Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

Meld dit zo spoedig mogelijk aan het ziekenhuis! Een nieuwe zender wordt besteld en moet worden gekoppeld aan je smartphone. Het is daarom ook belangrijk om de data automatisch te laten synchroniseren. Wanneer deze instelling standaard aan staat, ben je jouw data in dat geval niet kwijt.

 

Je kunt tot maximaal 3000 meter hoog de bergen in met je sensor en zender.

Na 16 uur worden, na het laatste geaccepteerde kalibratieresultaat, geen extra CGM metingen meer weergegeven. Als je binnen 24 uur na de laatste geaccepteerde kalibratie geen kalibratietestresultaat invoert, gaat het systeem opnieuw de initialisatiefase in. Je krijgt dan een visuele waarschuwing op je smartphone en 1 korte trilling op je zender.

Installeer de app op je nieuwe mobiele apparaat en koppel deze aan je zender. De afgelopen 3 dagen aan historische gegevens worden gesynchroniseerd met de app op het nieuwe mobiele apparaat.

Alle door de zender verzamelde gegevens worden opgeslagen en verzonden naar het mobiele apparaat zodra deze weer in de buurt is van de zender.

Maximaal 7,6 meter.

Neem contact op met onze Roche Diabetes Service. Indien blijkt dat de sensor niet meer werkt, moet deze verwijderd worden in het ziekenhuis. Je kunt met je zorgverlener bespreken wat het beste voor je is met betrekking tot het inbrengen van een nieuwe Eversense sensor. Je zorgverlener bepaalt of je in aanmerking komt voor een nieuwe sensor en zal hierbij de garantiebepalingen raadplegen. Er kan sprake zijn van garantie, maar het beleid van je arts is hierin bepalend.

De garantie wordt afgegeven voor een jaar. Hoe lang de Eversense zender na 1 jaar blijft doorwerken, is afhankelijk van de oplaadbare batterij.

Als je je vooraf zorgen maakt over een allergische reactie op silicone, neem dan voor gebruik contact op met je zorgverlener.

Bij gebruik van het Eversense XL CGM systeem:

Allereerst is het belangrijk dat je dagelijks de pleister verwisselt. Wanneer blijkt dat je echt overgevoelig bent voor de pleister, dan adviseren wij je dit zo spoedig mogelijk te bespreken met je zorgverlener voor aanvullende bevestigingsopties.

Ja, tot 30 minuten en maximaal 1 meter onder water.

Dit is mogelijk maar hangt af van je jaarinkomen en dat van je eventuele partner. Voor meer informatie hierover verwijzen we je naar de website van de belastingdienst / tegemoetkoming specifieke zorgkosten. Je kunt ook bellen met de belastingdienst op 0800-0543.

Ja dat kan. Het is mogelijk om de Eversense XL zelf aan te schaffen. Deze wordt dan door een gecertificeerde arts ingebracht. Momenteel is dit een huisarts in Breda. De kosten hiervoor zijn als volgt:

 

Eversense XL Startpakket 

2411,50 incl. BTW

Eversense XL Herhaalpakket 

€ 1722,50 incl. BTW

 • Eversense XL zender
 • Eversense XL sensor
 • Pleisters
 • De Eversense app
 • Eversense XL sensor
 • Pleisters

 

 

 

 

 

 

 

 

Als u interesse heeft in het zelf aanschaffen van de Eversense XL dan kunt u kijken op de website. De procedure rondom het zelf aanschaffen van de Eversense XL is als volgt:

