Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Josefin ervaart Eversense® CGM systeem als enorme verbetering

Inmiddels zeven jaar geleden kreeg de Zweedse Josefin Palmen (43) de diagnose diabetes type 1.  Ze had diabetes nog nooit verbonden aan mensen van haar leeftijd met een gezonde, sportieve leefstijl en de onverwachte diagnose had een grote impact op haar leven. Aanvankelijk gebruikte ze een insulinepen, maar na drie jaar stapte ze over op de insulinepomp. Sinds een half jaar maakt Josefin gebruik van het Eversense CGM-systeem.  

Ervaringen Eversense

Middels een kleine ingreep is er een kleine onderhuidse sensor bij Josefin geïmplanteerd. Deze sensor maakt contact met een zender die de meetresultaten doorgeeft aan haar smartphone. Op deze manier heeft Josefin sneller inzicht in wisselingen in haar glucosewaarden. “Dit systeem werd me aangeboden omdat het erg precies zou meten. En dat blijkt inderdaad zo te zijn”, vertelt Josefin. “De snelheid en precisie van het meten zijn voor mij belangrijk omdat ik veel sport en het essentieel is om een zo actueel mogelijk inzicht in mijn glucosewaarden te hebben. Ik hoef niet voortdurend op mijn app te kijken: zodra de zender en smartphone een trilsignaal afgeven, is dat voor mij het teken dat mijn glucosewaarden een afwijking vertonen.

Betere kwaliteit van leven

“Ik heb over het algemeen niet zoveel met de nieuwste technologieën”, aldus Josefin. “Maar ik moet toegeven dat mijn ervaringen met het CGM-systeem tot nu toe zeer positief zijn. Waar ik voorheen twintig keer per dag in mijn vinger prikte om met een druppel bloed de glucosewaarden te bepalen, worden deze waarden nu continu gemeten en gemonitord. Via de app op mijn smartphone heb ik altijd inzicht in de laatste gegevens. Ik heb meer vrijheid en zekerheid gekregen. Ik gebruik de Eversense inmiddels een half jaar en heb slechts twee keer ervaren dat de meting niet helemaal klopte, en dat is te verwaarlozen”. 

Delen

Opgeslagen onder: