Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Eversense zelf aanschaffen

Leef buitengewoon, binnen je streefwaarde! Dat is het motto van de Eversense XL. Omdat de Eversense XL momenteel beperkt beschikbaar is voor mensen met diabetes, heeft Roche het mogelijk gemaakt om de Eversense XL zelf aan te schaffen. Hierbij stelt Roche een gecertificeerde arts beschikbaar die inmiddels geruime ervaring heeft met het inbrengen van de Eversense XL. Belangrijk om te weten is, dat je via deze weg de Eversense XL dus niet vergoed krijgt.

Actie!

Als je nu een Eversense XL CGM systeem ‘Startpakket’ aanschaft, krijg je een Apple Watch t.w.v. €429,- cadeau! Deze Apple Watch kan je helpen om de behandeling met de Eversense XL te optimaliseren. De Eversense XL koppelt namelijk automatisch met de Eversense XL app. Meer informatie over het Eversense XL CGM systeem en de prijs van het systeem, kun je vinden op deze pagina.

Heb je interesse in het aanschaffen van de Eversense XL en om in aanmerking te komen voor een gratis Apple Watch? Vul dan via onderstaande button het intake-formulier volledig in. 

Wat is het Eversense XL CGM systeem?

Het Eversense® XL systeem is een continu glucose monitoring systeem die bestaat uit twee delen, een sensor en een zender. De sensor wordt subcutaan net onder de huid geplaatst en blijft daar tot wel 6 maanden zitten. De zender plak je op de huid boven de sensor en deze meet 24 uur per dag continu je glucosewaarde. De zender verstuurt de data uit de sensor naar je eigen smartphone of smartwatch. Deze registreert 24 uur per dag de glucosewaarde en houdt ook bij wanneer de glucosewaarde te hoog of te laag is. Wanneer de glucosewaarde buiten deze ingestelde streefwaarde komt, geeft zowel de zender op de arm als de smartphone een tril-/geluidsalarm. Hierdoor wordt je altijd tijdig op de hoogte gebracht van eventuele gevaarlijke situaties, ook ‘s nachts. Dit geeft een veilig en vertrouwd gevoel.

De zender wordt met een pleister op de arm geplaatst. Deze pleister dient elke dag vervangen te worden. Het is mogelijk om de zender op elk moment van de dag van de arm af te halen. Dit gaat niet ten koste van de duur of kwaliteit van het systeem. De continue meting van de glucosewaarden wordt dan even op pauze gezet, totdat je de zender weer op de arm plaatst. Dit geeft flexibiliteit omdat er wellicht momenten zijn dat je even geen zender wilt dragen. Maar houd er rekening mee dat de glucosewaarde dan tijdelijk niet gemeten wordt.

De sensor onder de huid wordt automatisch opgeladen door de zender op de arm. De zender moet elke dag kort een kwartier opgeladen worden, bijvoorbeeld tijdens het douchen en het ochtendritueel. Om er voor te zorgen dat de Eversense XL altijd de juiste waarde aangeeft, moet het Eversense XL systeem twee keer per dag gekalibreerd worden door het handmatig invoeren van de bloedglucosewaarde, gemeten door een bloedglucosemeter.

Inbrengprocedure  

De Eversense XL sensor wordt onder de huid ingebracht. Hier blijft hij tot 6 maanden zitten waardoor je tot een half jaar met dit CGM systeem kunt doen. De sensor wordt door een gecertificeerde arts ingebracht in de bovenarm naar keuze. De procedure ziet er als volgt uit:

Wat kost de Eversense XL

Als je voor het eerst de Eversense XL aanschaft, heb je het startpakket nodig. Hierin zit de sensor die onder de huid in de arm gaat, de zender die je op je arm plakt, pleisters en de Eversense app. Na 6 maanden moet de Eversense XL vervangen worden. Hierbij heb je een herhaalpakket nodig met de nieuwe sensor, pleisters en Eversense app. De zender gaat een jaar mee, dus die heb je bij een eerste herhaalpakket niet nodig.

Eversense XL Startpakket
Eerste half jaar  
€ 2411,50 (incl. BTW)

Eversense XL Herhaalpakket
Tweede half jaar 
€ 1722,50 (incl. BTW)

 • Eversense XL zender
 • Eversense XL sensor 180 dagen
 • Pleisters
 • De Eversense app
 • Eversense XL sensor 180 dagen
 • Pleisters
 • De Eversense app

 

 

Je krijgt nu tijdelijk een gratis Apple Watch gratis bij aanschaf van een Eversense XL Startpakket. Lees hier de actievoorwaarden.