 1. U vult het aanvraagformulier in op de website: https://www.accu-chek.nl/intakeformulier-eversense-xl
 2. Er wordt contact opgenomen via telefoon of mail. De voorkeur heeft telefoon omdat er dan eventuele vragen en/of onduidelijkheden besproken kunnen worden
 3. U neemt contact op met de arts om een intakegesprek af te spreken.
 4. De arts bepaalt of u in aanmerking komt voor de Eversense XL of niet.
 5. Na goedkeuring van de arts wordt er meteen een afspraak ingepland voor het inbrengen van de Eversense.
 6. Hierna zal er door een adviseur van Roche contact met u opgenomen worden om een afspraak in te plannen voor instructies aan huis. Er wordt dan uitgebreid uitgelegd wat er gaat gebeuren en tips & tricks uitgewisseld worden over het gebruik van de Eversense XL
 7. Tegelijkertijd zult u een factuur ontvangen van de Eversense XL.
 8. Nadat u de factuur betaalt heeft, wordt de Eversense XL naar de arts gestuurd. De Eversense XL sensor moet gekoeld bewaard worden onder bepaalde condities, daarom wordt deze meteen naar de arts gestuurd die hiervan op de hoogte is.
 9. LET OP: als de factuur niet tijdig voor de inbrengafspraak betaald is, wordt de Eversense niet naar de arts opgestuurd en kan deze dus niet ingebracht worden.
 10. Na afloop zal er weer contact opgenomen worden om te vragen hoe het is gegaan en of er nog vragen zijn.

Voor het zelf aanschaffen van de Eversense XL gelden algemene voorwaarden van Roche Diabetes Care. Deze kunt u via de volgende link vinden: https://www.accu-chek.nl/download/file/fid/18986
 

Nog steeds niet gevonden wat je zocht?

Eversense XL CGM systeem

Eversense wifi
Beschrijving

Het Eversense XL CGM systeem meet dag en nacht je glucosespiegel. Het verzamelt elke 5 tot 15 minuten automatisch je glucosewaarden. De glucoseresultaten worden overzichtelijk weergegeven op je smartphone. Het scherm toont de waarde en de afwijkingsrichting en geeft een melding wanneer een glucosewaarde te laag of te hoog dreigt te worden.

 

 

Het Eversense XL CGM systeem is beschikbaar voor mensen met diabetes die volgens de indicatiestelling in aanmerking komen voor CGM of al gebruik maken van een bestaande CGM-optie die op de markt beschikbaar is, maar op zoek zijn naar een alternatieve optie.

 

Gebruikershandleidingen

Eversense XL CGM-systeem

Het Eversense® XL systeem is een continu glucose monitoring systeem die bestaat uit twee delen, een sensor en een zender. De sensor wordt subcutaan net onder de huid geplaatst en blijft daar tot wel 6 maanden zitten. De zender plak je op de huid boven de sensor en deze meet 24 uur per dag continu je glucosewaarde. De zender verstuurt de data uit de sensor naar je eigen smartphone of smartwatch. Deze registreert 24 uur per dag de glucosewaarde en houdt ook bij wanneer de glucosewaarde te hoog of te laag is. Wanneer de glucosewaarde buiten deze ingestelde streefwaarde komt, geeft zowel de zender op de arm als de smartphone een tril-/geluidsalarm. Hierdoor wordt je altijd tijdig op de hoogte gebracht van eventuele gevaarlijke situaties, ook ‘s nachts. Dit geeft een veilig en vertrouwd gevoel.

 

De zender wordt met een pleister op de arm geplaatst. Deze pleister dient elke dag vervangen te worden. Het is mogelijk om de zender op elk moment van de dag van de arm af te halen. Dit gaat niet ten koste van de duur of kwaliteit van het systeem. De continue meting van de glucosewaarden wordt dan even op pauze gezet, totdat je de zender weer op de arm plaatst. Dit geeft flexibiliteit omdat er wellicht momenten zijn dat je even geen zender wilt dragen. Maar houd er rekening mee dat de glucosewaarde dan tijdelijk niet gemeten wordt.

 

De sensor onder de huid wordt automatisch opgeladen door de zender op de arm. De zender moet elke dag kort een kwartier opgeladen worden, bijvoorbeeld tijdens het douchen en het ochtendritueel. Om er voor te zorgen dat de Eversense XL altijd de juiste waarde aangeeft, moet het Eversense XL systeem twee keer per dag gekalibreerd worden door het handmatig invoeren van de bloedglucosewaarde, gemeten door een bloedglucosemeter.

