Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Eversense CGM systeem

Eversense XL CGM systeem

Eversense wifi
Beschrijving

Het Eversense XL CGM systeem meet dag en nacht je glucosespiegel. Het verzamelt elke 5 tot 15 minuten automatisch je glucosewaarden. De glucoseresultaten worden overzichtelijk weergegeven op je smartphone. Het scherm toont de waarde en de afwijkingsrichting en geeft een melding wanneer een glucosewaarde te laag of te hoog dreigt te worden.

 

 

Het Eversense XL CGM systeem is beschikbaar voor mensen met diabetes die volgens de indicatiestelling in aanmerking komen voor CGM of al gebruik maken van een bestaande CGM-optie die op de markt beschikbaar is, maar op zoek zijn naar een alternatieve optie.

 

Testen geven aan dat de Apple Watch OS7 software versie niet compatibel is met de Eversense Watch App. Als je een update naar Watch OS7 uitvoert, wordt de Eversense Watch App niet geladen en ontvang je geen Eversense data meer op de Apple Watch. Senseonics werkt momenteel aan het compatibel maken van de Eversense app voor zowel de iOS 14-versie als de Watch OS7-versie die in september is uitgebracht. Zodra hier meer over bekend is, zullen we dit hier vermelden.

Gebruikershandleidingen

Eversense XL CGM-systeem

Het Eversense® XL systeem is een continu glucose monitoring systeem die bestaat uit twee delen, een sensor en een zender. De sensor wordt subcutaan net onder de huid geplaatst en blijft daar tot wel 6 maanden zitten. De zender plak je op de huid boven de sensor en deze meet 24 uur per dag continu je glucosewaarde. De zender verstuurt de data uit de sensor naar je eigen smartphone of smartwatch. Deze registreert 24 uur per dag de glucosewaarde en houdt ook bij wanneer de glucosewaarde te hoog of te laag is. Wanneer de glucosewaarde buiten deze ingestelde streefwaarde komt, geeft zowel de zender op de arm als de smartphone een tril-/geluidsalarm. Hierdoor wordt je altijd tijdig op de hoogte gebracht van eventuele gevaarlijke situaties, ook ‘s nachts. Dit geeft een veilig en vertrouwd gevoel.

 

De zender wordt met een pleister op de arm geplaatst. Deze pleister dient elke dag vervangen te worden. Het is mogelijk om de zender op elk moment van de dag van de arm af te halen. Dit gaat niet ten koste van de duur of kwaliteit van het systeem. De continue meting van de glucosewaarden wordt dan even op pauze gezet, totdat je de zender weer op de arm plaatst. Dit geeft flexibiliteit omdat er wellicht momenten zijn dat je even geen zender wilt dragen. Maar houd er rekening mee dat de glucosewaarde dan tijdelijk niet gemeten wordt.

 

De sensor onder de huid wordt automatisch opgeladen door de zender op de arm. De zender moet elke dag kort een kwartier opgeladen worden, bijvoorbeeld tijdens het douchen en het ochtendritueel. Om er voor te zorgen dat de Eversense XL altijd de juiste waarde aangeeft, moet het Eversense XL systeem twee keer per dag gekalibreerd worden door het handmatig invoeren van de bloedglucosewaarde, gemeten door een bloedglucosemeter.

 

Hoe werkt een CGM systeem?

Een Continue Glucose Monitoring Systeem is een systeem dat de glucosewaarden continue meet. Dit gebeurt in het onderhuids weefselvocht, in plaats van in het bloed zoals bij een normale bloedglucosemeter waarbij je moet prikken. Bij een CGM systeem is het prikken voor het meten van je glucosewaarden dus ook niet meer nodig.

Eversense XL CGM systeem
Leef buitengewoon. Binnen je streefwaarde.

Maak kennis met de Eversense XL, het enige CGM systeem voor het continu controleren van je glucosewaarden met een sensor die tot 6 maanden meegaat.

 

Een sensor die tot 6 maanden meegaat  

  • De sensor wordt door een gecertificeerde zorgverlener onder de huid ingebracht in je bovenarm.
  • De sensor hoeft niet wekelijks vervangen en ingebracht te worden
  • 24/7 controle- en alarmsysteem voor veiligheid en zekerheid

De XL achter de naam Eversense XL verwijst naar de gebruiksduur van de sensor. De eerdere Eversense sensoren gingen tot 3 maanden (90 dagen) mee. De Eversense XL gaat tot wel 6 maanden (180 dagen) mee, terwijl de sensor even groot is. Een XL-gebruiksduur dus!

 

Afneembare en oplaadbare zender

  • De zender informeert je vroegtijdig of je buiten streefwaarden dreigt te komen, ook als je smartphone niet in de buurt is.
  • De zender stuurt draadloos de glucosewaarden naar je smartphone.

Altijd en overal inzicht via de app op je smartphone

  • Altijd toegang tot je actuele glucosewaarden.
  • Snel en gemakkelijk anticiperen om binnen je streefwaarden te blijven.

Hoe kan ik een Eversense XL CGM systeem krijgen? 

  • Het Eversense XL CGM-systeem wordt vergoed vanuit het ziekenhuisbudget. Dat houdt in dat wanneer je aan de vergoedingscriteria voldoet, je aan je behandelend arts om de Eversense XL kunt vragen. De vergoedingscriteria gelden voor alle CGM systemen.
  • Het is ook mogelijk om de Eversense XL zelf aan te schaffen. De Eversense XL wordt dan door een gecertificeerde zorgverlener ingebracht en je wordt door het gehele traject goed begeleid. Wil je meer weten? Klik dan hier. 
Technische Gegevens
Sensor:

 

 

Glucosebereik:

2,2 – 22,2 mmol/L

Levensduur Sensor :

tot 6 maanden

Opslagcondities :

2 – 8°C

Afmetingen:

lengte 15,7 mm – diameter 3,5 mm

Materiaal :

Homopolymeer polymethylmethacrylaat (PMMA), hydroxyethylmethacrylaat (HEMA) gebaseerde hydrogel, platina, silicone, dexamethasonacetaat, epoxy 301-2

Zender:

 

 

Meetcondities :

5 – 40°C

Levensduur zender :

12 maanden

Opslagcondities:

0 – 35°C

Batterij :

oplaadbare lithiumbatterijen (niet vervangbaar)

Oplaadtijd :

15 minuten

Communicatieafstand :

tussen app en zender: maximaal 7,6 meter

Afmetingen :

3,76 x 4,8 x 0,88 cm

Gewicht :

11,3 gram

Materiaal :

polycarbonaat

Waterdicht :

IP 67 – tot 30 minuten maximaal 1 meter onder water

Compatibiliteit app en computer:

Klik hier voor het meest recente overzicht met mobiele telefoons en smart watches die compatibel zijn met de Eversense app en de browsers waarmee je de gegevens kunt uitlezen op de pc.

Materialen die bij het Eversense CGM systeem horen

Sensor

Zender

Pleisters

Adapter

(USB kabel en oplaadstation)