Sommige zorgkosten zijn aftrekbaar van de belasting

De kosten van medische hulpmiddelen kunnen aftrekbaar zijn van de belasting. Dit geldt ook voor de Eversense XL. Dat betekent dat je bij de belastingaangifte kunt aangeven dat je kosten hebt gemaakt voor het Eversense XL CGM-systeem. Afhankelijk van je inkomen, het inkomen van je eventuele partner, je leeftijd en andere aftrekposten kun je een bedrag van de belastingdienst terug krijgen. Hieronder wordt een rekenvoorbeeld gegeven:

Een man van 45 jaar oud heeft een bruto inkomen van €40.000,- per jaar. Hij heeft geen fiscale partner en geen andere aftrekposten. Hij kan dan voor de Eversense XL het volgende bedrag terug krijgen van de Belastingdienst:

Bruto inkomen

€40.000,-

Kosten Eversense XL per jaar (startpakket + herhaalpakket)

€4.134,-

Drempelbedrag

- €660,- (1.65% van €40.000,-)

Aftrekbedrag

€3.474,-

Box 1 schijf 3 = 38,10% teruggave

€1.323,59

Totaal terug te krijgen

€1.323,59

Aan bovenstaande gegevens/bedragen kunnen geen rechten worden ontleend.

Houd er rekening mee dat mensen met diabetes vaak meer zorgkosten hebben die afgetrokken kunnen worden van de belastingdienst of dat de situatie per persoon kan verschillen. Deze factoren zijn niet meegenomen in bovenstaande berekening. Voor een exacte berekening van jouw persoonlijke situatie en het bedrag dat mogelijk aftrekbaar is, kijk op de website van de Belastingdienst.

Hoe verloopt het proces?

 1. Je vult het intakeformulier in via de volgende Link.
 2. Er wordt telefonisch contact met je opgenomen door onze Customer Service afdeling om het proces door te spreken en eventuele vragen te beantwoorden.
 3. Na dit gesprek neem je zelf contact op met de geselecteerde zorgverlener om een intakegesprek in te plannen.
 4. De zorgverlener bepaalt aan de hand van dit intakegesprek of je in aanmerking komt voor de Eversense XL.
 5. Bij een positieve beoordeling (en daar gaan we natuurlijk van uit!) wordt er een datum gepland wanneer de Eversense XL ingebracht kan gaan worden.
 6. Hierna wordt er, naar wens, door een adviseur van Roche Diabetes Care contact opgenomen om een afspraak in te plannen voor instructies aan huis. Er wordt dan uitgebreid uitgelegd wat er gaat gebeuren en er kunnen tips & tricks uitgewisseld worden over het gebruik van de Eversense XL. Uiteraard zijn familieleden en/of mantelzorgers hierbij ook welkom.
 7. Tegelijkertijd ontvang je van Roche Diabetes Care de factuur voor de Eversense XL.
 8. Nadat de factuur betaald is, wordt de Eversense XL naar de geselecteerde zorgverlener gestuurd en zal de afspraak voor het inbrengen van de Eversense XL bevestigd worden.
 9. De Eversense XL wordt bij je ingebracht en je kunt een buitengewoon leven leiden!

Wat gaat er gebeuren?

De Eversense XL wordt ingebracht door een gecertificeerde zorgverlener. De Eversense XL bestaat uit een sensor en een zender. De sensor wordt vlak onder de huid ingebracht. Na deze korte procedure kun je daarna direct alles weer doen, zoals autorijden. 24 uur na het inbrengen kan dan de eerste kalibratie en meting plaatvinden. Bekijk hoe Bastiaan van den Berg het inbrengen van de Eversense XL ervaren heeft in een leuke vlog van 2,5 minuut. 

 

Data uit de praktijk

Er zijn al veel patiënten over de hele wereld je voorgegaan en hebben ervaring opgedaan met de Eversense XL. Ruim 1600 patiënten over de hele wereld maken gebruik van de Eversense XL en de ervaringen zijn erg positief.

Bekijk de ervaringen van Nancy die inmiddels de Eversense XL een jaar gebruikt. 

Vragen?

Heb je vragen over het Eversense XL CGM systeem, vul dan ons contactformulier in of bel met een van onze Roche Diabetes Service medewerkers op 0800 – 022 05 85 (keuze 1).

Delen