 

Hoe werkt een CGM systeem?

Een Continue Glucose Monitoring Systeem is een systeem dat de glucosewaarden continue meet. Dit gebeurt in het onderhuids weefselvocht, in plaats van in het bloed zoals bij een normale bloedglucosemeter waarbij je moet prikken. Bij een CGM systeem is het prikken voor het meten van je glucosewaarden dus ook niet meer nodig.

Eversense XL CGM systeem
Leef buitengewoon. Binnen je streefwaarde.

Maak kennis met de Eversense XL, het enige CGM systeem voor het continu controleren van je glucosewaarden met een sensor die tot 6 maanden meegaat.

 

Een sensor die tot 6 maanden meegaat  

 • De sensor wordt door een gecertificeerde zorgverlener onder de huid ingebracht in je bovenarm.
 • De sensor hoeft niet wekelijks vervangen en ingebracht te worden
 • 24/7 controle- en alarmsysteem voor veiligheid en zekerheid

De XL achter de naam Eversense XL verwijst naar de gebruiksduur van de sensor. De eerdere Eversense sensoren gingen tot 3 maanden (90 dagen) mee. De Eversense XL gaat tot wel 6 maanden (180 dagen) mee, terwijl de sensor even groot is. Een XL-gebruiksduur dus!

 

Afneembare en oplaadbare zender

 • De zender informeert je vroegtijdig of je buiten streefwaarden dreigt te komen, ook als je smartphone niet in de buurt is.
 • De zender stuurt draadloos de glucosewaarden naar je smartphone.

Altijd en overal inzicht via de app op je smartphone

 • Altijd toegang tot je actuele glucosewaarden.
 • Snel en gemakkelijk anticiperen om binnen je streefwaarden te blijven.

Hoe kan ik een Eversense XL CGM systeem krijgen? 

 • Het Eversense XL CGM-systeem wordt vergoed vanuit het ziekenhuisbudget. Dat houdt in dat wanneer je aan de vergoedingscriteria voldoet, je aan je behandelend arts om de Eversense XL kunt vragen. De vergoedingscriteria gelden voor alle CGM systemen.
 • Het is ook mogelijk om de Eversense XL zelf aan te schaffen. De Eversense XL wordt dan door een gecertificeerde zorgverlener ingebracht en je wordt door het gehele traject goed begeleid. Wil je meer weten? Klik dan hier. 
Technische Gegevens
Sensor:

 

 

Glucosebereik:

2,2 – 22,2 mmol/L

Levensduur Sensor :

tot 6 maanden

Opslagcondities :

2 – 8°C

Afmetingen:

lengte 15,7 mm – diameter 3,5 mm

Materiaal :

Homopolymeer polymethylmethacrylaat (PMMA), hydroxyethylmethacrylaat (HEMA) gebaseerde hydrogel, platina, silicone, dexamethasonacetaat, epoxy 301-2

Zender:

 

 

Meetcondities :

5 – 40°C

Levensduur zender :

12 maanden

Opslagcondities:

0 – 35°C

Batterij :

oplaadbare lithiumbatterijen (niet vervangbaar)

Oplaadtijd :

15 minuten

Communicatieafstand :

tussen app en zender: maximaal 7,6 meter

Afmetingen :

3,76 x 4,8 x 0,88 cm

Gewicht :

11,3 gram

Materiaal :

polycarbonaat

Waterdicht :

IP 67 – tot 30 minuten maximaal 1 meter onder water

Compatibiliteit app en computer:

Klik hier voor het meest recente overzicht met mobiele telefoons en smart watches die compatibel zijn met de Eversense app en de browsers waarmee je de gegevens kunt uitlezen op de pc.

Materialen die bij het Eversense CGM systeem horen

Sensor

Zender

Pleisters

Adapter

(USB kabel en oplaadstation)