het controleresultaat en “OK” worden beurtelings op de display weergegeven als het resultaat binnen bereik is.  
Houd de AAN/UIT-knop van de bloedglucosemeter ingedrukt totdat het knipperende teststripsymbool verschijnt.
De gegevens van het controlebereik worden opgeslagen in een codechip.
Er worden 500 waarden opgeslagen in het geheugen van de meter. Met een software programma's zoals Accu-Chek Smart Pix kunnen deze eenvoudig worden gedownload.
Met Accu-Chek Performa bloedglucosemeter dient u Accu-Chek Performa teststrips gebruiken. Deze zijn in de verpakkingen per 50 st en per 100 st beschikbaar.
Accu-Chek adviseert u de Accu-Chek FastClix of de Accu-Chek SoftClix prikpen. Het startpakket van Accu-Chek Performa bevat geen prikpen.
De wijziging in de vergoeding van diabetesmateriaal gaat in op 1 januari 2014. Tot die tijd verandert er niets. CZ hanteert een overgangsperiode van 6 maanden. U kunt tot die tijd gebruik blijven maken van uw huidige diabetesmateriaal.
Nee, de Accu-Chek Performa is een no-coding meter. Deze hoeft niet gecodeerd te worden.
Nee, uitsluitend Accu-Chek Performa teststrips zijn te gebruiken met Accu-Chek Performa bloedglucosemeter.
Ja, dat is mogelijk, desgewenst met AST kapje.
Nee, Accu-Chek Performa is uitsluitend verkrijgbaar bij uw leverancier van diabetes hulpmiddelen. Raadpleeg a.u.b. het overzicht dat u onlangs van CZ heeft ontvangen voor de beschikbaarheid per leverancier.
Ja, het is mogelijk om de gegevens met Accu-Chek SmartPix uit te lezen.  
Accu-Chek adviseert u de Accu-Chek FastClix of de Accu-Chek SoftClix prikpen. Prikpennen van Accu-Chek zijn beschikbaar bij uw leverancier van diabetesmateriaal.
Nee, Accu-Chek biedt naast Accu-Chek Performa een uitgebreid portfolio die aansluit bij de persoonlijke behoeften van mensen met diabetes. Neem contact op met de Accu-Chek Diabetes Service voor een deskundig advies. Of neem contact op met u zorgverlener.  
Het is mogelijk om 500 resultaten in de geschiedenis te bekijken.
Het is mogelijk om 4 herinneringen in te stellen.
Accu-Chek Performa is al sinds enkele jaren beschikbaar. Wereldwijd vertrouwen miljoenen mensen op een betrouwbaar resultaat van Accu-Chek Performa. Vanaf 1 januari is Accu-Chek Performa uitsluitend voor verzekerden van CZ ook beschikbaar in Nederland.
Ja, het is mogelijk om een hypo-alarm in te stellen op Accu-Chek Performa.