Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Eversense XL zelf aanschaffen

Leef buitengewoon, binnen je streefwaarde! Dat is het motto van de Eversense XL. Omdat de Eversense XL momenteel beperkt beschikbaar is voor mensen met diabetes, heeft Roche het mogelijk gemaakt om de Eversense XL zelf aan te schaffen. Hierbij stelt Roche een gecertificeerde arts beschikbaar die inmiddels ruime ervaring heeft met het inbrengen van de Eversense XL. Belangrijk om te weten is, dat wanneer je gebruik maakt van de mogelijkheid om de Eversense XL zelf aan te schaffen, de Eversense XL dus niet vergoed wordt.

Luisteren en begrijpen

Vanuit eerdere acties met het zelf aanschaffen van de Eversense XL, hebben we geleerd dat de prijs voor veel mensen een obstakel was om de Eversense XL zelf aan te schaffen. Dit begrijpen we en hier hebben we naar geluisterd. Bij Roche Diabetes Care waarderen wij het enorm wanneer mensen met diabetes investeren in hun gezondheid, door middel van gezond eten, voldoende bewegen en intensief bezig zijn met het managen van de glucosewaarden. Dit willen wij graag ondersteunen en stimuleren. Daarom hebben wij besloten om de Eversense XL financieel toegankelijker te maken voor mensen die het CGM systeem zelf willen aanschaffen. Dit ziet er als volgt uit:

 • Een Eversense XL CGM behandeling voor €250,- per maand
 • Je beschikt gegarandeerd over een werkend CGM systeem en je betaalt alleen naar gebruik
 • Door de maandelijkse betaling is de prijs van de Eversense XL aanzienlijk verlaagd
 • Je kunt opzeggen wanneer je wilt!
 • Onbeperkt gebruik van de Roche Diabetes Care service en Eversense XL accessoires

Wat is het Eversense XL CGM systeem?

Het Eversense XL systeem is een continu glucose monitoring systeem dat bestaat uit twee delen, een sensor en een zender. De sensor wordt net onder de huid geplaatst en blijft daar tot wel 6 maanden zitten. De zender plak je op de huid boven de sensor en deze meet 24 uur per dag continu je glucosewaarde. De zender verstuurt de data uit de sensor naar je eigen smartphone of Apple Watch. Deze registreert 24 uur per dag de glucosewaarde en houdt ook bij wanneer de glucosewaarde te hoog of te laag is. Wanneer de glucosewaarde buiten deze ingestelde streefwaarde komt, geeft zowel de zender op de arm als de smartphone een tril-/geluidsalarm. Hierdoor word je altijd tijdig op de hoogte gebracht van eventuele gevaarlijke situaties, ook ‘s nachts. Dit geeft een veilig en vertrouwd gevoel.

De zender wordt met een pleister op de arm geplaatst. Deze pleister dient elke dag vervangen te worden. Het is mogelijk om de zender op elk moment van de dag van je arm af te halen. Dit gaat niet ten koste van de duur of kwaliteit van het systeem. De continue meting van de glucosewaarden wordt dan even op pauze gezet, totdat je de zender weer op de arm plaatst. Dit geeft je flexibiliteit omdat er wellicht momenten zijn dat je even geen zender wilt dragen. Maar houd er wel rekening mee dat de glucosewaarde dan tijdelijk niet gemeten wordt.

De sensor onder de huid wordt automatisch opgeladen door de zender op de arm. De zender moet elke dag een kwartier opgeladen worden, bijvoorbeeld tijdens het douchen en het ochtendritueel. Je kunt dan gelijk je pleister vervangen. Om er voor te zorgen dat de Eversense XL altijd de juiste waarde aangeeft, moet het Eversense XL systeem twee keer per dag gekalibreerd worden door het handmatig invoeren van de bloedglucosewaarde, gemeten door een bloedglucosemeter.

Inbrengprocedure  

De Eversense XL sensor wordt onder de huid ingebracht. Hier blijft hij tot 6 maanden zitten waardoor je tot een half jaar met dit CGM systeem kunt doen. De sensor wordt door een gecertificeerde arts ingebracht in de bovenarm. De procedure ziet er als volgt uit:

Wat kost de Eversense XL

Het Eversense XL CGM systeem kost €250,- per maand. Hiervoor ben je gegarandeerd van een werkend CGM systeem en zal de Eversense XL sensor en zender te allen tijde vervangen worden, mocht dit nodig zijn. Je kunt je aanmelden voor dit aanbod via onderstaande button. Bij het invullen en opsturen van het intakeformulier ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden. Dit is een abonnementsvorm voor onbepaalde tijd, maar met de mogelijkheid tot op elk moment opzeggen . Dit kun je schriftelijk of telefonisch doen via de Roche Diabetes Service. Hierna maak je een afspraak met de gecertificeerde zorgleverlener om de sensor te verwijderen. Zodra de sensor verwijderd is, wordt de betaling stopgezet. Zo betaal je alleen naar gebruik! Ga voor meer informatie naar de Algemene Voorwaarden.

Sommige zorgkosten zijn aftrekbaar van de belasting

De kosten van medische hulpmiddelen kunnen aftrekbaar zijn van de belasting. Dit geldt ook voor de Eversense XL. Dat betekent dat je bij de belastingaangifte kunt aangeven dat je kosten hebt gemaakt voor het Eversense XL CGM systeem. Afhankelijk van je inkomen, het inkomen van je eventuele partner, je leeftijd en andere aftrekposten kun je een bedrag van de belastingdienst terug krijgen. Hieronder wordt een rekenvoorbeeld gegeven:

Een man van 45 jaar oud heeft een bruto inkomen van €40.000,- per jaar. Hij heeft geen fiscale partner en geen andere aftrekposten. Hij kan dan voor de Eversense XL het volgende bedrag terug krijgen van de Belastingdienst:

Bruto inkomen

€40.000,-

Kosten Eversense XL per jaar (startpakket + herhaalpakket)

€3.000,- (€250,- per maand)

Drempelbedrag

- €660,- (1.65% van €40.000,-)

Aftrekbedrag

€2.340,-

Box 1 schijf 3 = 38,10% teruggave

€891,54

Totaal terug te krijgen

€891,54

Netto maandelijkse kosten Eversense XL 175,71

Aan bovenstaande gegevens/bedragen kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Houd er rekening mee dat mensen met diabetes vaak meer zorgkosten hebben die afgetrokken kunnen worden van de belastingdienst of dat de situatie per persoon kan verschillen. Deze factoren zijn niet meegenomen in bovenstaande berekening. Voor een exacte berekening van jouw persoonlijke situatie en het bedrag dat mogelijk aftrekbaar is, kijk op de website van de Belastingdienst.

Hoe verloopt het proces?

 1. Je vult het intakeformulier in via de volgende Link of bovenstaande button.
 2. Er wordt telefonisch contact met je opgenomen door een medewerker van de Roche Diabetes Service om het proces door te spreken en eventuele vragen te beantwoorden.
 3. Na dit gesprek neem je zelf contact op met de geselecteerde zorgverlener om een intakegesprek in te plannen.
 4. De zorgverlener bepaalt samen met jou of de Eversense XL voor jou geschikt is.
 5. Bij een positieve beoordeling wordt er een datum gepland wanneer de Eversense XL ingebracht kan worden.
 6. Hierna wordt er, naar wens, door een adviseur van Roche Diabetes Care contact opgenomen om een afspraak in te plannen voor instructies aan huis. Er wordt dan uitgebreid uitgelegd wat er gaat gebeuren en er kunnen tips & tricks uitgewisseld worden over het gebruik van de Eversense XL. Uiteraard zijn familieleden en/of mantelzorgers hierbij ook welkom.
 7. Tegelijkertijd ontvang je van Roche Diabetes Care een factuur voor de eerste maandelijkse betaling van €250,-.
 8. Nadat de factuur betaald is, wordt de Eversense XL naar de geselecteerde zorgverlener gestuurd en zal de afspraak voor het inbrengen van de Eversense XL bevestigd worden.
 9. De Eversense XL wordt bij je ingebracht!

Wat gaat er gebeuren?

De Eversense XL wordt ingebracht door een gecertificeerde zorgverlener. De Eversense XL bestaat uit een sensor en een zender. De sensor wordt vlak onder de huid ingebracht. Na deze korte procedure kun je daarna direct alles weer doen, zoals autorijden. 24 uur na het inbrengen kan dan de eerste kalibratie en meting plaatvinden. Bekijk hoe Bastiaan van den Berg het inbrengen van de Eversense XL ervaren heeft in een leuke vlog van 2,5 minuut. 

 

Vragen?

Heb je vragen over het Eversense XL CGM systeem, vul dan ons contactformulier in of bel met een van onze Roche Diabetes Service medewerkers op 0800 – 022 05 85 (keuze 1).

Delen